Jak i gdzie całują.. czy to ma znaczenie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Jak i gdzie całują.. czy to ma znaczenie?

Postautor: Żabcia » 16 cze 2006, 11:49

Faceci całują nas w różne miejsca.. To tu to tam :P W różnoraki sposób i z różnym natężeniem. Ale czy to ma jakiś związek z ich uczuciami? Kiedyś gdzieś czytałam, że jak we włosy to opiekuńczość itd itd.... A Wy co o tym sądzicie? Gdzie i jak całują Was faceci? (Gdzie panowie całujecie swe kobitki? :) ) i o czym myślicie w momencie danego pocałunku? W jakiej intencji całujecie? ;) czekam na Wasze opinie ;)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 16 cze 2006, 11:57

Jak to gdzie caluja?
Twarz, usta, wlosy, dlonie, ramiona, brzuch, piersi, stopy, posladki i tak daaaalej.

Wszedzie. <banan>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 16 cze 2006, 12:03

oj, nie zrozumieliśmy się :)
chodzi o to, że facet jak np. pocałuje kobietę w rękę, no to z szacunku chyba nie?
Jak w szyję to chyba coś jak pożądanie. No a jak dalej? :)
A jak wtula się kobiecie w szyję, to o czym ten znak może np. świadczyć? Są takie stronki z sygnałami, co jakie zachowanie znaczy, ale nie wiem właśnie jakie. Znacie może?
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 16 cze 2006, 12:12

Pewnie chodzi Ci o to;

Pocałunek w czoło to wyraz uczuć „rodzicielskich”; niesie za sobą obietnicę bezpieczeństwa, opieki i zaufania. Całując w ten sposób wybranka komunikujemy mu chęć wsparcia i dodania otuchy.

Całus w policzek to przypieczętowanie przyjaźni. Wyraża naszą lojalność, życzliwość oraz poczucie duchowej bliskości.

Ucałowanie wierzchu dłoni jest wyrazem naszego szacunku wobec danej osoby. Dodatkowo komunikuje oficjalny charakter naszych relacji.

Całus w nosek to element przekomarzania się z partnerem. W ten sposób mówimy, że będziemy pobłażliwi wobec jego pomysłów, choć tak naprawdę nie traktujemy ich serio.

Krótki pocałunek w usta to obietnica rychłej zmiany naszej relacji, deklaracja czułości i tlącej się już miłości.

Przesłanie całusa dłonią w powietrzu to znak, że nie ma nas już myślami przy danej osobie, jeśli chcemy okazać jej serdeczność nie czekajmy zatem aż odjedzie.

Pocałunek francuski to wyraz erotycznego pożądania i zaproszenie do kontynuacji gry miłosnej.

Ucałowanie wnętrza dłoni wyraża niepewność co do charakteru Waszego związku. Jest zarazem pytaniem o to, czy druga strona zgadza się na przekroczenie pomiędzy Wami granic zwykłej znajomości.

Całus w ucho to frywolna zaczepka, ale i zapowiedź, że niełatwo dasz się poskromić.
Ucałowanie stopy to wyraz głębokiego oddania i deklaracja dozgonnej miłości, nawet jeśli nie może być odwzajemniona.

Pocałunek w kark to prośba, abyś wreszcie oderwał się od swojego komputera!
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 16 cze 2006, 12:21

<hahaha>
Fajne ale to taka czysta teoria.
Pocałunki nie zawsze muszą znaczyć to samo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 16 cze 2006, 14:30

złotooka kotka pisze:Pocałunek w kark to prośba, abyś wreszcie oderwał się od swojego komputera!

powiedziałbym ,że wstęp do ciągu dalszego :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 cze 2006, 14:59

a co znaczy "pocaluj mnie w dupe" ? <aniolek>
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 16 cze 2006, 15:00

TedBundy pisze:złotooka kotka napisał/a:

powiedziałbym ,że wstęp do ciągu dalszego

O tak! Bardzo podkrecajace.

U mnie czesto dziala w druga strone. To znaczy ja jestem calowana zebym sie oderwala od komputera. Moj biedny jest, nie ma jak kobieta-informatyk <evilbat>
Awatar użytkownika
M.
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: M. » 16 cze 2006, 15:02

złotooka kotka pisze:Jak w szyję to chyba coś jak pożądanie.

To ja lubię to pożądanie, najbardziej chyba :P
'nie mow mi, ze malo jeszcze wiem
ze nie mam prawa byc jaka chce'
Savalas
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Savalas » 16 cze 2006, 15:21

ja całuję moją kobietę wszędzie i znaczy to zawsze to samo czyli że ją całuję tam gdzie akurat mam na to ochotę albo ona ma ochotę albo mi się akurat to miejsce na ciele napatoczy <hahaha>
Awatar użytkownika
Misiek69
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misiek69 » 16 cze 2006, 17:50

ja tez moja Myszke caluje wszedzie i jestem przy tym cholernie skupiony:P czasami calujac ja nie zauwazam ze miziam ja w innym miejscu niz chwile wczesniej:P
...SiEa... Spontan przedewszystkim... Carpe Diem :D
Obrazek
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 cze 2006, 18:14

Mnie tam caluje wszedzie poza stopami i znaczy to tyle ze to lubi i ja to lubie - wiecej pier.dół mnei nei obchodzi.
Najbardziej lubie w oczka ostatnio bo miewam obolale :]
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 16 cze 2006, 19:38

Ja uwielbiam pocalunki w szyje ale nie zastanawialam sie co tam one moga znaczyc :p
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Luśka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Luśka » 16 cze 2006, 21:38

ja lubie w ogóle jak mój chłopak mnie całuje.. ale ostatnio stwierdziłam że lubie jak mnie czasem pocałuje w czolo albo ogolnie głowę no tak opiekuńczo. wtedy czuje że mu na mnie zalezy i czuje sie bezpiecznie. wyraża tym troskę o mnie. miłość i w ogóle. no lubie tak...
kot zawsze spada na 4 łapy, a kanapka masłem do podłogi, co stanie sie gdy do grzbietu kota przykleimy kanapkę pozmarowaną masłem???
Awatar użytkownika
Sweet-Dreams
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Sweet-Dreams » 02 lip 2006, 02:15

U mnie podobnie... :D Kocham jak mój chłopka mnie całuje, WSZĘDZIE :P
JeStEś tAk bLiSkO MnIe
TaK, TeRaZ jUż WiEm...
DzIsIaJ UkRaDłeŚ SeRcE Me,
RzUcIłeŚ Na MnIe
SiDła MiŁoŚcI... :*:*
KoChAm Cię SkArBiE <3
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 02 lip 2006, 11:01

Żabcia pisze:chodzi o to, że facet jak np. pocałuje kobietę w rękę, no to z szacunku chyba nie?

Jest po prostu tak wychowany i wcale nie musi szanować kobiety, którą całuje w rękę ;)
Drugi post złotookiej kotki jest niezły i ja nie mam nic do dodania :]
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
YuMe
Bywalec
Bywalec
Postautor: YuMe » 03 lip 2006, 15:45

eee tam taka teoria to sie nie zawsze sprawdza. Mona ma racje ze facet nie koniecznie szanuje kobiete którą akurat całuje w rękę ja n.p. tego nie znosze no ale coż. Najbardziej lubie jak moje kochanie mnie całuje z pożądaniem <diabel> i w czółko nazywamy to ojcowskim buziakiem (tatusiek he he he <hahaha> )
przeszłości nie zmarzesz, przyszłości nigdy nie poznasz.
Awatar użytkownika
collien
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: collien » 03 lip 2006, 23:53

całowanie w rękę w dzisiejszych czasach jest już zupłenie nie aktualne, tzn. nieaktualne w naszym pokoleniu bo sądzę iż w każdej rozdzinie znajdzie sie pod tym względem jakiś 'nadgorliwy' wujek.
gdyby ktoś w naszym wieku czynił takie gesty to nie było by to wyrazem szacunku (pogardy także nie), raczej byłaby to kwestia pewnego wyróżnienia się, może rozbawienia towarzystwa w którym byśmy się znaleźli.
moim zdaniem jest to chyba najmniej estetyczny pocalunek 'serwowany' przez osobę obcą, aczkolwiek wzbudza on pewną aprobatę u pewnych kobiet. lepsze już jest tzw. policzkowanie - cmok cmok. ale to wszystko kwestia czasow w jakich zyjemy.
Awatar użytkownika
Mateo_20
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Mateo_20 » 06 lip 2006, 23:45

Ja uwielbiam calowac moja kobiete po calym ciele, po prostu wszedzie, czasami mam nawet ochote calowac kazdy wlos z osobna. Gdy caluje moja dziewczyne w czolo lub wlasnie wlosy to chce przez to przekazac, ze moze sie przy mnie czuc bezpieczna, a jezeli caluje ja po rekach, dloniach lub w policzek i usta to mowie tym, ze ja Kocham i nie pozwalam by w to zwatpila lub zapomniala o tym, jezeli natomiast caluje ja w inne miejsca ciala jak np. szyja, plecy, brzuszek czy nogi to chce przez to powiedziec, ze pragne by byla jak najszczesliwsza poniewaz te miejsca sa bardzo czule na mizianie, a to sprawia wiele przyjemnosci, a co za tym idzie, wiele szczescia. <tak>
"Serca przepełnione miłością
nigdy daleko od siebie nie odejdą"
Sylwia Kocham Cie!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”