jak myślicie??
Moderator: modTeam
jak myślicie??
jak myślicie czy to prawda że kocha się prawdziwą miłością tylko raz w życiu??
- pani_minister
- Administrator
ze prawdziwa tylko raz w zyciu na pewno nie.
prawda jest natomiast to ze tylko ta pierwsza jest tak pieknie wyidealizowana, niewinna, skora do poswiecen, wiele znoszaca i czasami wrecz slepa. dlatego jeszcze gdy dupa nie dostala razow w swoim zyciu i jest glodna milosci i niczego sie nie boi i nie ma oporow jest czesto raniona. potem czlowiek madrzeje, zaczyna byc wyrachowany i "strategiczny" dzieki czemu z jednej strony unika rozczarowan i tworzy dojrzalszy,trwalszy zwiazek a z drugiej strony w kwestii uczuc analizuje i za duzo mysli zamiast czasem dac sie porwac uczcuciu tak jakby to zrobil za pierwszym razem. niewielu ludziom "wychodzi" od razu za pierwszym razem i z pierwszym partnerem spedzaja reszte zycia. czy to dobrze czy zle to kazdy sam ocenia wedlug wlasnej skali.
prawda jest natomiast to ze tylko ta pierwsza jest tak pieknie wyidealizowana, niewinna, skora do poswiecen, wiele znoszaca i czasami wrecz slepa. dlatego jeszcze gdy dupa nie dostala razow w swoim zyciu i jest glodna milosci i niczego sie nie boi i nie ma oporow jest czesto raniona. potem czlowiek madrzeje, zaczyna byc wyrachowany i "strategiczny" dzieki czemu z jednej strony unika rozczarowan i tworzy dojrzalszy,trwalszy zwiazek a z drugiej strony w kwestii uczuc analizuje i za duzo mysli zamiast czasem dac sie porwac uczcuciu tak jakby to zrobil za pierwszym razem. niewielu ludziom "wychodzi" od razu za pierwszym razem i z pierwszym partnerem spedzaja reszte zycia. czy to dobrze czy zle to kazdy sam ocenia wedlug wlasnej skali.
Kiedy mierzy się około dwóch metrów wzrostu, trudno jest sprawiać wrażenie przeciętniaka
- ksiezycowka
- Weteran
z tym to akurat musze sie zgodzic...i faktycznie czasem fajnie by było isc na zywioł, ale człowiek ma juz jakies doswiadczenia i zaraz mu sie włacza swiatełko ostrzegawczeEd Kemper pisze:potem czlowiek madrzeje, zaczyna byc wyrachowany i "strategiczny" dzieki czemu z jednej strony unika rozczarowan i tworzy dojrzalszy,trwalszy zwiazek a z drugiej strony w kwestii uczuc analizuje i za duzo mysli zamiast czasem dac sie porwac uczcuciu tak jakby to zrobil za pierwszym razem.

a co do tematu....gdyby była tylko jedna miłosc to by oznaczało ze ludzie którym sie pierwszy zwiazek nie udał beda juz zawsze sami albo beda z kims innym bo wypada...
ja bym sie raczej zastanawiała czy w ogóle cos takiego jak miłosc istnieje czy to tylko czysta potrzeba zycia " w stadzie"
- madzialenka
- Bywalec
moj egoizm nie pozwala mi na wierzenie ze kochac prawdziwie mozna tylko raz, bo to oznaczaloby ze juz nigdy niekogo prawdziwie nie pokocham i z nikim juz tak naprawde szczesliwa nie bede.
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Ed Kemper pisze:Miłość jest jedna i zawsze prawdziwa, tylko partnerzy zmieniają się
Fajna myśl dla niektórych
A co do tej miłości. Jeśli się kocha i czuje się, że to ta jedna osoba to tak - to jest jedyna prawdziwa miłość.
Po zachodzie bywa najprzyjemniej...
- pani_minister
- Administrator
Tutaj rozważano już tę kwestię na wszystkie strony.
A dodalabym jeszcze tematy pokrewne stąd:
o prawdziwej miłości
o teorii drugich połówek
o tym, jak odszukać jedynego / jedyną
A dodalabym jeszcze tematy pokrewne stąd:
o prawdziwej miłości
o teorii drugich połówek
o tym, jak odszukać jedynego / jedyną
Ministrowa - spadłaś z nieba. Dyskusje proponuję przenieść do jednego z poniższych linków. Dziękuję, zamykam. Dobranoc.

![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”