Dzizas czemu jak i po co?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Dzizas czemu jak i po co?

Postautor: saker33 » 22 cze 2006, 00:36

Ja chce po prostu to zrozumieć...
Więc..w wakacje poznalem moja obecna dziewczyne.Jestesmy ze soba 11 miesiecy (dokladnie dzisiaj wybilo). Przed nia mialem dziewczyne 4 miesiace z ktora nie wiodlo sie i sie rozeszlismy a w sumie to ona mnie rzucila(patrzac na trzezwo ciesze sie z tego)..jednak po czasie przypomniala sobie o mnie i ciagle rozmawia ze wspolnymi znajomymi o mnie,robi rozne infa do mnie na gg itd. po prostu daje znac ze zaluje i chce powrotu. Jednak ja jej nie odpowiadam na zaden sposob ..nie mam juz z nia kontaktu bo go zerwalem. Po drugie jestem zakochany po uszy i nie mam zamiaru rezygnowac z obecnego zwiazku gdyz moja partnerka daje mi wszystko czego dusza ludzka moze zapragnac. Nie poznalem nigdy lepszej dziewczyny. Kocham ja i staram sie okazywac jej moje uczucia na kazdym kroku (rozne prezenty,slowa,smsy..).

No i przechodzac do problemu. Moja partnerka(K) nie potrafi sie pogodzic z faktem ze kiedys bylem z tamta(E) chociaz wcale jej nie zna wiec nie wiem czemu tak jest..za kazde info ze strony E mi sie obrywa.. Chwilowo jestem zmuszony by miec E na gg gdyz korzystam ze starego komputera i gdy E jakos sprawdzila ze mam ja na gg (na osobistym komputerze jest ona wykasowana) zrobila info ,,Faceci sa jak WC albo zajeci albo zasrani-aaa" (aaa-tak jest ona wpisana u mnie) czyli wiadomo pocisnela mi od zasranca..Gdy dzisiaj wszedlem na gg zastalem info w stylu ,,Niemozliwe masz mnie na gg" ... i zaczela mi cisnac dalej opisami o mnie ... no to zrobilem info ze ,,zasrancy moga wszystko" ... nagle na gg weszla K i zaczelo sie pieklo :/ ... awantura jakich malo mimo moich tlumaczen.
Ja nie rozumiem. Czy ona mi nie ufa,czy okazuje jej za malo milosci by ufala? W ogole czemu ma pretensje do mnie o przeszlosc? CZEMU TAK JEST?

Nie oczekuje od was rad co robic bo po prostu tutaj nie ma co robic..chce tylko zrozumiec co ,jak i dlaczego?

Za wypowiedzi z wysmiewaniem mnie i wyzwiskami oraz komentowaniem mojego tematu w sposob "temat 14latka" podziekuje z gory.
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 22 cze 2006, 00:45

Twoja obecna dziewczyna moze czuć się zagrożona. Moze bac sie że ją zostawisz na rzecz tej pierwszej.
Awatar użytkownika
physiux
Bywalec
Bywalec
Postautor: physiux » 22 cze 2006, 01:09

Zazdrość i obawy. Rozwiązanie? Rozmowa (z K)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 cze 2006, 01:32

Tez hulam kiedys taka zazdrosna. Moj mial przede mna dziewczyne z ktora byl 3 dni na wycieczce i jedyne do czego doszlo miedzy nimi to trzymanie sie za reke a pozniej raz ja odwiedzil w Katowiacach bo tam mieszkala. Mimo tego i tego, ze pozniej im sie kontakt urwal bylam zazdrosna bo wiedzialam od jego kolegow ze byl zakochany, wydzwanial do niej codziennie i w ogole, dopiero jak zaproponowala seks po 3 tygodniach rozmow telefonicznych to dal sobie z nia spokoj. A ja bylam zla, mimo ze okazywal ze swiata poza mna nie widzi. Kazalam mu nawet podrzec jej zdjecia (cale dwa z tej wycieczki, grupowe na dodatek..). Ech mloda i glupia bylam i bylismy wtedy jeszcze ze soba bardzo krotko. Na pewno Twoja dziewczyna tez jest troche za bardzo zazdrosna i nie ma do tego podstawa, ale wynika to pewnie z tego ze Cie bardzo kocha i nie chce Cie stracic. Miej do niej duzo cierpliwosci, zazdrosnice tego wymagaja :)
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 cze 2006, 01:44

Ja też jestem zazdrośnicą i rozumiem Twoją dziewczynę. Powinieneś przede wszystkim porozmawiać z nią i wytłumaczyć jej na spokojnie. Powiedz ile dla ciebie znaczy, ona na to zapewne czeka. Może za bardzo bujam w obłokach, możecie powiedzieć, że moje oczekiwania wobec faceta sa zbyt wyidealizowane, ale taka jestem. ROZMOWA ROZMOWA ROZMOWA - to jedyny sposób.
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 22 cze 2006, 05:30

To chyba normalne...dziewczyan po prostu jest swiadoma ze w jakis sposob myslisz o tej poprzedniej i skoro to byla milosc to ciezko ci raczej o niej zapomniec...czyli tak jak ktos juz pisal, po prostu czuej sie zagrozona.Musisz pokazac jej ze tamta masz naprawde w dupie a na obecnej ci bardzo zalezy
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 cze 2006, 07:33

nie-taka zazdrość nie jest normalna :D Zdecydowanie nie jest. Jest śmieszna i męcząca :/ Porozmawiaj z nią ostro, o jej braku zaufania wobec Ciebie, że jej podejrzenia są bezpodstawne i Ciebie męczą.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 22 cze 2006, 10:06

byly rozmowy nie raz..a po drugie uwazam ze wystarczajaco bardzo pokazuje jej jak na mnie zalezy.
Rish pisze:Musisz pokazac jej ze tamta masz naprawde w dupie a na obecnej ci bardzo zalezy
no to przeciez pokazalem..z tamta nie mam w ogole kontaktu juz. a K nie raz udowodnilem ze mi na niej zalezy i robie to dalej..
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 22 cze 2006, 10:16

A na gadu-gadu ciągle jej numer masz... co za problem kliknąć prawym przyciskiem myszy i zablokować?
Skoro jesteś taki szczery do bólu i tak Tobie zależy, to dlaczego chowasz E pod jakimiś dziwnymi "aaa"?
A może nie jesteś szczery do bólu i nie wszystko jednak K powiedziałeś?
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 22 cze 2006, 10:16

saker33 pisze: zrobila info ,,Faceci sa jak WC albo zajeci albo zasrani-aaa" (aaa-tak jest ona wpisana u mnie) czyli wiadomo pocisnela mi od zasranca..

No skoro jesteś z tą nową, to raczej od zajętego ;)

Co to znaczy "jesteś zmuszony ją mieć na gg"?. Wywalasz ją z listy, zaznaczasz "pokazuj status tylko znajomym" i się więcej heterą nie przejmujesz. Proste? :)
soul of a woman was created below
Sasa
Bywalec
Bywalec
Postautor: Sasa » 22 cze 2006, 11:08

heh chyba kazdy facet ma tak ze swoja dziewczyna ze jest zazdrosna o byla i zadne rozmowy nie pomagaja. Ale z czasem na szczecie przechodzi :D
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 22 cze 2006, 11:40

ehh nie mam GG tylko Konnekt ktory obsluguje GG...i przy kazdym wlaczeniu importuje sie lista z bazy z neta...czyli przy kazdym wlaczeniu kompa musialbym kasowac aaa...i tak w kolko..
a jestem zmuszony miec konnekta bo na tym gracie (to jest komp zastepczy) gg mi sie ciagle wali. wiec musze czekac az dostane kompa z naprawy.
Kubek pisze:co za problem kliknąć prawym przyciskiem myszy i zablokować
nie ma funkcji blokuj
Kubek pisze:dlaczego chowasz E pod jakimiś dziwnymi "aaa"
nie chowam..ona byla tak zapisana na starym kompie a po drugie K wie kim jest aaa bo jej tlumaczylem to.
Kubek pisze:A może nie jesteś szczery do bólu i nie wszystko jednak K powiedziałeś?
jestem czysty jak lza..kocham ja bardzo i wszystko jej powiedzialem zeby nie bylo komplikacji.

Jesli chodzi o komputery to nie jestem glupi..umiem zablokowac albo ukrywac status...no ale taki program mam i jestem z takiego zmuszony korzystac.
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 22 cze 2006, 15:50

Czekaj czekaj... Dlaczego ty E MUSISZ mieć na gg ? Jakos do konca tego nie zrozumialem ...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 22 cze 2006, 16:01

No właśnie... ja po każdej modyfikacji listy kontaktów eksportuję na serwer zaktualizowaną wersję i po bólu.
Nawet jak siądę na necie gdzieś w bibliotece, albo pożyczę na kilkanaście minut laptopa z WiFi to mam swoje kontakty gg dzięki temu.
Wystarczy usunąć E z listy kontaktów i wyeksportować zmienioną listę... co to za problem?
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 22 cze 2006, 16:05

Jak mnie moja była wk**** tez ją usunąłem. Dopiero wczorej skombinowałem jej numer, troszkę mi przeszło :)
Nie bede się denerwował z powodu jakis opisów na gadu gadu...
Kubek pisze:Wystarczy usunąć E z listy kontaktów i wyeksportować zmienioną listę... co to za problem?

On ma stary komputer ? <zalamka>
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 22 cze 2006, 16:42

wlasnie wejdz gdzies na inny komp importuj liste stara usun z serwera i eksportuj nowa zmodyfikowana. dziewczyna jest zazdrosna ze sie tamta przejmujesz jak wcale cie obchodzic nie powinna. wie ze cos kiedys do tamtej czules a uczucia potrafia powracac.
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
nefretete
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: nefretete » 22 cze 2006, 17:19

Zazdrość to normalna cecha ludzka i nie masz co się dziwić obecnej dziewczynie. Mnie też by ciśnienie rosło na jej miejscu ale nie do tego stopnia żeby nie pozwalać na utrzymanie kontaktu z byłą partnerką. Trochę zazdrości w związku jest nawet potrzebne, ale jeśli przekroczy się granicę to chyba pojawiają się kiepskie perspektywy.
"Podejdź tu do mnie, żeby ta muzyka była tobą..."
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 22 cze 2006, 20:08

Ja też taka jestem. Mój facet trochę dziewczyn miał - kojarzę przynajmniej 3.
W tym jedna była moja koleżanką. Widziałam że dwie z nich ma na gg i gronie.
Nie powiem żebym była zadowolona, trochę mi przykro, nie wiem zazdrosna jestem <chory>
Obrazek
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 22 cze 2006, 22:18

jezeli mowa o bytlych i zazdrosci to tez bylam i to nawet jeszcze do nie dawna (mimo ze juz prawie 2,5 roku ze soba jestesmy) o jego byla. ale to nie byla zwykla byla. ojj namieszala niezle w moich i jego uczyuciach <wsciekly> <wsciekly> a ona sama sie po prostu nim bawila <mlotek> <mlotek> ale to nie wazne nie temat o tym <aniolek>
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 22 cze 2006, 22:27

Joasia- wszystko w porządku z Tobą... z Twoim facetem też... dopóki nie ukrywa tych kobiet pod jakimiś "aaa", żeby tylko wiedzieć, co robią, kiedy są w domu i co mają w opisie.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 22 cze 2006, 22:39

Kubek pisze:dopóki nie ukrywa tych kobiet pod jakimiś "aaa", żeby tylko wiedzieć, co robią, kiedy są w domu i co mają w opisie.
Racja, już wolę jak jest niż właśnie miałby ukrywać to przede mną :]
Ale jakoś to tak ze mną jest że zazdrość się pojawia.
Widocznie dziewczyna saker33 też tak ma. Myśli że pod nazwą "aaa" specjalnie ją ukrywasz żeby wiedzieć co się u tamtej dzieje.
Obrazek
**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Postautor: **LINKA** » 22 cze 2006, 23:00

ja ją roumiem (twoją dziewczynę)
sama podobnie się zachwouję - znaczy nie ma takiej samej sytuacji, ale coś na ten deseń..
to jest po prostu banie się że ktoś może zająć jej miejsce.. że ta E jednak okaże się lepsza, i mimo twoich zapewnień, że jednak nie, to mimo wszystko do niej wrócisz... albo tylko będziesz z nią flirtował... to się nazywa zazdrość... boi się, że ktoś inny może cię jej odebrać..
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 22 cze 2006, 23:06

**LINKA** pisze:ja ją roumiem (twoją dziewczynę)
sama podobnie się zachwouję - znaczy nie ma takiej samej sytuacji, ale coś na ten deseń..
to jest po prostu banie się że ktoś może zająć jej miejsce.. że ta E jednak okaże się lepsza, i mimo twoich zapewnień, że jednak nie, to mimo wszystko do niej wrócisz... albo tylko będziesz z nią flirtował... to się nazywa zazdrość... boi się, że ktoś inny może cię jej odebrać..

To znaczy że nie ufasz swojemu facetowi. I jak tu budować trwały związek??
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 22 cze 2006, 23:22

paula19 pisze:To znaczy że nie ufasz swojemu facetowi. I jak tu budować trwały związek??
no wlasnie... i tak tez czuje.
**LINKA** pisze:mimo wszystko do niej wrócisz
nie wchodze dwa razy w ta sama rzeke ...
Myśli że pod nazwą "aaa" specjalnie ją ukrywasz żeby wiedzieć co się u tamtej dzieje.
nie ukrywam bo jak juz wspomnialem K wie ze aaa=E ..

[ Dodano: 2006-06-22, 23:24 ]
Twoim facetem też... dopóki nie ukrywa tych kobiet pod jakimiś "aaa", żeby tylko wiedzieć, co robią, kiedy są w domu i co mają w opisie.
hehe coz za aluzja z ironia ... nic nie ukrywam bo jak jzu wspomnialem K wie kim jest aaa. Nie mam aaa na liscie po to by wiedziec co robi kiedy jest w domu i jaki ma opis bo kolo ch... mi to lata.
aaa byla najwiekszym bledem w moim zyciu.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 22 cze 2006, 23:36

saker33 pisze:aaa byla najwiekszym bledem w moim zyciu

To dlaczego bulwersujesz się jej opisami... i w ogóle je czytasz?
**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Postautor: **LINKA** » 23 cze 2006, 07:48

paula19 pisze:To znaczy że nie ufasz swojemu facetowi. I jak tu budować trwały związek??

Fakt faktem, po części nie ufam bo po prostu już parę razy się zawiodłam na nim... I to nie byle błahostki, tylko poważniejsze sprawy... niestety...
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 23 cze 2006, 18:12

Kubek pisze:To dlaczego bulwersujesz się jej opisami... i w ogóle je czytasz?
ja miano zasranca odebralem z usmiechem na twarzy..mnie to nie boli :)
a opisy w tym programie pokazuja sie w taki sposob ze trudno nie przeczytac.
temat juz bladzi..prosze o klozeta

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”