Co ci daje siłę ?
Moderator: modTeam
Elspeth pisze:Np: masz dwie sprawne rece i dwie sprawne nogi ->pomysl ze nie kazdy ma to szczescie.
hehe, u mnie motywacja do dalszego zycia jest taka, ze trzy razy otarłem sie o >tamta< strone (nie, nie widzialem swiatelka w tunelu

- w wieku 4 lat ugryzlem difenbachie, ktorej kwasy sparalizowaly moj gorny uklad oddechowy.., no po prostu nie moglem oddychac, ani sliny przelykac i pewno bym wykipial, ale... no wlasnie, jakos mnie odratowano
- w wieku 5 lat spuchnal mi mocno brzuszek, lekarze z mojego miasteczka powiedzieli ze przejdzie... jednak nie przeszlo, a mama po znajomosci zalatwila jakies badania i ziiiuuuu karetka na sygnale do kliniki do wroclawia. Z tego co sie dowiedzialem, to jeszcze jakies 5 godzin i niemoglbym dzisiaj z Wami dyskutowac na forum
- no i jak mialem jakies 7 latek (okres fascynacji spider-manem), spadlem z 2 metrowego drzewa, hehe, glowa w dol... czolem na korzen... krew tak mi sie lała, ze bym sie chyba wykrwawil, ale na szczescie moj mlodszy o rok brat i kolezanka, nie uciekli, jak to maja w zwyczaju dzieci w tym wieku z miejsca zdarzenia
dzisiaj mam fajna blizne
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
no, moze troche odbieglem od tematu, ale jak sobie przypomne to, co mnie spotkalo w dziecinstwie, to to, co mnie obecnie spotyka to >nic<, bo przeciez niewieleby brakowalo i moglbym tego wszystkiego niedoswadczyc
niewiecie jakie zycie jest fajne ze swiadomoscia, ze 3 razy otzrymalo sie druga szanse

<browar>
fantastically well and close to spectacular.
root pisze:wszystkie panienki ktore przelece
Nie ma to jak wejście smoka do rynsztoka
Start piękny na forum
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
TFA pisze:Szczescie jest wszedzie dookola nas, tylko nie kazdy potrafi je dostrzec i cieszyc sie drobiazgami, a tak naprawde to szczescie jest w nas samych, w naszym mozgu, endorfina i inne enzymy za to odpowiadaja.
Amen, gorzej jak ktos nie chce tego szczescia na sile, nawet jak wlazi mu drzwiami i oknami, bo wydaje mu sie, ze szczescie jest akurat tam, gdzie go nie ma...
..czasami wolę być zupełnie sam,
niezdarnie tańczyć na granicy zła
i nawet stoczyć się na samo dno,
czasami wolę to,
niż czułość waszych obcych rąk..
niezdarnie tańczyć na granicy zła
i nawet stoczyć się na samo dno,
czasami wolę to,
niż czułość waszych obcych rąk..
co nam daje siłę
mhm... niech pomyślę : sama chęć do życia jest czymś wyjątkowym, bo w sumie ono jest najcenniejszym darem jaki otrzymaliśmy...
a tak pozatym ostatnio pojawiła się osoba dla której od nowa uwierzyłem w to że i ja jestem szczęściarzem, dlatego wstaje z uśmkiechem na twarzy bo wiem że i do mnie w tym momęcie ktoś się uśmiecha
A... to, że jesteś doceniam, dziękuję

Na przestrzeni lat całkiem inny typ....
Elspeth pisze:. Np: masz dwie sprawne rece i dwie sprawne nogi ->pomysl ze nie kazdy ma to szczescie. Moze to sa glupoty ale czasami naprawde pomagaja.
o rany, to filozofia mojej mamy. czasem naprawdę miałam ochotę rąbnąć twarzą w stół jak mi to powtarzała
mnie samą cieszą małe, drobne rzeczy i to one głównie mnie motywują. raczej rzadko jest tak, że mobilizująca jest dla mnie jakaś wielka idea - za odległa mi się wydaje i zwykle odkładam i odkładam na później. no chyba, że to coś, co wymaga dużo pracy i biegania. w LO samorząd mi dawałniesamowitego kopa, jak również praca przy montażu jednego takiego programu :-)
z życia wzięte takie - ciekawość książki/filmu, słówko do sprawdzenia w słowniku, przypomnienie sobie jakiejś formy gramatycznej w ukr., piosenka, której MUSZĘ właśnie w tym momencie posłuchać, chcęć dowiedzenia się, jak minął wieczór komuś, kogo lubię ^^
ale niech mi ktoś w chwili braku motywacji i wpadnięcia w dołek wyjedzie z masz dwie sprawne rece i dwie sprawne nogi ->pomysl ze nie kazdy ma to szczescie to czuję potrzebę robienia krzywdy!
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
mi sil dodaje pisanie
na kartke mozna przelac mase uczuc, pozytywnych i negatywnych, przekazac odbiorcy to jak sie czuje. ale ja pisze do szuflady
dla siebie
chociaz niedawno wpadlem na pomysl zeby upublikowac swoje opowiadanie
a raczej miniature literacka 
na kartke mozna przelac mase uczuc, pozytywnych i negatywnych, przekazac odbiorcy to jak sie czuje. ale ja pisze do szuflady
Ostatnio zmieniony 10 lut 2006, 17:44 przez Idaho, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie pozwól nigdy, by twe poczucie moralności powstrzymywało cię od czynienia dobra."
Isaac Asimov
"Ambicja to ostatni bastion porażki."
Oscar Wilde
Isaac Asimov
"Ambicja to ostatni bastion porażki."
Oscar Wilde
Pegaz pisze:Nowe rozdania
Co masz na mysli?
[bo ja nie w temacie

Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Pegaz pisze:np:) Kłócisz się poważnie z dziewczyną po czym się godzisz dla mnie to może być przykładem nowego rozdania Albo wychodzisz calo z wypadku który był poważny..po prostu sytuacje w których jakby nastepuje druga nta szansa
Aha. Ja myslalem ze ma to zwiazek ze sprawami bardziej przyziemnymi, niż nienamacalnymi.
Dzisiaj silę dała mi pani od emisji głosu mówiąc, że mam doskonałą dykcję

Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
No to mnie rozwaliło <lolOlivia pisze:Co mi daje siły? Tyle książek do przeczytania...
Olivia pisze:Możemy sami jakieś radio założyć, Cubasa...
Radio Kałasznikow vs Straszak ;P
Co mi daje siłę? Nie pamietam czy już pisałem, ale przyszłość. Przyszłośc daje mi siłę
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”