Pytanie retoryczne

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 27 wrz 2004, 21:42

Miłość jest bardzo ważna. Jestem szczęśliwa, gdy kocham i mogę obdarzyć miłością partnera. Rozkwitam, gdy czuję jego miłość.

Miłość jest chyba najwazniejsza (oprócz tej godności, co tam gdzieś pisałam). Bo tak naprawdę to co może być ważniejsze? Co nam da większe szczęscie niż relacja z ta najważniejsza osobą, choćby nawet bez kasy, pod mostem? Ech... I tak wszystko zalezy od hierarchii wartości.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 27 wrz 2004, 21:47

mrt pisze:Miłość jest chyba najwazniejsza (oprócz tej godności, co tam gdzieś pisałam). Bo tak naprawdę to co może być ważniejsze? Co nam da większe szczęscie niż relacja z ta najważniejsza osobą, choćby nawet bez kasy, pod mostem? Ech... I tak wszystko zalezy od hierarchii wartości.

Dokladnie! We dwoje latwiej przezyc nawet w najgorszych warunkach. Juz gdzies na forum pisalam, ze w wakacje przez misiac mieszkalismy w marnym miejscu, ale wytrzymalismy i o dziwo podobalo nam sie. Bo bylismy razem...

A poza tym, sama swiadomosc ze ktos jest, nawet bardzo daleko, uskrzydla... Przynajmniej mnie. I moze dlatego tak strasznie nie cierpie, ze jestem bez niego za zagranica obecnie...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 27 wrz 2004, 21:55

Dokladnie! We dwoje latwiej przezyc nawet w najgorszych warunkach. Juz gdzies na forum pisalam, ze w wakacje przez misiac mieszkalismy w marnym miejscu, ale wytrzymalismy i o dziwo podobalo nam sie. Bo bylismy razem...

To i tak mieliście fajnie, bo my przesiedzieliśmy w Wawie. Nawet na weekendowy wyjazd nie było :( No cóż, bywa i tak... Ale za to jak w końcu wyjedziemy, to świat będzie nasz :)
I nie zamieniłabym tych wakacji na żaden wyjazd z innym. Boże, jaka ja jestem szczęśliwa! Aż nieprzyzwoicie :P
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 wrz 2004, 23:26

Dlaczego jestem? Tez sie zastanawiam... temperament ma inny, poglady inne, gusta inne, wartosci inne... Albo z przyzwyczajenia albo... ją kocham. :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 27 wrz 2004, 23:43

Dlaczego jestem? Tez sie zastanawiam... temperament ma inny, poglady inne, gusta inne, wartosci inne... Albo z przyzwyczajenia albo... ją kocham.

Charlie, a ty to przypadkiem połówki w innym topiku nie szukasz? Bo może mi się przywidziało? Chyba że tutaj to tak ogólnie piszesz, a nie konkretnie.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 wrz 2004, 23:49

ja nie szukam polowki tylko flirt uprawiam :P a ze jestem w zwiazku to nie ukrywam tego bynajmniej...
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 27 wrz 2004, 23:53

No wlasnie tez mi sie wydawalo, ze wpisal sie na liste w temacie fish'a...
Flirt, heh... :p
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 27 wrz 2004, 23:58

Po co jestescie ze swoimi partnerami???

Bo tak wypada... :506:

... wiesz... dzieci, domy, działki, samochody, firmy... jakoś tak się poskładało... :galy:

PO TO: aby smutki dzielić na pół, a radości przeżywać podwójnie!... jak tak tylko to dodałem :703:
KOCHAJ...i rób co chcesz!
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 28 wrz 2004, 00:02

trzeba kogos kochac w zyciu
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 wrz 2004, 09:43

JESTM BARDZO KONSEKWENTNY W SWYCH DZIAŁANIACH , JAK SIE POWIEDZIAŁO TAK , TO NIE MA ODWROTU ! SZKODA !! A MOZE NIE ?????? kto to wie ? kto podpowie ?, moze ktoś gdzie indziej sie to dowie ? moze komuś sie to przysni... i wygłosi złote mysli ? moze znajdzie odpowiedz w stawie ?na boisku ?na murawie ? moze lotem strzały predkim, ku niebiosom wzleci skrycie ? i poswieci swoje zycie , by skrasc bogu tą wiadomosć i ogłosi ją ....... jegomość ? moze powie nam to zycie , gdy dobiegać bedzie celu ??moze przyjaciele .........? ale ich nie wielu ! wiec sam z tym kłebic musze mysli ...moze ktos cos jednak wymysli .....????? :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Rysio
Bywalec
Bywalec
Postautor: Rysio » 28 wrz 2004, 14:13

po co?

aby moc zawsze na kogoś liczyć, aby wiedziec że ktoś zawsze na ciebie czeka, a przede wszystkim aby nie być samotnym. Oczywiście byc z kimś kogo się nie kocha mija się z celem!
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 28 wrz 2004, 15:41

natasza pisze:-jestem, bo po raz pierwszy spotykałam sie u siebie z takim magnesem od samego początku do człowieka, gdzie przeszywały mnie magiczne dreszcze i serce skakało do góry

-jestem, bo jest szaleńcem bez ograniczeń a zarazem odpowiedzialnym i opanowanym...

-jestem za ten piekny i szczery i uśmiech

-za tą dobroć płynącą z niego

-a także za te złe strony, że jest skomplikowany..

-po prostu kocham go niesamowicie..!

fajne... moze moja tak kiedys do mnie powie :) :P
Awatar użytkownika
Sx
Bywalec
Bywalec
Postautor: Sx » 28 wrz 2004, 16:13

Witam. Macie racje . Ale w koncu jestesmy inni kazda ze stron moze oczekiwac od zwiazku czegos innego prawda. Ludzie daża do roznych rzeczy itp. Jak to sie nie pokryje to bedzie szczesliwy zwiazek?
"Rzeczy niemozliwe spelniam od zaraz na cuda trzeba chwile poczekac"
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 28 wrz 2004, 17:42

Nie ma celu samego związku, jest przyczyna. Są natomiast cele, które realizuje się będąc w związku. Są takie cele, które każdy realizuje sam, a są też takie, które stawia się sobie wspólnie. Związek jest szansa uratować, dopóki istnieje przynajmniej jeden wspólny cel.
Ale sucha wypowiedź :P
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 28 wrz 2004, 18:34

mrt pisze:Nie ma celu samego związku, jest przyczyna. Są natomiast cele, które realizuje się będąc w związku. Są takie cele, które każdy realizuje sam, a są też takie, które stawia się sobie wspólnie. Związek jest szansa uratować, dopóki istnieje przynajmniej jeden wspólny cel.
Ale sucha wypowiedź :P

Sucha nie sucha, ale prawdziwa :)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”