Problem z przyjaciółką

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

bartuś
Początkujący
Początkujący
Problem z przyjaciółką

Postautor: bartuś » 27 sty 2007, 16:52

witam wszystkich bo jestem tu nowy. mam następujący problem. nie wiem co zrobić, jak postąpić aby serdeczna koleżanka przestała mnie traktować jako dobrego kolege i dała mi szanse bycia kimś więcej dla niej. ostatnio przy kolacji powiedziałem jej że bardzo wiele dla mnie znaczy itd. bardzo radośnie przyjeła ta informacjei i przez jakiś czas było spoko, ale od pewnego czasu nabrała do mnie sporego dystansu, nie odbiera telefonu, nie pisze, nie chce nigdzie ze mną wyjść. prosze o opinie sytuacji i o jakieś porady. z góry wielkie dzięki.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 00:10 przez bartuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 27 sty 2007, 17:50

2 miliardy takich tematow byly, poszukaj w serczu.
I na Tryglawa i Swaroga- przyjaciółka, nie przyjaciulka
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 27 sty 2007, 17:56

bartuś pisze:ale od pewnego czasu nabrała do mnie sporego dystansu, nie odbiera telefonu, nie pisze, nie chce nigdzie ze mną wyjść. prosze o opinie sytuacji i o jakieś porady. z góry wielkie dzięki.

Krzywdy ci nie chce zrobić i tyle.. doceń to i nie męcz jej a poszukaj nowego obiektu westchnień.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
zalu
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zalu » 27 sty 2007, 17:56

znajdz sobie inną kochankę jak ta niechce seksu. trudno są inne. wystarczy się rozejrzeć
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 27 sty 2007, 18:27

zalu pisze:znajdz sobie inną kochankę jak ta niechce seksu. trudno są inne. wystarczy się rozejrzeć

Kochanke? A czy bartuś pisał coś o kochance? Albo o seksie? Rozumiesz słowo pisane?

bartuś, widać laska nic od Ciebie poza zwykłą znajomością nie chce,daj sobie siana.
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatkuuu...
- Tak Prosiaczku...?
- Nic, nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za
łapkę... - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 27 sty 2007, 18:49

Poprawcie ten błąd ortograficzny w temacie !!
Sam styl pisani mówi wiele za siebie... Znajdz se inna baba :)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
Atanazy
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Atanazy » 27 sty 2007, 19:17

Błąd jak błąd, może Bartuś jest futurystą <zmieszany>. A co do problemu, to cóż można rzec? Skoro milczy, tzn., że nie chce tego uczucia. Nie można wysunąć tezy, że coś czuje i się boi, bo Cię nie zna, nie ufa itd., bo znacie się pewnie jak łyse konie. Uwierz mi, jest jej również trudno. W tym momencie wasza przyjaźń się skończyła. I ona to już wie. Czy możesz ją zdobyć? Obstawiam, że raczej nie. Chociaż możesz postarać się, kto wie, kto wie. Kobiety bywają nieobliczalne i nieprzewidywalne. Tylko bądź facetem, a nie kumpelą. Wóz albo przewóz.
Jesteśmy przecież nowi, lepsi. Lajfstajlowi, trendy, cool, k*rwa, sprawdzeni, jak najbardziej sprawdzeni na Zachodzie.
Awatar użytkownika
n1et0p3r3k
Początkujący
Początkujący
Postautor: n1et0p3r3k » 27 sty 2007, 20:47

Pegaz pisze:Krzywdy ci nie chce zrobić i tyle.. doceń to i nie męcz jej a poszukaj nowego obiektu westchnień.

Zgadzam się z przedmówcą. Widocznie nic do Ciebie nie czuje.
Awatar użytkownika
Harry
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Harry » 27 sty 2007, 21:00

Nie do knca zgadzam sie z poprzednimi postami bo sa troche upraszczajacym, choc - dla Ciebie niestety- najbardziej prawdopodobnym wnioskiem. Daj jej troche czasu nie badz nachalny. Nie wiem jaka jest kobieta; niektorzy potrzebuja czasu na poukladanie emocji. Ja bym poczekal jeszcze pare dni, nie dajac jej zadnego znaku zycia typu sms, telefon czy mail a potem zaproponowal powazna rozmowe. Jezeli odmowi- daj sobie spokoj. Jezeli za jakis czas ona zmieni zdanie i nastawienie do Ciebie - badz trudny. Nie daj sie za latwo zdobyc.
Pozdrawiam
Zyc trzeba umiec. Jakze czesto bowiem zyc nie umiemy. Dobre zycie jest umiejetnoscia. Jestesmy biegli w wielu umiejetnosciach, ale malo kto opanowal umiejetnosc zycia. -T.Gadacz
bartuś
Początkujący
Początkujący
Postautor: bartuś » 28 sty 2007, 12:17

Sorry za błąd w temacie.

Atanazy napisał:
Nie można wysunąć tezy, że coś czuje i się boi, bo Cię nie zna, nie ufa itd

a jednak mnie zna i to pare ładnych lat i raczej mi ufa bo mogła ma mnie polegać w każdej sytuacji
Awatar użytkownika
Snowblind
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Snowblind » 28 sty 2007, 15:59

bartuś pisze:Sorry za błąd w temacie.

Atanazy napisał:
Nie można wysunąć tezy, że coś czuje i się boi, bo Cię nie zna, nie ufa itd

a jednak mnie zna i to pare ładnych lat i raczej mi ufa bo mogła ma mnie polegać w każdej sytuacji

A w jakiej roli TY chcesz się z nią spotykać ? :D Nie chcesz być Bartkiem do Rany Przyłóż to daj sobie spokój. Gdyby choć trochę postrzegała cię jak faceta dawno dałby o tym znać, szczególnie że dałeś znać że ty chcesz czegoś więcej.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”