Jestem z dziewczyna juz ponad 2 lata, jest ode mnie o rok mlodsza.
W zeszłym tygodniu mialem patową sytuacje , mianowicie jej studniowka nalozyla mi sie czasowo na noc przed moim pierwszym egzaminem w sesji, o czym dowiedzialem sie dzien przed faktem. Wczesniej miala byc pare dni przed moim rozpoczeciem sesji wiec bylo spoko.
Dodam iz dzieli nas 200 km.
Na egzamin zostalem , bo byl bardzo wazny , nie poszedlem na studniowke, i tu zaczela sie wielka wojna.

Dziewczyna od pewnego czasu zarzuca mi ze nauka dla mnie jest wazniejsza od niej, ze przed matura czy teraz przed sesja nie mam dla niej czasu i mniej sie nia interesuje itp,
Jestem bardzo ambitna osoba, bardzo zalezy mi na karierze , edukacji, z drugiej storny kocham moja dziewczyne. Probowalem jej wytlumaczyc to ze nauka jest dla mnie po prostu wazna i powinna to zrozumiec, jednak nasza "piramida wartosci w zyciu" jest zupelnie inna.
To nie jest tak ze nauke mam na pierwszym miejscu, normalnei sie spotykamy itp tylko gdy mam jakies wazne sprawy, egzaminy to wole sie nie spotkac czy spotkac sie tylko na pare h a mocno sie uczyc .
Nie potrafie jej tego wyltlumaczyc .
Nie przyszedlem na studniowke i ma ona do mnie za to teraz wielki zal. Popierajac argumentem ze moglem przelozyc egzamin (ktorego nei moglem przelozyc) lub isc na poprawke. Juz nawet kombinowalismy czy nie moglbym przyjsc i wczejsniej wyjsc, jednak wszelkie konfiguracje zostawialy mnie z 2-3 h snu przed egzaminem.
Dodam do tego ze nie za duzo umialem i mialem zamiar uczyc sie w tym wlasnie czasie , gdybym tlyko wiedzial wczesniej ze jej impreze przekladaja to uczylbym sie mocniej przed jej studniowka, tyle. Choc dalej zostalby dylemat z czasem .
Prosze o Wasza pomoc. Kto ma racje ? Nie wiem juz jak na to patrzec, nasz zwiazek wisi na wlosku i nie wiem czy jest sens to ratowac , co bedzie jak bede mial druga sesje, tez bede sie uczyl i nie bede mial czasu aby do niej przyjechac? Dziewczyna mowi mi ze juz traci cierpliwosc , ze nauka jest dla mnie wazniejsza itp ...
hmm

[ Dodano: 2008-01-30, 12:14 ]
wybaczcie za tyle powtarzajacych sie tematow, niech ktos je skasuje , i zostawi jeden
mialem male problemy z internetem w trakcie pisania eh
prosze niech jakis admin skasuje nadmiarową ilosc tych postow , jeszcze raz przepraszam .