Co Wy o tym myślicie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Niunia_16 » 18 sty 2006, 20:45

tr3sor pisze:To sie nazywa byc niegotowym na seks dzieckiem ktore nieliczy sie z konsekwencjami.
Tak wlasnie u mnie na "dzielni" powstaje patologia ! Urodzi taka 17 stka dzieciaka i o ile dziadkowie niepomoga to spadnie razem z konkubentem na dno zaczna chlac a dzieciak pojdzie w cholere na ulice

I tu sie mylisz, przesadziles teraz w tym co napisales! Jestes nie powazny. Zastanow sie dwa razy zanim cos napiszesz!

[ Dodano: 2006-01-18, 20:46 ]
Koko pisze:A Tobie Niunia... współczuję Tylko nie pytaj czego.

Koko jestem taka ze zapytam sie dlaczego mi wspolczujesz, a wiec? Dlaczego? Prosze o odpowiedz
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 18 sty 2006, 21:28

To Ty jestes nie powazna, ze sie pieprzysz w tym wieku bez jakiegokolwiek zabezpieczenia. Tylko, ze w Twoim wypadku to jeszcze jakos mozna zrzucic to na Twoj wiek, ale Twoj facet to juz kompletnie jest pozbawiony wyobrazni.
Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Niunia_16 » 18 sty 2006, 21:46

wiem co robie

[ Dodano: 2006-01-18, 21:47 ]
i sie nie wpierd**** w nie swoje rzeczy
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 18 sty 2006, 22:37

Niunia_16 pisze:wiem co robie

[ Dodano: 2006-01-18, 21:47 ]
i sie nie wpierd**** w nie swoje rzeczy

Taaa. jak bedziesz w ciązy to bedzie za póżno :)
KyLu zgadzam sie z Toba w 100 %. Najpierw sie mysli, później robi. Ale u niektórych to szwankuje...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 18 sty 2006, 23:12

Niunia_16 pisze:wiem co robie

Tylko Ci sie tak wydaje :)
Niunia_16 pisze:i sie nie wpierd**** w nie swoje rzeczy

Skoro piszesz na forum to musisz sie liczyc z krytyka Twojej postawy :)
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 18 sty 2006, 23:30

KyLu pisze:Skoro piszesz na forum to musisz sie liczyc z krytyka Twojej postawy

Każdy ma prawo do wyrażenia swojej (subiektywnej) opinii. Do sądu idziesz po wymierzenie sprawiedliwości, a nie pogłaskanie po głowie i pochwały swojego postępowania.

Niunia_16 pisze:i sie nie wpierd**** w nie swoje rzeczy

Kultura wypowiedzi też mówa sama za siebie. Po mowie (topicach, czy odpowiedziach) łatwo wyciągnąć światopogląd dalej osoby :)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
casaa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: casaa » 18 sty 2006, 23:38

Niunia_16, nie masz sie czym chwalic, wrecz powinnas sie wstydzic swojego braku wyobrazni i udawania doroslej :/ kiepsko widze Twoja przyszlosc jesli tak dalej bedziesz postepowala :/ no sorry ale jak sama widzisz to nie jest tylko moje zdanie <niewiem>

slowa moje nauczycielkie z chemii: "po pierwsze zaczynamy myslec !! !! !! !! " wez sobie to do serca :)
Till the end of world my Sweetheart. Kocham Cię :*
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 19 sty 2006, 11:12

a ja tam nie rozumiem co temt o resocjalizacji jej chlopaka miał do tego że kochaja sie bez zabezpieczenia przeciez to nie ma nic ze soba wspólnego. jak dla mnei prowokacja no bo nie wiem co innego.. <zalamka>
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 sty 2006, 11:52

mariusz pisze:Nie wierze w resocjalizacje!! Zeby być przestępca trzeba sie z tym urodzić.

resocjalizacja , szczególnei w polsce rzadko sie udaje. Przestępca u nas rezygnuje z przestępstwa tylko gdy ma dość, gdy chłodno skalkuluje że "mu sie nie opyla" taki biznes.

Część przestępców jest z urodzenia, ale większość z wychowania. Nature or nurture- wtym przypadku przeważa na nurture.

TedBundy pisze:niewinni siedzą czasem w pierdlu był z pewnością Sławek Sikora, który powinien otrzymać medal, za to co zrobił, a nie 25 lat

nie był niewinny. Ty sie Tedi naoglądałeś "długu" i myślisz że to tak było. Prawda by Cię zaskoczyła, bo Sikora też święty nie był...
Wypuszczenie jego ma charakter czysto populistyczny, jako przeciwwaga dla afery starachowickiej, takie trudne żeby to wydedukować to chyba nie jest??

Eisenritter pisze:A z Sikorą to tak powiem: i nie doczekałby się ułaskawienia, gdyby Kwaśniewski nie potrzebował odwrócić uwagi od Sobotki. Dobrze się stało, że wypuścili Sikorę, ale same okoliczności są ohydne.

Tak jako rzecze Eisenritter.

Niunia_16, napisałbym coś ale boję sę że Twój chłopak mnie zabije, albo wydyma "bez gumki" <diabel>
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Niunia_16 » 19 sty 2006, 12:08

robinho pisze:Niunia_16, napisałbym coś ale boję sę że Twój chłopak mnie zabije, albo wydyma "bez gumki"

No słucham co byś mi napisał? Napisz
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 sty 2006, 13:28

Niunia_16 pisze:No słucham co byś mi napisał? Napisz

boję się

Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Niunia_16 » 19 sty 2006, 13:32

No to sie nie boj, tylko pisz
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 19 sty 2006, 14:10

navermind, każdy ma swoje życie i niech żyje jak chce

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 19 sty 2006, 17:06

robinho pisze:nie był niewinny. Ty sie Tedi naoglądałeś "długu" i myślisz że to tak było. Prawda by Cię zaskoczyła, bo Sikora też święty nie był...

wiem co mówię, bo swojego czasu bardzo interesowałem się prawdziwymi losami Sławka. Zrobił przysługę społeczeństwu, zlikwidował kanalię i należy mu się IMHO duże odszkodowanie od Skarbu Państwa za lata niesłusznego więzienia.

A postów Niuni nie ma sensu komentować, bo i po co? Każdy rozsądny człowiek przyzna, że to idiotyczne i gówniarskie zachowanie, więc szkoda strzępić języka....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 19 sty 2006, 21:24

Co do postów Niuni, to się zgodzę. Dziewczyno, nie chcesz szczerej krytyki, to się tu po prostu nie pojawiaj. Lepiej sobie żyć we własnym świecie z czystym sumieniem i bez jakichś egzystencjalnych wątpliwości. Tylko żeby ci potem nie spadł na głowę, bo wtedy będzie za późno na naukę.

Ted: jak zwykle, mentalność lewicowa. Zabić wyzyskiwacza = dobrze. Tylko że Kodeks Karny nie wartościuje ludzi. Tak to już jest. Nie ma już klasy panującej w konstytucji i zasad wymiaru sprawiedliwości w państwie dyktatury proletariatu.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 19 sty 2006, 22:08

Eisenritter pisze:Ted: jak zwykle, mentalność lewicowa. Zabić wyzyskiwacza = dobrze.

jakiego wyzyskiwacza??? szkodnika, kanalię, która bruździła...oszczędził podatnikom zbędnego wydatku i tyle :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 20 sty 2006, 07:39

TedBundy pisze:wiem co mówię, bo swojego czasu bardzo interesowałem się prawdziwymi losami Sławka. Zrobił przysługę społeczeństwu, zlikwidował kanalię i należy mu się IMHO duże odszkodowanie od Skarbu Państwa za lata niesłusznego więzienia.

TedBundy, bez wątpienia to o czym teraz sie mówi jest słuszne. Że na wymiar kary (w tym przypadku było to 25 lat więzienia duży wpływ miała nagonka mediów), i że wyrok - biorąć pod uwagę okoliczności - był zbyt wysoki.

Było to jednka morderstwo, co więcej nie w kontratypie obrony koniecznej! Brak bowiem przesłanki "bezpośredniości".

Co do przestępcy jego proces resocjalizacji przebiegał wręcz wzorowo - stał sie wręcz symbolem tego, że jak sie chce to da radę - tylko że on zdaje sie nie był typowym "urodzonym mordercą".

Z tego co wiem, w więzieniu stał sie osobą niezwykle religijną, był spokojnym więźniem, podczas przepustek brał udział w konferncjach naukowych prawnokarnych (z opiniii znajomych człowiek stonowany, mówiący jasno,, oczywiście mający w sobie ogromne poczucie krzywdy którą wyrzadził mu wymiar sprawiedliwości).

Boje sie tylko wymiaru społecznego tyego ułaskawienia: boję się, że kilka osób może popełnić podobne przestępstwa w podobnej sytuacji ze względu na atmosferę "wybielania" morderców tego typu... Myslę że brakuje tego głosu rozsądku, nikt sie nad tymn nie zastanawiał, nie popatrzył na probnlem wielopłaszczyznowo. A szkoda!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”