Za czym tesknimy?
Moderator: modTeam
już to pisałam, ale dzisiaj kolejny raz mi się zatęskniło... za gimnazjum i ludzmi z klasy, za tym jaka wtedy byłam, za chwytaniem dnia i życiem chwilą, za taką malutką nieodpowiedzialnością,... za ludzmi którzy rozjechali się po świecie i kraju
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
za moim Dziadkiem...był naprawdę cudownym człowiekiem. zawsze miał dla mnie czas i cierpliwość. i zawsze we mnie wierzył. widziałam, że był ze mnie dumny. że był szczęśliwy, że jestem. bardzo go kocham żałuję, że tak rzadko mu to mówiłam...to już 6 lat jak go nie ma. spieszmy się kochać ludzi. tak szybko odchodzą
Pod Gwiazdą będę czekać
Zawołam i dostanę odpowiedź
Kurcze, weszłam do tego tematu aby napisać to samo...Lina pisze:za moim Dziadkiem...
Ja też za swoim strasznie tęsknie... zawsze gdy wchodzę do kuchni przypomina mi się jak siadaliśmy razem przy oknie, on przynosił z łazienki krem do golenia (taki w tubce), pędzel i maszynkę (taką z wymiennnymi żyletkami- nie potrafił się ogolic zwykłą jednorazówką), a ja go później goliłam... i wiecie co jest najciekawsze, że gdy idę na cmentarz (a chodzę do niego co tydzień) to czuję się tak, jakbym odwiedzała dziadka i siadała tak koło niego.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
nie mogłam się z nim pożegnać bo umarł nagle...a tyle mu chciałam jeszcze powiedzieć. tyle rzeczy mieliśmy razem zrobić...pamiętam jak chodziliśmy na spacery nad Wartę zbierać ślimaki, jak na działce robiliśmy ogniska a on opowiadał historię swojego życia. opowiadał o dzieciństwie we Lwowie, o wojnie, o miłości do Babci...to jest dla mnie tęsknota za człowiekiem, który mógłby mnie teraz, gdy jestem starsza, nauczyć wiele o życiu. a także za dzieciństwem, które dzięki niemu było szczęśliwe...
Pod Gwiazdą będę czekać
- lukasek1983
- Entuzjasta
Ja tesknie za pierwszym rokiem studiow. Nie spotkalem jeszcze w jednym miejscu tylu wspanialych ludzi, dobrych kumpli i kolezanek. Byly odjechane imprezy do rana (alarmy przeciwpozarowe w akademiku o 3 nadranem:D), super flirty z dziewczynami z roku (oj dzialo sie:D), stypendium w kwocie 300pln wpadalo co miesiac na konto (bylo za co balowac:). Niestety na roku z powodu naszej zawyzonej integracji (nie bylo takiego roku od lat, tak zgranego, to stwierdzenie kadry nauczajacej), "przsiew" zebral bardzo duze zniwa i 30-tka najfajniejszych osob musiala rozjechac sie po Polsce:/ Zawsze jak slysze piosenke "Kombii - Sen sie spelni" to przypominaja mi sie tamte dni, kreci sie lezka w oku:/
Jak jade w Polske, zawsze po drodze odwiedzam kompanow:)
Jak jade w Polske, zawsze po drodze odwiedzam kompanow:)
Ostatnio zmieniony 01 lis 2006, 23:21 przez lukasek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
WORLD HOLD ON 
-
- Entuzjasta
- Ja tęsknie za uśmiecham Mojej Córeczki, za odgłosem Jej stópek na podłodze, za spokojem, za normalnym zyciem. Takim zwykłym... Bez szaleństw, fajerwerków. I za kimś bliskim, godnym zaufaniaJa np tesknie za bliskościa psychiczną, za wspaniałym uśmiechem, za umysłem ściśle humanistycznym, za czekaniem, za dowcipami, za szczerością, za radością życia, za pomocą.
Za czym tęsknimy?
Człowiek zniesie w życiu wszystko, z wyjątkiem jajka... A Rysiek śpiewał: "W życiu piękne są tylko chwile..."
za latem, za wakacjami... kiedy byliśmy razem, świeciło słonko, kąpało sie wciepłymi wieczorami w stawach, za naszym pierwszym razem.... za spokojem ducha, niebolącym sercem, szczęściem i nieustającą radościa...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
- ksiezycowka
- Weteran
Czegoś takiego się właśnie boję, ale może to nie słuszne lęki. Pewnie przesadzam. A ogólnie czasem mam wrażenie, że za niczym nie tęsknie, bo mam poczucie, że sporo przede mną. Że w moim życiu wydarzy się coś co przysłoni resztę. Co nie znaczy, że się nie działo dotychczas nic ciekawego, oj działo się. Ale nie o to chodzi.mrt pisze:A jak jej nie widziałam tyle czasu, był spokój. Zobaczyłam i żyć nie mogę.
ale wkoło jest wesoło
mrt pisze:A jak jej nie widziałam tyle czasu, był spokój. Zobaczyłam i żyć nie mogę.
ehh skad to znam.... chce zapomniec znow a juz sie nie da
tesknie za ta wiara ze moge wszystko, ze moge zapomniec, nie myslec o nim
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
za bliskością, spokojem ducha, za praca, za liceum, za przyjaciółmi, za latem, za wakacjami, za rezolutnością, za czasem gdy wszytsko mi się chciało, bo teraz nie chce mi się nic, za zrozumieniem, za byciem matką, żoną i kurą domową, którą nigdy nie byłam, za uczuciem bycia kochaną przez mężczyznę, za pierwszym pocałunkiem, za imprezami, koncertami, za upijaniem się, za paleniem papierosów, uciekaniem z domu, za buntem, moimi zamałymi już glanami, ubraniami w kolorze czarnym, za poczuciem indywidualności, braku akceptacji, za pewnością ze wszytsko jeszcze przedemną, za naiwnością i wiecznym optymizmem, za jezdzeniem na motorach z kolegami, za śmiechem, i za taką sobą jaką kiedys byłam a teraz juz nie jestem, bo za dużo narzekam, czasem płacze, a co najgorsze kochałam i dostrzegam wartości wyższe...
Ostatnio zmieniony 17 lis 2006, 22:50 przez paula19, łącznie zmieniany 1 raz.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
- Wujo Macias
- Maniak
Za NIM. Kur**, jop jego mac. Nigdy, nigdy wiecej mialam o NIM nawet nie myslec. A co dopiero tesknic.
Tesknie, za wszystkim, czym on dla mnie byl, za tym jak pare lat kochalam i pare miesiecy cierpialam, tesknie za byciem stara soba.
Zaczelam tesknic, za czyms, za czym nie powinnam bo to nie moje.
runeko, otrzasnij sie
Tesknie, za wszystkim, czym on dla mnie byl, za tym jak pare lat kochalam i pare miesiecy cierpialam, tesknie za byciem stara soba.
Zaczelam tesknic, za czyms, za czym nie powinnam bo to nie moje.
runeko, otrzasnij sie

Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”