Wybudować zaufanie i zdążyć uciec przed przyjaźnią ...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mac79
Entuzjasta
Entuzjasta
Wybudować zaufanie i zdążyć uciec przed przyjaźnią ...

Postautor: mac79 » 30 kwie 2007, 01:48

WITAM WSZYSTKICH !

Mamy następującą sytuację chłopak poznaje dziewczynę-próbuje ją zdobyć -właściwie wszystko idzie jak trzeba -nagle dochodzi do bliższego kontaktu i wychodzi na to ,że dziewczyna daje mu do zrozumienia,że lubi facetów którzy szanują kobiety, okazuje się też ,że jest to faktycznie osoba bardzo wrażliwa i delikatna oraz nieśmiała...

Wszystko w porządku-facet traktuje ją serio i naprawdę myśli o poważnym związku , jednak atmosfera ich spotkań jest dziwna on probuje traktować ją jak dziewczynę, a ona traktuje go dziwnie coś pomiędzy kandydatem na przyjaciela ,a chłopakiem (jednak bardziej w stronę chłopaka) ...

Co można w takiej sytuacji zrobić ,aby jej nie zranić i zostać jej facetem ,a nie jakimś tam przyjacielem...

Moje zdanie jest takie ,że jedynie drobnymi kroczkami można dojść do ''celu'' i zbudować poważny związek... traktować ją jak kobietę,ale działać bardzo delikatnie-poradźcie coś w tej sytuacji...

Stosowanie większych już omało co nie doprowadziło do katastrofy brak zaufania był głównym czynnikiem...

W tej konkretnej sytuacji spotkało się dwoje zupełnie obcych ludzi-relacja trwa ok. 1 miesiąca-dobrze powinni się lepiej poznać ,nabrać do siebie zaufania itp...-tylko czy to sie nie skończy na przyjażni-wydaje mi się ,że czas działa na niekorzyść, przecież najpierw muszą sie lepiej poznać w ogólnym sensie bymoć próbować budować coś więcej ...

W czasach szkolnych jak chłopak poderwał dziewczynę to najczęściej zaraz byli parą-bo ogólnie znali się już wcześniej -mogli się obserwować -nie oklazując sobie jeszcze wzajemnego zainteresowania-już w momencie gdy chłopak wystartował do danej dziewczyny ona wiedziała o nim wiele nawet bardzo się nim wcześniej nie interesując-wtedy relacja mogla szybko ewoluować ...

POZDRAWIAM :)
FrankFarmer

Postautor: FrankFarmer » 30 kwie 2007, 02:17

Jak chcesz coś szybciej to znajdź laske na szybciej, naprawde proste i sie sprawdza :) A jesli sie uparłeś na tą, to powinienes sobie wyznaczyc jakąs granice czasu i cierpliwosci, po ktorej odpuścisz.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 30 kwie 2007, 20:22

mac79 pisze:Moje zdanie jest takie ,że jedynie drobnymi kroczkami można dojść do ''celu'' i zbudować poważny związek... traktować ją jak kobietę,ale działać bardzo delikatnie-poradźcie coś w tej sytuacji...

Jesli chodzi o kobietę, która jest taka, jak ją opisałeś, to tylko drobnymi kroczkami.
Zresztą -
mac79 pisze:Stosowanie większych już omało co nie doprowadziło do katastrofy brak zaufania był głównym czynnikiem...

...nie ma to, jak samemu odpowiedzieć sobie na zadane pytanie <browar>

FrankFarmer pisze:Jak chcesz coś szybciej to znajdź laske na szybciej, naprawde proste i sie sprawdza

Franiu, jasne że to sprawdza się, ale na Tedowych 30stu ;DD

FrankFarmer pisze:A jesli sie uparłeś na tą, to powinienes sobie wyznaczyc jakąs granice czasu i cierpliwosci, po ktorej odpuścisz.

To pocieszyłeś mac'a, nie ma co <diabel>

Jeszcze coś -
mac79 pisze:Co można w takiej sytuacji zrobić ,aby jej nie zranić i zostać jej facetem ,a nie jakimś tam przyjacielem...

Bądź sobą, po prostu :) Chyba nie chcesz udawać (manipulować), aby potem być może dziewczyna doznała szoku, hmm?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
_Marcin_
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: _Marcin_ » 03 maja 2007, 11:52

Daj jej do zrozumienia , że zależy Ci na czymś więcej , niż na przyjaźni <pijak>
Awatar użytkownika
przemek21
Bywalec
Bywalec
Postautor: przemek21 » 04 maja 2007, 14:49

To kest ciekawy temat bo miałem tak dwa razy..., kobieta zaproponowala mi tylko przyjaźń i niedowiedziałem sie do niej co źle zrobiłem, nawet niepotrafiłem i niepofrafie dośc dlaczego... Jednak zaczynałem jej coraz mocniej okazywać swoje uczucia.

Dlatego mnie interesuje tutaj zdanie kobiet, czy z góry wiecie już czy z kimś chcecie zawrzec coś wiecej niż tylko przyjaźń, albo że tak powiem wszystko jest możliwe...
Awatar użytkownika
omena
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: omena » 04 maja 2007, 14:56

na takie coś potrzeba czasu. bądź cierpliwy, a jeśli ona rzeczywiscie chciałaby z Tobą być, to w końcu sie złamie. CZEKAJ i działaj :D
znalazłam Moją Drugą Połóweczkę :D Kocham Cię :* <zakochany>
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 04 maja 2007, 17:43

FrankFarmer pisze:Jak chcesz coś szybciej to znajdź laske na szybciej, naprawde proste i sie sprawdza :) A jesli sie uparłeś na tą, to powinienes sobie wyznaczyc jakąs granice czasu i cierpliwosci, po ktorej odpuścisz.
A gowno, dla mnie szczytem marzen byloby wyrwac jakas "szybka", ale to ze niby takich na peczki to jakis mit. Same pragnace milosci i zwiazkow.
Chuy juz mnie strzela...
edit- mac79 Ty masz smieszna maniere pisania postow. Normalnie rasowe akademickie podejscie do problemu 8)
capitaes
Początkujący
Początkujący
Postautor: capitaes » 04 maja 2007, 18:17

skoro traktuje Cie troskze w jedna strone a troszke w druga to ja wiem jedno , nie wie czego chce , nie jest Ciebie pewna , tzn nie wie czy chce byc z Toba. proste , albo dajesz sobie spokoj, albno czekasz az ona z laski swej sie okresli. tyle jesli o moje zdanie chodzi
a Ty badz, jaknajbradziej soba , bez sztucznych romantyzmow, bez glaskania...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”