Ona_Mika pisze:po tym co pisałaś, to dla ciebie najważniejszy.
Phi a gdzies to znalazla?
Ona_Mika pisze:Nie każdy jest zdolny do nauki,
No. A ja mam w dupie nie zdolnych do nauki. Wartosci im nie odbieram, a mowie jedynie, ze MI tacy nie pasuja.
Ona_Mika pisze:nie rozumiem dlaczego miara człowieka ma być wykształcenie.
Jaka miara czlowieka? Czy ja oceniam ludzi wkolo? Czy oceniam kolegow swoich jako jakis ulomnych bo woleli prace a nie studia? Nie. Ale ten temat to "związek a wykształcenie". A jesli mam cos tworzyc z druga osoba to to sie liczy.
Ona_Mika pisze:studia człowieka nie zmienią

Ale kwiatek.
Ona_Mika pisze:Ludzi powinno sie podziwiać nie tylko za to, ale głównie za to jakimi ludźmi są
i za o co wiedza i umieja. No i ja o tym mowie. Moge podziwiac realizujacego sie Pana po podstawowce, ale nie umowie sie z nim, bo mi co innego odpowiada.
Ona_Mika pisze:dla kogoś spoza miasta jest gorzej, bo musi płacić za mieszkanie, jedzenie itp,
A jaki problem isc do pracy i studiowac? Tysiace ludzi tak robi i zyja. Jak sie chce to sie moze
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tylko chcec trzeba, a nie mowic, ze to ponad sily. A o to chcenie wlasnie najbardziej sie tu rozchodzi.
Ona_Mika pisze:Jeśli ktoś urodził się chamem z nie wyparzoną mordą, to nic na świecie takich ludzi nie zmieni.
NIKT ne rodzi sie chamem z niewyarzona morda. Tego sie uczy.
Ona_Mika pisze:Nasza osobowość będzie taka z jaką się urodziliśmy
Osobowosc to cos na co skladaja sie zarowno czynniki srodowiskowe jak i wrodzone cechy. Mowilas, ze gdzie Ty sie uczysz?
Ona_Mika pisze:Chodziło mi tu o szczególne przypadki, kiedy naprawdę nie można przeznaczyć pieniędzy na edukacje
Wiec o jakies skrajonosci. A o nich nie mowimy.
Ona_Mika pisze:Według niektórych ukończenie studiów, to najwyższa wartość człowieka
Wg kogo? Nikt tu chyab nic takiego nie napisal.
Ona_Mika pisze:są większe wartości
A ja mowie tylko,z e dl akozdego co innego jest wazne czy wazniejsze.
Ona_Mika pisze:osobowość, z którą się rodzimy
NIE RODZIMY SIĘ Z OSOBOWOŚCIĄ!
lamaa pisze:a skończyłaś jakieś studia albo chociaż szkołe średnią? bo te bzdury które wypisujesz świadczą o Twojej niewiedzy na temat czym jest osobowość. Mylisz pojęcia. Te Twoje dwa śmieszne podziały na 'wybuchową i nieśmiałą' dotyczą TEMPERAMENTU człowieka (tak poza tym dla Twojej wiadomości są 4 typy: sangwinik, choleryk, melancholik i flegmatyk). A osobowość to zbiór cech człowieka, które kształtowane są przez otaczające go środowisko, a więc ludzi, zdarzenia w życiu, poszczególne jego etapy, a więc także i STUDIA mogą zmienić osobowośc człowieka. Nawet Ty nie mogłaś urodzić się z ukształtowaną osobowością..