''Romans'' z mezatka ?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
themadablues
Bywalec
Bywalec
Postautor: themadablues » 16 lut 2006, 17:29

ptaszek pisze:
themadablues pisze:Ja nie widze nic zlego w spotykaniu sie w pracy lub po z Nia jesli nie robimy nic nieodpowiedzialnego...A jakie jest Twoje zdanie na ten temat ?

Ja też nie widzę w tym nic złego. Jeśli oczywiście nie wzmaga tu ochota na coś więcej. Zatem gdzie leży problem? :|

No wlasnie,gorzej bedzie jak przyjdzie ochota na cos wiecej..Ale watpie zeby tak sie stalo
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 lut 2006, 17:30

a kto tu pisze o piepszeniu sie na potegę ! cos wam sie pomyliło moi mili
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 16 lut 2006, 17:33

themadablues pisze:gorzej bedzie jak przyjdzie ochota na cos wiecej..Ale watpie zeby tak sie stalo

Nigdy nie wątp, a pilnuj siebie, by tak się nie stało. Bo możesz żałować tego do końca zycia, Wasze relacje się popsują na całego...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 lut 2006, 17:36

Nie koniecznie !! skad Oliwio taki pomysł , zapewne po sobie tak wnioskujesz ?
ja mam inne zdanie <browar>
Awatar użytkownika
themadablues
Bywalec
Bywalec
Postautor: themadablues » 16 lut 2006, 17:37

Olivia pisze:
themadablues pisze:gorzej bedzie jak przyjdzie ochota na cos wiecej..Ale watpie zeby tak sie stalo

Nigdy nie wątp, a pilnuj siebie, by tak się nie stało. Bo możesz żałować tego do końca zycia, Wasze relacje się popsują na całego...

Wiem,ostatnio powiedzialem Jej ze nawet glupi, niewinny pocalunek wszystko zmieni-nie tylko miedzy nami ale glownie miedzy Nia a mezem.I ze nie chcialbym aby tak sie stalo bo konsekwencje beda fatalne w skutkach dla wszystkich
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 16 lut 2006, 17:39

Andrew pisze:zapewne po sobie tak wnioskujesz ?

Nigdy nie miałam kontaktów z zajętym facetem, ani sama jako zajęta osoba, nie zblizałam się do faceta, więc nie mogę wnioskować po sobie.

Po prostu wiem, że jeśli ludzie posuwają się do czegoś, do czego nie powinni, to później są skrępowani. A po co to?
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 16 lut 2006, 17:40

Andrew pisze:A co jest lepszym zyciowym celem , i dlaczego Twój punk widzenia na tą sprwe ma byc lepszy ? (choc ten "cel" o którym piszesz to oczywiscie przesada )
zarabianie kasy ? by jezdzic niewiadomo jaką furą ? miec nie wiadomo jaki piekny dom ? zwiedzać kraje?

Ja nie mówie, że zarabianie kasy i posiadanie rzeczy z nią związanych jest jedynym słusznym celem. Zresztą nawet uważam, że jest to cel tak samo banalny jak wyłączne zaspokajanie popędu seksualnego. Kiedyś ludzie w dążeniu do swoich celów i spełnianiu własnych marzeń potrafili zmieniać bieg historii, wpływać na światową naukę i przekraczać granice pozornie niemożliwe do przekroczenia. Nie mówie, że każdy powinien mieć takie cele, ale jak ktoś znajdzie swój jeden jedyny i będzie do niego dążył całym sercem i duszą to ma szanse naprawde coś osiągnąć. Wtedy nawet się nie liczy ryzyko i kasa, ważny jest tylko ten jedyny cel.

sadi pisze:Jak czlowiek moze byc tak glupi i zaslepiony ze dla chwili rozkoszy moze zniszczyc to co budowal mozolnie z wielkim wysilkiem przez wiele lat?

Znam podobne zdanie:
Wściekłość i szaleństwo mogą w pół godziny zniszczyć więcej, niż roztropność, namysł i przezorność potrafią zbudować w ciągu stu lat.
I pare innych też Edmunda Burke'a :
Dla tryumfu zła wystarczy tylko, żeby dobrzy ludzie nie robili nic.
Gdzie zaczyna się tajemnica, kończy się sprawiedliwość.
Wolność bez mądrości i cnoty? To jest zło największe z możliwych.

A jak już jestem przy cytatach to mój ulubiony:
The one thing, that guarantees our freedom and independence, is responsibility.
Ciekawe kto zgadnie z jakiego to filmu. :)

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

If we stop living because we fear death then we have already died.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 lut 2006, 17:46

ale ! bo my sie chyba nie rozumiemy , w zdradzie nie chodzi tylko o zaspokajanie popedów w tym sexualnego ,
chyba ze piszcie cały czas o erotomanach i nimfomankach
zas to jest chorobą i trzeba ich usprawiedliwic i leczyć , nie zas osądzać <pijaki>
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 16 lut 2006, 17:48

Andrew pisze:w zdradzie nie chodzi tylko o zaspokajanie popedów w tym sexualnego ,

Pierwszy raz zgadzam się z Andrew całą sobą. Wypije dziś za to! <browar>

Oczywiście, że nie o to! Gdybyśmy byli tylko zwierzętami, chodziłoby tylko o to. Ale jesteśmy aż ludźmi. Choć to nie zawsze jest powód do dumy. :/
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 lut 2006, 17:51

Olivia pisze:Pierwszy raz zgadzam się z Andrew całą sobą. Wypije dziś za to! <browar>
/

Naprawdę ? <przytul> aż sie zarumieniłem ....Oliwio !!......... :*
Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 16 lut 2006, 17:58

Andrew pisze:w zdradzie nie chodzi tylko o zaspokajanie popedów w tym sexualnego

Zdrada z premedytacją, taka która nie służy zaspokojeniu popędów, jest najgorszą z możliwych i najpodlejszą moim zdaniem.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

If we stop living because we fear death then we have already died.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 19 lut 2006, 20:49

Mysiorek pisze:Przecież i tak Cię oleje

wszystko w temacie
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Nibeneth
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Nibeneth » 21 lut 2006, 09:41

themadablues, nie wiem, czy temat aktualny, ale ja ci mowie, daj sobie na spokoj. "oddalam sie" mojemu zonatemu facetowi, jest cudo, ale oprocz fizyki zaczyna sie dziac chemia, a jak z fizy zaliczylam na 6+, to chemie chyba bedzie trzeba oblac...
..czasami wolę być zupełnie sam,
niezdarnie tańczyć na granicy zła
i nawet stoczyć się na samo dno,
czasami wolę to,
niż czułość waszych obcych rąk..
Awatar użytkownika
Julia Kulpa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Julia Kulpa » 21 lut 2006, 12:30

nie wiem po co tu założony został ten temat jeżeli autor wie wszystko może szuka usprawiedliwienia dla swojego postępowania ha. daj spokój temu oszukiwaniu się dałeś się omotać starszej, zamężnej kobiecie. Teraz spędzacie czas a potem ona cię zaciągnie do łóżka kiedy się nie spodziewasz a potem mając wyrzuty zostawi. Kiepska prspektywa
Awatar użytkownika
misiolek
Entuzjasta
Entuzjasta
Re: ''Romans'' z mezatka ?

Postautor: misiolek » 22 lut 2006, 19:16

themadablues pisze:Dziwna sytauacja...Pracujemy razem.Ona ma 29 ja 23 lata...Zawsze dobrze sie dogadywalismy,chodzilismy razem na zakupu itp.I kilka dni temu ni z tego ni z owego powiedziala ze musimy porozmawiac w cztery oczy...Powiedziala ze ja zauroczylem,nie moze spac,mysli o mnie i nie moze zapomniec....Bardzo dobrze czujemy sie w swoim towarzystwie,rozumiemy sie bez slow....Tlumaczymy sobie ze to nic zlego bo nie robimy nic nieodpowiedzialnego...ale pewne gesty i zachowania sa jak np.przypadkowe ocieranie sie o siebie w przejsciu,czule slowa....Wiem ze nie powinienem tego robic,nie chcialbym rozbic rodziny ale Ona twierdzi ze nic sie nie stanie bo nie robimy nic zlego.Mowi ze ''cos sie dzieje i nie potrafi tego okreslic ale cos ja do mnie ciagnie''...Uwielbiamy sie,jak nie jestesmy w pracy dto slemy do siebie mnostwo smsow....Co mam z tym zrobic ?

ja cos takiego przeżyłem ze strony zdradzonego męża <wsciekly>
i powiem że to nic przyjemnego ,nie bede teraz dawał kazań jakie to jest chore
jedno co moge ci powiedziec to to że wcale nie jest miło jeśli do związku pcha sie trzecia osoba nawet jeśli ona tego chce
Kobiety często ulegalą zauroczeniu tak było w moim przypadku na całe szczęcie doszło do tego że zona moja w porę sie opamiętała a chciała rozwalić nasz związek !!
a co przeżyłem tego nie da sie opisać
rób jak chcesz ale najbardzie potem ona ucierpi ,tylko ona nie wybaczy sobie tego do końca życia <zalamka>

<pijak>
...trzeba rozkopać strumyk aby popłynęła kiedyś z niego czysta woda !!
Awatar użytkownika
marekkkkk
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: marekkkkk » 22 lut 2006, 21:12

maroon pisze:Romans z mężatką... nie polecam. I tak zostaniesz sam.

To raz, dwa że niszczych im życie, a 3, że ktoś może tobie zniszczyć np. zęby, choć w takiej sytuacji modlił bym sie aby na tym sie skończyło. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 23 lut 2006, 14:56

Misiolek ....trzeba było dbac o zonę by nie poszła w tango !
wszystko zalezy od kobiety i od ciebie , jedna bedzie skomlec nad tym do konca zycia jak pisze kolega, a w co ja watpie ,moze tez za tym , Toba tesknic , inna otrzepie sie z tego jak kaczka po wyjsciu z wody ! <browar> <aniolek>

[ Dodano: 2006-02-23, 14:57 ]
sadi pisze:
marekkkkk pisze:3, że ktoś może tobie zniszczyć np. zęby

Ano ;DD

wtedy odda sprawe do sadu z powudztwa cywilnego , wygrywa ją , zasadza kwote na naprawe uzebienia i na starosc ma juz spokoj ! <aniolek>
albo ..... odpłaca pieknym za nadobne , w mysl zasady oko za oko ząb za ząb dodajac do tego połamanie kolan <aniolek> i tak stajesz sie inwalidą !
nie polecam rozwiazan siłowych !! <browar>
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 23 lut 2006, 22:28

Andrew pisze:wtedy odda sprawe do sadu z powudztwa cywilnego , wygrywa ją , zasadza kwote na naprawe uzebienia i na starosc ma juz spokoj ! aniołek
albo ..... odpłaca pieknym za nadobne , w mysl zasady oko za oko ząb za ząb dodajac do tego połamanie kolan aniołek i tak stajesz sie inwalidą

Andrew myslisz ze koles ktory dowiaduje sie o zdradzie ukochanej osoby to zaczyna myslec od razu o przepisach karnych panujacych w Polsce? <aniolek>
No chyba u kazdego pierwsza mysla bedzie zeby goscia zajebac <cisza> <aniolek>
Ps. powinines wiedziec ze moje wypowiedzi nalezy traktowac z przymrozeniem oka ;DD
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 lut 2006, 22:42

Andrew pisze:Misiolek ....trzeba było dbac o zonę by nie poszła w tango !

Tłumaczenie z Endrjuła: Misiolek... trzeba było stać się pantoflarzem, siebie wrzucić pod dywan i spełniać wszystkie zachcianki żony, bo Cię może opuścić.
Dbać o nią - nie ona o Ciebie, bo Ty to kto?
<hahaha>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lut 2006, 09:04

Sadi ! ja widze w twoich postach emotikony , jak i wem jakie nadają znaczenie Twym wypowiedzia .
Moje posty też sa opatrzone emotikonami <aniolek>
Mysiorek .... no wez ze !! <browar>
Awatar użytkownika
misiolek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: misiolek » 24 lut 2006, 18:59

[quote="Andrew"]Misiolek ....trzeba było dbac o zonę by nie poszła w tango !.............................
quote]

bzdury piszesz ,dbałem i nadal bede dbał ,pewnie za chwile stwierdzisz że to moja wina <regulamin>
...trzeba rozkopać strumyk aby popłynęła kiedyś z niego czysta woda !!
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lut 2006, 19:13

misiolek pisze:pewnie za chwile stwierdzisz że to moja wina

On tak zawsze twierdzi. Nie przejmuj się :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 lut 2006, 07:58

Jasne zapewne jestes tym nielicznym procentem gdie Twej winy nie było !! słowem facet idealny ....buuuuaaachchchhaaaa! <cisza> <mlotek> <aniolek>
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 27 lut 2006, 15:03

Andrew... różne są powody zdrad. Najprzeróżniejsze. Czy to, że zdradzajacy doszukuje się ich także w Tobie, bo przykładowo "w dupie się przewraca" jest Twoją winą?
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 lut 2006, 08:01

sprecyzuj wiec kogoś komu sie "w dupie przewruciło"
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 28 lut 2006, 09:38

Andrew pisze:komu sie "w dupie przewruciło"

Np. Twojemu partnerowi.
To, że komuś jest za dobrze... czy jest to powodem do zdrady?
To tak jak ze szczeniakami z tzw. "dobrego domu". Mają wszystko, a szukają "dodatkowych" przygód. Czyja wina?
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 28 lut 2006, 13:10

Mysiorek pisze:Np. Twojemu partnerowi.
To, że komuś jest za dobrze... czy jest to powodem do zdrady?

A żebyś, Andrew, nie przyczepił się do nieostrożnie użytych słów "za dobrze" :), zapytam po swojemu:
Jesteś w związku, trwającym lat -naście, -dziesiąt. Wszystko z pozoru jest w porządku, niemniej jak to zwykle po latach, ktoś miast doceniać stabilizację i czuć się szczęśliwym, poszukuje tej iskry. Na nowo. A tak naprawdę Bóg raczy wiedzieć czego poszukuje. Może nowego poletka, na którym możnaby się wykazać? Pal fuch, że na starym jest wszystko ok. Będziem sobie egoistą, przez chwilkę.
Czy to, że ucieka się do zdrady będzie także Twoją winą? Czy to, że będzie Cię nią obarczał, i szukał absurdalnych przyczyn, będzie Twoją winą?

Doskonale wiesz o czym piszę.
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 mar 2006, 08:20

poszujuje iskry ! wiec mu jej brakuje !
porównywanie zwiaku do szczeniaków z dobrego domu jest złym przykładem , Oni bowiem nie wiedza jak sie mają dobrze
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 01 mar 2006, 08:47

Wiedziałam 8)

Tak, Endrjuł, tak.
Odnieś się do całości, nie wybieraj tego, co wygodne. Jak ten, któremu "brakuje".
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 03 mar 2006, 21:03

ptaszek pisze:Może jemu o to chodzi, że ktoś z wielkim temperamentem nie da rady powstrzymać się przed pójściem do łóżka z osobą, która na niego zadziała

To juz nie jest wysoki temerament, to choroba. U kobiet np. zwie sie nimfomania.
frer pisze:doszedłem do wniosku, że właśnie gdyby nie choroby weneryczne to na świecie doszłoby do upadku moralnego, bo każdy by się mógł praktycznie bez konsekwencji pieprzyć z kim by chciał i gdzie by chciał.

Ale wymyslono tez prezerwatywy a swiadomosc zamiast rosnac, najwyrazniej spada. A kto byl taki, ze ma to gdzies to i taki zostanie. Choroby, nie choroby. Albo taki co juz jest zarazony np. HIV a nie chce mu sie uzywac prezerwatywy ani, co gorsza, ostrzec partnera. A ile osob jest zarazonych i o tym nie wie???I gzi sie dalej na potege. I tak to idzie w kolo. No ba...
themadablues pisze:Ja nie widze nic zlego w spotykaniu sie w pracy lub po z Nia jesli nie robimy nic nieodpowiedzialnego...A jakie jest Twoje zdanie na ten temat ?

To trzeba bylo od razu napisac, ze to Twoja kolezanka i chodzicie sobie na lunch razem albo co ale nie masz w stosunku do niej niecnych zamiarow. Ja tez mam takich kolegow w pracy i na uczelni. Co nie oznacza, ze musze to opisywac ze szczegolami bo w tym nic ciekawego dla reszty swiata akurat nie ma :/
Andrew pisze:Nie kazdego to interesuje , dla ludzi gdzie płeć przeciwna jest fascynacją , uwielbieniem , co innego bedzie wazne
i trza to uszanować .

Wtedy mozna popadac w glebszy szacunek, kiedy jak np. Picasso maluja chociazby panienki z burdelu albo Rubens, ktory piekno widzial w pelnych ksztaltach. A takich co biegaja i zaliczaja jedno po drugim to wiesz...Powiedzmy, ze w zyciu sa glebsze cele niz dupa. Serio. Chociazby ta kariera, bo seksem za mieszkanie nie zaplacisz. No chyba, ze wykonujesz wiadomy zawod.
sadi pisze:Jak czlowiek moze byc tak glupi i zaslepiony ze dla chwili rozkoszy moze zniszczyc to co budowal mozolnie z wielkim wysilkiem przez wiele lat?

Heh, tez w jakims filmie to zdanie slyszalam. Ale tak dawno to bylo, ze nie moge skojarzyc co to bylo. Oswieci mnie?
Andrew pisze:głupotą dla mnie jest lecenie na Bachama gdzie sie ginie w katastrofie lotniczej .
A trzeba było siedzieć z dupą w domu

??? Wiesz, osoba w Twoim wieku, z takim doswiadczeniem (jak sam w ktoryms temacie pisales) chyba nie powinna az takich absurdow popelniac. To sie nazywa fobia. Najlepiej to z domu nie wychodzic, Radia Maryla sluchac i na apokalipse czekac. Nie boj sie, jak masz zginac to Cie smierc i w domu dopadnie. No bo kto wie? Moze instalacja gazowa nieszczelna albo co? A swoja droga ja w swoim zyciu samolotem lecialam ok. 25 razy, wiekszosc z nich przez Atlantyk. I nie spadlo nic jakos. Wiec jak ktos zapracowal sobie na te Bahamy, niech leci. Twoj punkt widzenia wydaje mi sie punktem osoby zazdrosnej o owe podroze. Taka mala dygresja :D A jesli byla to aluzja do proby zamiany czegos w zyciu na lepsze, to niezbyt ona trafna mym skromnym zdaniem.
TedBundy pisze:Ludzie, którzy nie dzielą się swoimi plemnikami/ jajeczkami ponad normę

Wiesz, widzialam ostatnio ogloszenie w gazecie, ze za jajeczko mozna dostac 5000 dolarow. No i bylby sobie taki moj potomek u rodziny chcacej a niemogacej z kasa i srodkami na rozwijanie jego intelgentnych genow. Czyt. nie trzeba sie puszczac, zeby nasionka rozsiewac. To samo tyczy sie facetow- sperme oddawac jak sie chce miec wiecej potomstwa na swiecie a zona juz nie chce. Kasa dla Ciebie- bogaty dom dla dziecka. Tzw. win-win. Same pozytywy.
Andrew pisze:chyba ze piszcie cały czas o erotomanach i nimfomankach
zas to jest chorobą i trzeba ich usprawiedliwic i leczyć

Pedofilia tez jest choroba. Ich tez trzeba usprawiedliwiac? Wbrew pozorom nimfomania itp. tez krzywdzi ludzi. Do niektorych frywolnych z tego forum: seks niesie za soba nie tylko radosc i przyjemnosc, a w niektorych przypadkach dzieci. Zostawiam wolne pole do myslenia nad reszta.
Olivia pisze:Ale jesteśmy aż ludźmi

I dlatego wlasnie zwierzeta zyja sobie spokojnie i w harmonii (przynajmniej sporo z nich). Bo nie mysla. I nie maja mniemania, ze sa np. az psem albo kanarkiem itp. A czlowiekowi na mozg padlo.
Andrew pisze:Jasne zapewne jestes tym nielicznym procentem gdie Twej winy nie było słowem facet idealny ....buuuuaaachchchhaaaa!

Moja znajoma miala kiedys faceta, ktory ja zdradzil. Ona robila dla niego wszystko, oczywiscie bez przesady, on tez byl w miare w porzadku. Jednym slowem normalny zwiazek mieli. On pewnego dnia poszedl i przespal sie z inna dziewczyna. Kiedy ona zapytala czemu on odpowiedzial: 'A bo wiesz, takie fajne cialo ma'. Dodam, ze znajoma grala od dziecka w siatkowke, wiec jakie ona miala cialo mozna sobie wyobrazic. Nie wszyscy wiec maja jakas wymowke w stylu :'Bo ty to tamto'. Niektorzy po prostu pusci sa i koniec.
Koko pisze:miast doceniać stabilizację i czuć się szczęśliwym, poszukuje tej iskry. Na nowo. A tak naprawdę Bóg raczy wiedzieć czego poszukuje. Może nowego poletka, na którym możnaby się wykazać? Pal fuch, że na starym jest wszystko ok. Będziem sobie egoistą, przez chwilkę.
Czy to, że ucieka się do zdrady będzie także Twoją winą? Czy to, że będzie Cię nią obarczał, i szukał absurdalnych przyczyn, będzie Twoją winą?

Dokladnie o to chodzi. Powiedzmy szczerze, zdrada rzadko jest wina obu stron. Przewaznie jedna ma cos nie tak z glowka i sie jej zdaje, ze tak bedzie najlepiej.
Andrew pisze:poszujuje iskry ! wiec mu jej brakuje !

Wiesz, bylo kiedys takie badanie, ktorego wynik mowil czemu sporo zwiazkow konczy sie po czterech latach. Bo poziomy narkotycznych hormonow opadaja. Czlowieku, zrozum, ze zwiazek i milosc to nie tylko motyle w brzuchu i chwilowe utraty swiadomosci oraz niekonczace sie orgazmy. To tez nierozlacznosc, stabilizacja, pewnosc, nawet troche rutyny-bo kazdy ma juz wyrobione przyzwyczajenia, poczucie bezpieczenstwa, swiadomosc, ze ten ktos bedzie trzymal Cie za reke na lozu smierci. Mowie tu o powaznych zwiazkach jakby sie ktos nie zorientowal.
Andrew pisze:Oni bowiem nie wiedza jak sie mają dobrze

Tak jak niektorzy partnerzy, ktorym ich 'polowki' daja z siebie wszystko.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”