Co o tym myśleć?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

szymon200
Zaglądający
Zaglądający
Co o tym myśleć?

Postautor: szymon200 » 21 lis 2006, 23:18

Witam...mam pytanie: czy kobieta potrzebuje czasu po nieudanym związku by zacząć nowy,czy myśli ze może się to stać kolejną klapą...jestem w takiej sytuacji właśnie i nie wiem co mam myśleć...
Mam przyjaciółkę z którą przyjaźnie się dość długo...od jakiegoś czasu zaczęło mi na niej bardzo zależeć..spotykaliśmy się często i było fajnie,ona oczywiście była zajęta...
Przeszła dwa związki które okazały się klapą...zawsze byłem przy niej...jakiś czas temu zapytałem ją właśnie o to co powinienem...:)...
Zaznaczam ze rzadko się widujemy bo pracuje i ma szkołę w innym mieście a więc tam mieszka..Nie dała mi żadnej negatywnej odpowiedzi ani też konkretnej;/...puszcza mi sygnały,rozmawiamy przez telefon,ale chyba potrzebuje czasu by to przemyśleć...jak myślicie mam racje czy to moja wkręta..chyba warto czekać..pozdro
Ostatnio zmieniony 22 lis 2006, 12:41 przez szymon200, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 lis 2006, 23:28

szymon200 pisze:y kobieta potrzebuje czasu po nieudanym związku by zacząć nowy
No raczej.
Skoro si eprzyjaznicie to sprawa jest "grubsza" bo moze stracic tez przyjaciela jelsi sie zwiazecie i nie wyjdzie.
Daj jej czas.
Awatar użytkownika
Wiktor
Początkujący
Początkujący
Postautor: Wiktor » 21 lis 2006, 23:30

Ja myśle ze to sprawa indywidualna kazdej kobiety, ktoś mi kiedys powiedzial ze kobieta potrzebuje czasu po nieudanym zwiazku aby ten nastepny nie okazal sie "toksyczny" ... w moim przypadku bylo inaczej, dziewczynie rozpadł sie jeden związek i jest w 2-gim, jak narazie nie ma oznak zeby mialo sie coś psuć. Swoją drogą to moj 1 post na tym forum, witam wszystkich <browar>
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 22 lis 2006, 07:52

Jasne, musi sobie wszystko poukładać i przemyśleć pewne sprawy...a z Tobą może być trochę gorzej bo jak Wam się nie ułoży to straci nie tylko faceta ale i przyjaciela...
Awatar użytkownika
zet
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zet » 22 lis 2006, 09:11

wszystko zalezy od sytuacji i ludzi
slyszalem powiedzenie, ze "kobieta jest jak malpa, nie pusci jednej galezi dopóki nie trzyma drugiej". Patrzac na moje otoczenie to jest to bardzo trafne powiedzenie.
Nie bierz zycia na serio - i tak nie wyjdziesz z niego zywy
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 22 lis 2006, 09:44

Popierwsze to zmień ty6tuł, nie pisze sie wielkimi literami ( cytuje regulamin)
3. Dbaj o wygląd swojego posta. Nie nadużywaj kolorów oraz nie pisz WIELKIMI literami.

szymon200 pisze:czy kobieta potrzebuje czasu po nieudanym związku by zacząć nowy,czy

tak raczej kazdy potrzebuje
zet pisze:Patrzac na moje otoczenie to jest to bardzo trafne powiedzenie.

patrzac na moje otoczenie to jest to mało trafne
Piszesz, ze sie przyjaxnicie, wiec sprawa jest trudna. Daj na pewno jej czas, badz tam gdzies obok i wspieraj kiedy bedzie potrzebowała tego. Jesli by teraz sie związała z Toba to jest duże ryzyko, że zrobiła by to z powodu strachu przed byciem sama.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 lis 2006, 12:46

szymon200 pisze:czy kobieta potrzebuje czasu po nieudanym związku by zacząć nowy

Każdy potrzebuje czasu na wyciszenie. Niezaleznie od płci. To okres, w którym wyciągamy wnioski z poprzedniego związku, w spokoju. To okres, w którym stawiamy sobie nowe priorytety, doświadczeni poprzednimi doświadczeniami.
Niektórzy przeskakują z kwiatka na kwiatek. I będą dalej przeskakiwać, bo się nie zastanowili, bo nie pobyli sami.

Skoro potrzebuje tego wyciszenia - daj jej. To dobrze o niej świadczy.
Nic na siłę, bo efekt może być odwrotny.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 22 lis 2006, 13:36

Każdy potrzebuje czas na przemyslenia. I nie dotyczy to tyko związków.
Po niedanym egzaminie, warto zastanowić się nad własnymi błędami, aby nie popełniać ich w przyszłości. Tak samo masz po zakończonym związku. Potrzeba czasu...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 22 lis 2006, 14:19

chyba nic nowego do tematu nie wniose, bo jezeli chodzi o mnie to akurat w tej kwestii mam dokladnie takie samo zdanie jak wiekszosc poprzednikow. Po nieudanym związku trzeba sobie niektore sprawy poukładać, zastanowic sie dlaczego nie wyszlo, odpoczac, przemyslec czy chce i potrzebuje teraz kogos nowego. Proste. Kwestia osoby tylko jest ile czasu na to potrzebuje.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
izka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: izka » 22 lis 2006, 18:55

Są różni ludzie i rózne problemy ....ale "czas pokaże"co i jak ... poczekasz a zobaczysz jak się ułoży moze akurat bedzie z was udana para...ale to jest tylko i wyłącznie wasza prywatna sprawa...po jakims czasie odważ sie na poważna rozmowe ...to powinno rozwiać wszystkie Twoje wątpliwościn:)...

pozdrawiam :*
Naga przed Toba nie czulam wstydu.
Tylko dlatego, ze cie pokochalam...:*
soulvibrates
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: soulvibrates » 22 lis 2006, 23:08

daj jej czas na poukladanie sobie w glowie po ostatnim facecie,jak bedzie trzeba pomoz jak przyjaciel,moze z czasem wyjdzie cos wiecej.nie znam dziewczyny ale moze byc tez tak ze po nieudanych 2 zwiazkach ktore jak piszesz "okazaly sie klapa"moze nie miec ochoty przez dluzszy czas na nowy zwiazek.Reasumujac radze po prostu "byc" gdzies obok...
szymon200
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: szymon200 » 22 lis 2006, 23:57

madziorka.m
Kwestia osoby tylko jest ile czasu na to potrzebuje.
dokładnie;/

Chyba niczym nie zaskoczę już tutaj:P....muszę po prostu poczekać..

Dzięki i pozdro

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”