a co do zgloszenia sprawy obrazania Piskacza, no to przeciez sam sobie jest winien - prowokowal do tego

gdzie prowokowałem Miltonię do braku kultury?
Dżindżer, nie zrozumiałaś widać. Nie jest to jej wina, ale skusiał los w ten sposób. Nawiązywać nowe znajomości można bezpiecznie
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tak, w dzisiejszych czasach trzeba na siebie uważać.
thirdeye pisze:poprawka do porownania z autostrada : samochod jedzie szybko, lecz nie przekracza ograniczenia predkosci. oczywiscie jadac 20 km/h bycmoze (sic) uniknalby wypadaku. ale nie mozna byc az tak zapobiegliwym, nie mozna na kazdym kroku zyc w strachu...moze w ogole nie jezdzic samochodem? i nie wychodzic na imprezy, do klubow, bo tam pelno potencjalnych gwalcicieli.
No i znów jak to Mrt napisała "wyolbrzymiacie w drugą stronę żeby wyszło na wasze"

Czytania ze zrozumieniem nie uczyli? Nikt nie każe jechać 20km/h. Ale mówi że jadąc 240km/h kusisz los. Zrozumiałeś teraz?
Miltonia pisze:Gorgon, Ty naprawde masz jakies kompleksy nizszosci. Tak sie domagasz tego ostrzezenia dla mnie jakby Ci to mialo zycie uratowac.
To diagnoza?

Nie, po prostu etykieta obowiązuje i nie może być równych i równiejszych bo są "zadufanymi" kumplami
Miltonia pisze:Celowo tak napisalam do Ciebie, z pelna premedytacja. Zrobilam tak pierwszy raz podczas calej mojej bytnosci na forum. Moze domyslisz sie dlaczego, jesli Twoje myslenie dojdzie az tak daleko.

nie martw się, tak "daleko" jak Twoje nie dojdzie. Myślę raczej logicznie i racjonalnie, nie doszukuję się podtekstów w zwykłym braku kultury
Miltonia pisze:I akurat znam sie na tym lepiej od Ciebiem, od sedziego okregowego i od wiekszosci ludzi bo:

tak, znasz lepiej od sędziego okręgowego sprawy które prowadzi on i inni jego znajomi sędziowie

Miltoniu, Twoje ego nie może przeboleć że nie zrozumiałaś tego co pisałem i teraz kota ogonem odwracać będziesz? Nie ośmieszaj się bardziej już w moich oczach
Miltonia pisze:- jestem kobieta i zawsze narazona jestem na molestowanie, gwalt itd, zupelnie inaczej niz mezczyzni akurat
O tak, mężczyźni nie są narażeni na molestowanie.

Kolejna "wielka kompromitacja", ciekawe jak z tej wybrniesz
Miltonia pisze:zajmowalam sie ofiarami gwaltu
Oddelegowanymi przez sąd?

Sąd Ci statystyki przekazywał spraw? Cały czas powtarzam że mówię o sprawach sądowych na dolnym śląsku, nie o rzeczywistej ilości gwałtów. Na dolnym śląsku więcej jest kobiet próbujących wymusić, odszkodowanie?, niż prawdziwie zgwałconych zgłaszających się do sądu. O tym piszę, przez tyle postów nadal nie potrafisz tego zrozumieć?

To już tylko o Tobie świadczy
Miltonia pisze:przezylam probe gwaltu i chyba nawet kiedys o tym pisalam. I dlatego wlasnie, ze sie obronila, pomimo tego ze ten .... mial noz, wiem, jak trudno jest wyjsc z tego w kawalku fizycznie i psychicznie. A z ciekawostek, to obronilam sie tylko dlatego, ze facet byl sam, a ja trenowalam wtedy od kilku lat sztuki walki. W przeciwnym wypadku nie mialabym zadnych szans. I nie kusilam losu, bylam w kurtce, spodniach, czapce, wracalam do domu przez swoje osiedle o 18.
Jednak się obroniłaś, gdyby nie miał noża a Ty byś nie ćwiczyła to myślisz że byś się nie obroniła już?
Ty ciągle swoje, nigdzie nie napisałem że każda ofiara gwałtu kusi los
Nigdzie

Ale wolisz mi to po raz wtóry wmawiać niż do błędu się przyznać?

Miltonia pisze:Jak widzisz nie za bardzo udalo Ci sie zdyskredytowanie mojej fachowosci i wiedzy w tym temacie. Choc proby pisania o mnie "paniusia" i takie tam sa nawet smieszne
Twoja wiedza w temacie rozpraw sądowych nadal niczym nie została poparta
Mówisz o kobietach zgłaszających się po pomoc. Ja mówię o tych którym się "odwidziało po fakcie". Nie podważam Twojej pracy z tamtymi kobietami, ale Twoją wiedzę na temat spraw sądowych. Znów umknęło bo było wygodniej? Nie rozśmieszaj mnie bardziej, bo czytając Twojego posta dwa razy się piciem omal nie udławiłem ze śmiechu
Dalszej dyskusji z Tobą prowadzić już naprawdę nie będę. Dziękuję że tym razem starałaś się chociaż zachować kulturę osobistą, widać ostrzeżenie coś dało