co robic? zachowanie pewnej dziewczyny.

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
co robic? zachowanie pewnej dziewczyny.

Postautor: thirdeye » 28 maja 2006, 14:28

witajcie, problem jest trywialny, jednak sam juz sie zagubilem i nie wiem co o tym wszystkim myslec. dzisiaj w nocy znowu mi sie snila. cierpie.

otoz 3 miesiace temu poznalem fajna dziewczyne. oszczedze wam i sobie szczegolow. spotykalismy sie w towarzystkie czasam sam na sam. zapraszalem ja do kina, ona mnie do teatru. pamietam np taka sytuacje ze kiedy pierwszy raz umawialem sie z nia na koncercik jazzowy, spytala mnie czy chcialbym zeby przyszla ze znajomymi czy chce sie spotkac tylko z nia. odpowiedzialem ze oczywiscie ze z nia :). uznalem to za dobry znak, ze widzi ze sie staram. jednak caly czas nasza znajomosc byla ...rwana. bywaly dni ze pisalem do niej sms'a, a ona odpisala, mielismy ze soba kontakt, rozmawialismy na gg. bywaly tez takie ze ja pisalem, a odpowiedz otrzymywalem po 2 dniach ciszy :| z pozoru ktos powie nie miala czasu pieniedzy na koncie, ze to normalne na poczatku. ale czy normalna jest sytuacja kiedy po spotkaniu dostaje od niej sygnal, wnioskuje widocznie jej sie podobalo. odpisuje sms'a z pewnym pytaniem i nie otrzymuje na niego odpowiedzi nigdy, a ona sama odzywa sie po 3 dniach i to jeszcze interesowanie w jakiejs sprawie.

nasze ostatnie spotkanie znowu bylo mile (moze "tylko"). znowu zero fizycznego kontaktu. na nim chcialem jej powiedziec ze mi zalezy, ale mielismy sie spotkac za kilka dni, takze stwierdzilem ze to bedzie lepsza okazja. nastepnego dnia dostalem sygnal o 9. czyz to nie mile z jej strony ze o mnie pamieta :D - pomyslalem.

dalej to juz rownia pochyla. nie spotkalismy nastepnym razem, powiedziala ze duzo jej sie zwalilo na glowe, a ona dodatkowo wziela sobie jakas prace.

znowu sie nie odzywala, na gg pojawil sie jej opis :"samotnosc jest niezaleznoscia..." wyslalem smsa z pytaniem czy cos sie stalo, co u niej. odpowiedz po paru dniach, ze zwalilo jej sie duzo na glowe, jej tata jest w szpitalu. jejku pomyslalem to ja usprawiedliwia.ale nastepnego dnia stwierdzilem ze jakby jej chociaz troche zalezalo to sama by sie odezwala i napisala mi co sie dzieje.

teraz dostaje od niej sporadyczne sygnaly, sms'y odpisuje ale sytuacja sie powtarza.
co o tym wszystkim myslec? rozum mi mowi ze nic z tego, ale serce nie dopuszcza tych mysli :/

jesli ktos doczytal do konca to gratuluje :) wygral zegarek.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 maja 2006, 14:33

haha wiec wygrałam jakiej marki ? :P ;) A tak wracając do Twojego problemu...a moze w tym właśnie rzecz, ze nie powiedziałęś Jej co czujesz, ze sama nie wie, czego Ty oczekuejsz po znajomosci?? Zadzwoń do Niej i powiedz co czujesz do Niej, czego nie rozumiesz w Jej zachowaniu, że chciałbyś czegoś wiecej po Waszej znajomości. Bądź szczery i bezposredni, to jedyne wyjscie. powodzonka:)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
M.
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: M. » 28 maja 2006, 14:35

Wyslij mi ten zegarek na pw :]
Co masz o tym wszystkim myslec? Ja na Twoim miejscu stanelabym na rzesach zeby z nia sie spotkac i porozmawiac. I pokazalabym jej liste skarg i zazalen - a co z tym zrobi, to juz od niej zalezy.
'nie mow mi, ze malo jeszcze wiem
ze nie mam prawa byc jaka chce'
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 28 maja 2006, 14:48

thirdeye pisze:znowu zero fizycznego kontaktu
Wnioskuję że jesteście tylko znajomymi więc jaki Ty chcesz kontakt fizyczny? :P
Zwlekasz z powiedzeniem co czujesz. Może ona nie wie na czym stoi.
Sama też się nie odzywa - takie błędne koło.
Jeśli Ci zależy nie czekaj tylko porozmawiaj z nią pierwszy bo takie podchody, analizy opisów na gg to bez sensu jest.
Obrazek
Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: thirdeye » 28 maja 2006, 14:50

a jakie zegarki zamawiacie ;)
onlyjusti pisze:Zadzwoń do Niej i powiedz co czujesz do Niej, czego nie rozumiesz w Jej zachowaniu, że chciałbyś czegoś wiecej po Waszej znajomości.

chcialem to zrobic osobiscie teraz nie mam takiej mozliwosci. Telefon... ze tez wczesniej na to nie wpadalem.

M. pisze:I pokazalabym jej liste skarg i zazalen

pisalemjej ze lubie dostawac od niej sygnaly, mowilem ze strasznie boli mnie kiedy ona odpisuje po kilku dniach. niestety.
nieznosze gdy po mnie nikt sie nie odzywa, takze zrob mi te przyjemnosc i odpowiedz :)
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 maja 2006, 14:54

Jak sam wiesz na żywo jakoś zadko sie spotykacie i rozmowy Wam nie wychodzą zbyt konkretne, wiec po prostu zadzwoń, laski lubią słuszeć głos mężczyzny, zwłaszcza mówiacego o swoich uczuciach...To, ze powiedziałęś co Ci sie podoba co lubisz to nie wysztko, bo nie powiedziałęś, ze tylko od Niej tak lubisz, i dlaczego właśnie od Niej! Konkretniej thirdeye i działaj zdecydowanie i wprost!! A co do zegarka - jak to jaki??!! najlepszy zagraniczna marka :P haha
OnlyJusti
Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: thirdeye » 28 maja 2006, 15:02

onlyjusti pisze:onkretniej thirdeye i działaj zdecydowanie i wprost!!

no wlasnie tego zabraklo :(

Joasia pisze:Wnioskuję że jesteście tylko znajomymi więc jaki Ty chcesz kontakt fizyczny? :P
heh no tak, wiedzialem ze tak to sie skonczy :P nie chcialem zadnego kontaktu fizycznego. no moze chcialem, ale nie wymagalem ;)
Joasia pisze:Sama też się nie odzywa - takie błędne koło.
Jeśli Ci zależy nie czekaj tylko porozmawiaj z nią pierwszy bo takie podchody, analizy opisów na gg to bez sensu jest.

zgadzam sie, tk wlasnie radzilbym osobie trzeciej. niestety w stosunku do siebie nie podejmuje sie racjonalnych decyzji.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 maja 2006, 15:06

No wiec skoro wiesz czego zabrakło to teraz rób tak żeby nadrobic stracony czas!! Dasz radę tylko weź sie w garść i działaj, chocby zaraz skoro tak Ci na Niej zależy!! A jestem pewna ze Jej na Tobie też, bo inaczej nawet tym sygnałem czy smssem by Cię nie obdarzyła, a co dopiero spotkaniem!! Wiec do dzieła:P:)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 28 maja 2006, 15:09

thirdeye pisze:zgadzam sie, tk wlasnie radzilbym osobie trzeciej. niestety w stosunku do siebie nie podejmuje sie racjonalnych decyzji.
Wiem że najłatwiej to się komuś radzi.
Ale zobacz - zdajesz już sobie z tego sprawę - to plus :P
Dlatego trzeba wziąć się w garść <strongman> i przezwyciężyć lęki.
Trzymam kciuki!
Obrazek
Awatar użytkownika
M.
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: M. » 28 maja 2006, 15:45

onlyjusti pisze:działaj, chocby zaraz skoro tak Ci na Niej zależy!!

O, tak, tak. Wlasnie. I nie poddawaj sie.
'nie mow mi, ze malo jeszcze wiem

ze nie mam prawa byc jaka chce'
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 maja 2006, 15:52

M. ma racje, słuchaj się Nas a raz dwa osiągniesz cel ;)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 28 maja 2006, 16:24

Hmm wedlug mnie to wcale nie tak jak pisza kolezanki :) Mysle ze ona sie moze "bawic" w pewien sposob tym ze jestes. Ale NIE WIEM czy tu tak jest, pisze co mi sie wydaje. Tez mam znajoma, z ktora sie troche poznalismy i jak sie do niej odzywam to ona milczy, jak ja nie odpisuje - pisze. A mnie to censored, bo nie mam ochoty na rozkminianie o co jej chodzi i co z tego bedzie:> Raz bylem szczer od poczatku do konca i bezposredni, po czym i tak wszystko sie censored :> wiec co mi z tego ze znow tak bedzie? Wydaje misie ze teraz to kobieta musi wiecej dac z siebie, ja tyle samo po prostu nie dam, bo jestem zniechecony :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: thirdeye » 28 maja 2006, 16:37

zobaczymy, nie zdazylem zadzwonic bo dostalem sms'a. w ktorym jest wzmianka "milo byloby sie spotkac".
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 28 maja 2006, 16:47

To jej odrazu powiedz co czujesz i czego chcesz. Skad wiesz moze ona tez cos czuje do ciebie ale widzi ze ty nie wykonasz peirwszego kroku i sama tez tego niezrobi ze strachu przed odrzuceniem ? Rozmowa jest jedynym rozwiazaniem !
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
rafii
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: rafii » 28 maja 2006, 22:07

thirdeye pisze:odpisuje sms'a z pewnym pytaniem i nie otrzymuje na niego odpowiedzi nigdy, a ona sama odzywa sie po 3 dniach i to jeszcze interesowanie w jakiejs sprawie.

może takie pytania nie powinny znajdowac sie w sms-ie. tylko w spotkaniu na osobnosci.

onlyjusti pisze:Zadzwoń do Niej i powiedz co czujesz do Niej,

BŁĄD!!! wyznawac uczucia przez tel??? przez telefon moze najwyzej porozmawiac na temat filmu w telewizji. wyznawanie uczuc powinno odbyc sie w cztery oczy. Gdyby zrobil to przez telefon to by ją wystraszył.
"polakom gratulujemy .... mnie ;)"
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 28 maja 2006, 22:14

thirdeye pisze: znowu zero fizycznego kontaktu.

Przeciez Wy tylko znajomymi jesteście...
A nie łatwiej na takim spotkaniu w teatrze etc, wyszeptać do ucha jakis miłe słówka, moze nawet coś wiecej powiedzieć. Na czymś trzeba stać...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 maja 2006, 22:14

Rafii wystraszyłby, gdyby nie czekała na wyznanie, gdyby wrecz nie chciała go usłyszeć,ale jesli Ona na nie czeka to ten telefon wspominała by do końca życia z uśmiechem na twarzy! Juz do Niego sama napisała smska, widać, ze Jej zależy, ze nie urywa kontaktu na długo, bo myśli, bo coś czuje,ale nie jest pewna,czego? moze Jego intencji, a moze swoich uczuć i czas by On zrobił zdecydowany ruch, zmusił Ją do decyzji co dalej i jak! HyHy nie sadzę by sie Nim bawiła, bo osoba bawiaca sie kimś czeka na ruch drugiej osoby, zwodzi Go, kokietuje lecz nigdy sama nie zaprasza do teatru!! thirdeye napisz w końcu coś czułego, jakiś komplemencik, albo oddzwoń, zaproś gdzieś jak najszybciej i powiedz co masz do powiedzenia!:)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
rafii
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: rafii » 28 maja 2006, 22:21

onlyjusti pisze:Juz do Niego sama napisała smska, widać, ze Jej zależy

racja!
gdy ja odnosze wrazenie ze dziewczyna, byc moze, nie jest mna zaiteresowana po prostu czekam na ruch od niej. Ale nie koniecznie znaczy to ze jej zalezy. Poniewaz moze jej zalezy na przyjazni nie na milosci, wiec po prostu trzeba z nia pogadac i ew trafic do szufladki z napisem "przyjaciel" i pogodzic sie z tym
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 28 maja 2006, 22:25

Dokładnie Rafii wykonała ruch pierwsza, jeszcze napisała bardzo miłęgo smska, a nie byle pierdułkę!! Wiec na co tu czekać?! Czas na rozmowę, która wszystko wyjaśni.:) A osobiście stawiam na to, że zamknie Cię w szufladzie z napisam CHŁOPAK, a winę za to, ze tak długo to trwało ponosisz Ty thirdeye:P, bo zwlekaleś z konkretna rozmową na temat uczuć!! A widać laska ma szacunek do samej siebie i nie nazuca sie z takimi wyznaniami, doceń to!!
OnlyJusti
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 28 maja 2006, 22:42

Może po prostu nie jesteś w jej typie?? I Cię zbywa. No ale to tylko domniemania. Jak jest to musi Ci już ona powiedzieć...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 28 maja 2006, 22:42

thirdeye:

moja opinia:
Nie zalezy jej na Tobie jako kimś bliższym.
Jest jej miło, fajnie sie jej z toba gada, ale nie licz na więcej. Jak bedzie chciała coś wiecej to sama da ci taki znak. Rob swoje, żyj dalej. Czas pokaże.
Awatar użytkownika
rafii
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: rafii » 28 maja 2006, 22:44

mariusz pisze:thirdeye:

moja opinia:
Jest jej miło, fajnie sie jej z toba gada, ale nie licz na więcej. Jak bedzie chciała coś wiecej to sama da ci taki znak. Rob swoje, żyj dalej. Czas pokaże.

Mariusz jak zwykle moj GURU <diabel>
Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: thirdeye » 29 maja 2006, 00:00

Jest jej miło, fajnie sie jej z toba gada, ale nie licz na więcej.

tez tak czasami mysle, innym razem jednak mam odmienne zdanie. zreszta porozmawiam i sie wszystkiego dowiem. lepsze odrzucenie od stanu w ktorym sie obecnie znajduje.
nie ma co gdybac. napisze jak poszlo :)

paula19 pisze:Może po prostu nie jesteś w jej typie?? I Cię zbywa. No ale to tylko domniemania. Jak jest to musi Ci już ona powiedzieć...

ja nie w typie?... nie moze byc ;) (patrz avatar)
Awatar użytkownika
KocurekV
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: KocurekV » 29 maja 2006, 14:04

Ja tez wygrałam,hehe:)
No cóż.Takie huśtawki nic dobrego nie przyniosą:-/ przynajmniej Tobie.
Wydaje Ci się,że jest wszystko ok...nakręcasz się coraz bardziej,czekasz na kolejne spotkanie a tu zonk:-/ albo nie ma czasu,albo coś jej się "zwala" na głowę itp.
Niestety prawda jest taka,że na napisanie eska nie potrzeba jej całego dnia,wystarczą 2 minuty,żeby napisać np."sorki teraz nie mam czasu,odezwę się później".
Gdyby jej zależało tak jakbyś tego chciał,uwierz mi,że znalazłaby czas dla Ciebie.
Może sama nie wie do końca czego chce...ale tego dowiesz się rozmawiając z nią.
Zapytaj jej czemu się tak zachowuje,czy jej zależy tak samo jak Tobie.Z resztą sam dobrze wiesz co chcesz wiedzieć.
Porozmawiaj z nią...to nie boli:-P

[ Dodano: 2006-05-29, 14:06 ]
thirdeye pisze:
Jest jej miło, fajnie sie jej z toba gada, ale nie licz na więcej.

tez tak czasami mysle, innym razem jednak mam odmienne zdanie. zreszta porozmawiam i sie wszystkiego dowiem. lepsze odrzucenie od stanu w ktorym sie obecnie znajduje.
nie ma co gdybac. napisze jak poszlo :)

No...tak trzymac:)Powodzenia
Carpe diem!
pawery
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: pawery » 02 cze 2006, 11:01

Mam pytanie jak zachowuje sie facet który został wybrany przez dziewczyne.Chodzi mi o ewidentne znaki ze to ona nim steruje a nie na odwrót ?
Awatar użytkownika
thirdeye
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: thirdeye » 04 cze 2006, 03:09

no i porozmawialismy. Mariusz byl najblizej bo jak sie okazalo bardzo mnie lubi, dobrze sie jej ze mna rozmawia itd, lecz nie jest pewna co do mnie czuje :/
najgorsze ze powiedziala ze moze to sie zmienic, a pozniej w smsie cytuje "jestes wspanialym czlowiekiem, ale nie powinienam ci dawac nadzieji". oczywiscie jasnym jest dla mnie ze jest to 'nie' ubrane w ladne slowka :|
jestesmy nadal w stosunkach kolezenskich i zaprosila mnie do kina za tydzien :/ szczerze powiedziawszy to mi to wszystko wisi juz, chcialbym o niej zapomniec. ale z drugiej strony bardzo ja lubie :)

pawery pisze:Mam pytanie jak zachowuje sie facet który został wybrany przez dziewczyne.Chodzi mi o ewidentne znaki ze to ona nim steruje a nie na odwrót ?

pytanie sugeruje ze zachowuje sie tak jak kobieta chce zeby sie zachowywal :P
a na serio no to mysle ze interesuje sie ta kobieta, chociazby pytajac co u niej, zaprasza, traktuje najlepiej jak potrafi ;) hmm w ogole trudno powiedzeic, zalezy od faceta.

[ Dodano: 2006-07-07, 10:28 ]
przepraszam ze odgrzeje kotleta, ale moze pomozecie mi to zrozumiec.

po powyzszej sytuacji ona zaczela wysylac mi sms 2x dziennie, spotykalismy sie jeszcze czesciej ! w koncu wkurzylem sie i poprosilem o zerwanie kontaktu. wytrzymala dwa dni, teraz zaluje ze odpowiedzialem. porozmaiwalismy wiem ze przez moment zaiskrzylo miedzy nami, ze ona nie chce mnie stracic. ale coz sprawa wyglada tak ze przestalem ja adorowac i spotykac sie z nia. o co ona ma pretensje i pisze mi ze chcialaby aby bylo tak jak dawniej <wsciekly> chce zebym zostal jej przyjacielem. problem w tym ze ja przyjaciolki nie poszukuje. ciagle mnie gdzies zaprasza, ja odmawiam, bo nie chce zeby to wrocilo.
niestety nie moge tego zrozumiec, moze jestem zbyt plytki, ale dla mnie jesli na jakims osobniku plci przeciwnej zalezaloby mi, chcialbym sie tym osobnikiem spotykac, poswiecalbym mu tyle czasu to nie bylaby to przyjazn.

trudno to opisac, ale licze na was :D
nieznosze gdy po mnie nikt sie nie odzywa, takze zrob mi te przyjemnosc i odpowiedz :)
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 07 lip 2006, 12:53

thirdeye - rozumiem Twoje zachowanie jak najbardziej, skoro Ona chce Ciebie wyłącznie za przyjaciela a Ciebie to meczy i nie satysfakcjonuje to po prostu bądź rozsądny chociaż Ty skoro Ona nie potrafi. Widać że niewiele ją obchodzą Twoje odczucia, Ona chce przyjaciela to sądzi ze nim bedziesz na przekór sobie :/ Nie daj sobą manipulować!! Nie tego szukasz to nie trać czasu!! Gdzies jest dziewczyna która zasługuje na Twój czas i z pewnoscią nie stawi Ci takich granic :/ pozdróweki i 3maj się :* :)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 07 lip 2006, 13:03

Tak to juz niektore osoby maja, nie tylko kobiety, ze potrzebuja byc doceniani, adorowani, caly czas potwierdzac swoja wartosc i atrakcyjnosc. Najwyrazniej nie jestes tym, kogo ona szuka, ale nadajesz sie na teraz, kiedy ona jest w poczekalni i czeka na milosc.
Oczywiscie jest szansa, ze cos by z Waszego zwiazku wyszlo. Mala, ale jest. To juz Ty musisz wyczuc.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
YuMe
Bywalec
Bywalec
Postautor: YuMe » 07 lip 2006, 13:21

onlyjusti pisze:Widać że niewiele ją obchodzą Twoje odczucia, Ona chce przyjaciela to sądzi ze nim bedziesz na przekór sobie :/ Nie daj sobą manipulować!! Nie tego szukasz to nie trać czasu!!

zgadzam sie w zupełności
przeszłości nie zmarzesz, przyszłości nigdy nie poznasz.
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 07 lip 2006, 13:24

ja tylko po zegarek

heheh

moze po prostu ona sie z Toba dobrze bawi, potrzebuje rozrywki a Ty ja jej zapewniasz?
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”