O to moja historia, bedzie troszke długa niestety.. tak samo jak długo się ciągnie ten problem..
Już wiele razy pisałem tu na forum o moich pojedyńczych problemach z moją dziewczyną, o problemach z samym sobą.. Teraz po ostatnich wydażeniach postanowiłem napisać to wszystko w całości.
Poznałem kiedyś dziewczyne na czacie, wziąłem jej nr gg zagadałem wymieniliśmy sie zdjęciami, po jakimś czasie spotkaliśmy się, chciałem ją blizej poznać. Na pierwszym spotkaniu stwierdziłem że jest troche za dziecinna i to nie bedzie miało przyszłości.. stwierdziłem że szukam dziewczyny dojżałej a nmie takiej której bede musiał tej dojrzałości uczyć. Jednak po jakiś dwóch tygodniach spotkałem się z nią ponownie i tak przez kolejne 5 dni. bardzo bardzo mile spędzałem z nią czas. Czułem się przy niej... wyjątkowo, miała coś takiego że... chciałem z nią po prostu byc.. czułem że jest dobrą i wartościową ososbą ,mimo swojego dziecinnego jeszcze podejscia do życia przyciągała mnie i to bardzo. Zaczelismy się widywac coraz częśćiej, mnie nie zalezało wtedy jak jej , widziałem to po niej że byłą mną bardzo zafascynowana, ja nie traktowałem tego jeszcze tak powaznie, to ona zawsze prosiła o spotknia i spacery... Ja raczej byłem bierny. Kiedyś umuwiliśmy się na wspólną przejażdzke na rowerach. Gdy miałem już wychodzić zadzwoniła Iwona, odebrałem komórke a telefonie odezwał się obcy głos - mama Iwony , powiedziała żebym na nią uwazał bo Iwonka nie umie jeszcze jeździć na rowerze dobrze itd itp... powiedziałem że dobrze że będe ją pilnował, podjechałem pod blok a tu patrze wychodzi mama z iwoną... po prostu mama Iwony chciała mnie zobaczyć jaki jestem, zbadać moje zachowanie, sprawdzić czy Iwona jest bezpieczna.. Było to krępujące ale trudno, rodziców się nie wybiera.. Ale nie wiedziałem że będą takie problemy z jej matką...
spotykałem się z Iwoną tak przez całe wakacje, czasem spacerowaliśmy do 23-24 albo siedzieliśmy u niej w domu, jej mama zawsze życzliwie mnie witała była miła i przyjaźnie nastawiona. jedyne co mi przeszkadzało to to że potrafiła przychodzić do nas do pokoju i zaczynała mówic o swojej rodzinie, że jej matka ją zostawiła w domu dziecka że miała ciężkie dziecińtwo itd, żaliła mi się czasem nawet płakała.. było mi głupio strasznie, a poatym to zdazało się często i to było naprawde irytujące że ciągle nie potrafiła uszanowac tego że ja chce spędzić czas tylko z Iwoną, po jakimś czasie to czułem się jak by matka Iwony była trzecią osobą która wliczała się do tego związku...

Pewnego razu pogniewałem się na Iwone. Byłem zły bo zobaczyłem że gadała na gg z jakims kolesiem i ze wysyłała mu zdjecia itd. Ja jestem typem zazdrosnika i nie toleruje czegoś takiego po prostu. Zdenerwowałem się bardzo. Przyszła jej mama ja odwrócony do okna , a mama Iwony zaczęła mówić ze mamy jej powiedzieć bo nie da nam spokoju. Ja nadal milczałem. Mama Iwony sie zdnerwowała i poszła. Ja z Iwoną wyjaśniłem sobie to i było ok. Zaczęła się szkoła. Iwona zaczęła pierwszą klase technikum logistycznego. Od samego początku mama zaczęła ją gonic do nauki(Iwona miała kiepskie oceny w gimnazjum) a pozatym widziałem że Iwona zaczyna być bardziej przejęta tym całym szkolnym "światem" niz nami , naszym związkiem... bałem się że kolezanki na nią źle wpłyną.. że zmieni się przez ta szkołe że kogoś sobie znajdzie..
Znów się pokłcuiłem z nia o podobną rzecz jak wczesniej tylko że widziałem w archiwum (pozwoliła mi popatrzeć) jak pisze z kolesiem żby się wymienili zdjęciami , pytała go kiedy i gdzie bedzie w autobusie którym jadą do szkoły itd itp.. Ja miałem wtedy dość ona się rozpłakała a ja wyszedłm

Ale chodziło o co innego. Przyszła na ploty sąsiadka mamy Iwony i powiedziała że widziała mnie i Iwone jak sie całowaliśmy pod blokiem.. wczesniej jakiś sąsiad widział jak sie przytulaliśmy.. Od tego momentu jej mama zaczęła siedzieć z nami regularnie w pokoju , cały czas nawijając o pierdołach byle by tylko siedzieć z nami ja najdłuzej i zebyśmy czasem się nie mogli przytulić czy o zgrozo! pocałować..

Rozmawiam sobie z Iwoną, jej mama w kuchni wszystko słyszy, ja opowiedam Iwonie że mój ojciec krzyczał na mnie mo to ze garki źle umyłem i że prawie mnie pobił o za to. A mama iwony: "co co co ? powtórz co mówiłeś, wiec powtórzyłem (zapomniałem napisać że kiedyś rozmawiałem z mamą Iwony i powiedziałem jej co nie co jaki jest mój ojciec, ze pije i że jest agresywny, że bił matke i że ja jak juz teraz jestem starszy to ją bronie itd że ogolnie jest złym człowiekiem). Ona zapytała się a "powiedz mi tak naprawde o tym ojcu wszstko" ja odpowiedziałem "a moge to zachować dla siebie prosze pani?" Ona sie znowu wydarła na mnie że jakim ja tonem do niej mówie że jestem bezczelny że mnie nie lubi i żebym wyszedł z jej domu. Powiedziałem że normalnym tonem powiedziałem ,Iwona też wtrąciła to matka jej powiedziała "a ty sie zamknij Iwona" a do mnie powiedziała że ja nie będe dobry dla Iwony w przyszłośći i że bede jak mój ojciec

Ja w tym momecie już po prostu miałem serdecznie dość jej zachowania , naprawde moja cierpliwośc się skonczyła, Iwona przez ten cały czas na mnie patrzyła i próbowała mnie pocieszyć i uspokoić ja nadal milczałem strasznie zły i zmartwiony. Zapytałem Iwone czyma to jeszcze sens ona powiedziała że tak bo mnie kocha. Bardzo mnie ucieszyły te słowa bo żadko iwona potrafi mnie tak pocieszyć. Ona nie jest zbyt wylewna jesli chodz o okazywanie uczuć. Ja jednak naprawde miałem wszystkiego wtedy dość, a pozatym jej matka ma taki tupet ze zamiast wyjsc z tej kuchni to dalej siedziała i patrzyłą w naszą strone! Nawet nie mogłem z Iwona pogadać swobodnie.. wiem że robiła to specjalnie żeby mnie zniechecić, jej matka jest naprawde zła i krzywdzi mnie i iwone. Wkońcu postanowiłem że wyjde bo jak nie moge nawet pogadać z moją dziewczyną ani nawet o spacerze już nie spominając to lepiej zebym szedł do domu.. wychodząc powiedziałem Iwonie czy nie lepiej by było jak byśmy zostali przyjaciółmi ona pokiwała głową na nie... pocałowałem ją i poszedłem do domu. Zacząłem z nia rozmawiać na gg jak przyszedłęm. Ja w głębi duszy nie myślałem o tej przyjaźni z nią powaznie.. Ona na gg zaczęła mi pisać że tak bedzie lepiej narazie jak zostaniemy przyjaciólmi, że mamy czas jeszcze, że ona ma nauke że ona jest wazniejsz, to bardzo mnie zabloało

Przemek2 (23-09-2006 21:37)
Sama powiedz jeszcze raz , jest sens jeszcze to ciągnąć ?
*Iwonka <3 (23-09-2006 21:37)
nie
Przemek2 (23-09-2006 21:37)
tak uwazasz ?
Przemek2 (23-09-2006 21:38)

Iwona?
*Iwonka <3 (23-09-2006 21:38)
ty tez tak uwazasz tez mi to powiedziałes

Ja Cię kocham
Przemek2 (23-09-2006 21:39)
ale tak mi trudno jest teraz
*Iwonka <3 (23-09-2006 21:39)
no wiem
Przemek2 (23-09-2006 21:39)
Kocham Cię jak nikogo innego
*Iwonka <3 (23-09-2006 21:39)

Przemek2 (23-09-2006 21:40)
Ja byłem zły bardzo nie myślałeco mówie , Przepraszam

Iwonka <3 (23-09-2006 21:59)
mama powiedziała ze cie nie lubi i co teraz
Przemek2 (23-09-2006 22:00)
kochasz mnie ?
to się tym kieruj a nie zdaniem mamy
kieruj się tym co masz w serduszku
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:00)
ale mama tez jest wazna
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:00)
Przemek2 (23-09-2006 22:01)
wiem Iwona
a jaki ja jestem zły tak ?
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:01)
no własnie
nie
ja sie Iwona nie poddam
kocham Cię i nie odejde od Ciebie
no widze po opisie
Przemek2 (23-09-2006 22:02)
a ty chcesz się poddac ?
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:02)
mamy jeszcze czas
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:02)

Przemek2 (23-09-2006 22:02)
ja wiem ze zdanie twojej mamy jest wazne ale Twoja mama mnie obraza i traktuje mnie jak śmiecia
Przemek2 (23-09-2006 22:03)
jak to mamy czas ?
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:03)
tak bedzie lepiej

Iwonka <3 (23-09-2006 22:05)
ja mam nauke a ona jest bardzo wazna a my mozemy sie widywac narazie jako przyaciele

*Iwonka <3 (23-09-2006 22:16)
mamy czas
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:16)
zostanmy przyjaciółmi
Przemek2 (23-09-2006 22:27)
Kochasz mnie ?
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:28)
nie
Przemek2 (23-09-2006 22:28)
Iwona nieprawda , niewieze Ci
Przemek2 (23-09-2006 22:28)
kłamiesz
Przemek2 (23-09-2006 22:29)
nie kłam mnie w ten sposób
*Iwonka <3 (23-09-2006 22:29)

Wiem jedno że jak dziś się spotkamy Iwona bedzie inna.. Jak jestem z nia ona nie potrafi mi takich rzeczy mówić jak na gg , nie ma odwagi przy mnie w ogóle.. także jestem pewny że ona nadal mnie kocha, ale przez jej matke ona zaczyna się coraz bardziej oddalać, podobnie jak ja

Prosze pomócie mi bo ja juz jestem zmęczony tym wszystkim, rozmawiałem wiele razy z ludzmi ,dawali mi mi rady ale nic to nie dało, ta sytuacja mnie przerasta:( Co zrobic żeby odzyskać zaufanie mamy Iwony żeby ona lubiła mnie jak kiedyś ?

Jak myślicie to byłby dobry pomysł gdyby moja mama pogadała z jej i spróbowała jej przetłumaczyć ? Moja mama tez ma dośc tego ze chodze jak struty i ze matka Iwony tak mnie zwyzywa i dołuje

Dobranoc.. śpijcie dobrze ja i tak pewnie nie usne... rano ide do koscioła się pomodlić... papa