Co Wy o tym myślicie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Co Wy o tym myślicie?

Postautor: Niunia_16 » 12 sty 2006, 21:41

Czy odczuwacie tak ze chlopak ktory byl karany potrzebuje wiecej milosci i jest bardziej czulszi delikatniejsz niz chlopak "normalny"?!
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 12 sty 2006, 21:42

Niunia_16 pisze:karany
karany w sensie "siedział w więzieniu"?
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Niunia_16 » 12 sty 2006, 21:46

tak
cubasa pisze:karany w sensie "siedział w więzieniu"?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 12 sty 2006, 21:50

Czy odczuwacie tak ze chlopak ktory byl karany potrzebuje wiecej milosci i jest bardziej czulszi delikatniejsz niz chlopak "normalny"?!

A jak to można odczuć? :|
Po pierwsze trzeba mieć takiego chłopaka ( po wyroku), a po drugie musiałbym być gejem :|
KOCHAJ...i rób co chcesz!
vraiment
Entuzjasta
Entuzjasta
Re: Co Wy o tym myślicie?

Postautor: vraiment » 12 sty 2006, 21:53

Niunia_16 pisze:Czy odczuwacie tak ze chlopak ktory byl karany potrzebuje wiecej milosci i jest bardziej czulszi delikatniejsz niz chlopak "normalny"?!

Odpowiedź brzmi: nie, nie odnoszę takiego wrażenia.

Na wolności łazi tysiące dewiantów i damskich bokserów, w więzieniu ich odsetek jest pewnie jeszcze większy (!), ale przecież nie tyczy się to wszystkich.

W dodatku mam dziwne wrażenie, że właśnie w więzieniu mogli mu całkiem "przypadkiem" spaczyć psychikę.

Zależy na kogo trafisz i tyle. Byłbym po prostu ostrożny.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 12 sty 2006, 21:56

nie wiem - nie mam doswiadczenia z osobami po takich przejsciach. Pewnie bym byla po prostu baaardzo ostrozna bo nigdy nie wiadomo jak to z takim kims bedzie, psyche moze byc slaba itd. Zalezy oczywiscie na kogo trafisz, ale nie sadze zeby np koles po wiezieniiu mogl pozostac delikatnym i niewinnym. (bez skojarzen ;) )
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 12 sty 2006, 22:14

Więźienie zmienia ludzi jak ktoś tma po raz 1 to zmiana prawna nie do pozania (Przeważnie ludzie są lepsi) ale każdy to inaczej przeżywa
Co by się nie działo głowa do góry !
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Re: Co Wy o tym myślicie?

Postautor: Augusto » 12 sty 2006, 22:16

Niunia_16 pisze:Czy odczuwacie tak ze chlopak ktory byl karany potrzebuje wiecej milosci i jest bardziej czulszi delikatniejsz niz chlopak "normalny"?!

na odwrót
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 12 sty 2006, 22:22

Bez względu na okoliczności trzeba zawsze starać się traktować "takiego" człowieka normalnie. Inaczej Obydwoje zawsze będziecie pamiętać o tym, co się wydarzyło. A po co? Jak długo chciałabyś traktować Go z przywilejami - do końca życia?

Właśnie ta normalność sprawia, że On będzie czuł się lepiej, niż poprzez nadskakiwanie Jemu.

Powodzenia, Niunia :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 12 sty 2006, 22:32

Jeśli to ten sam gość, który od 4 miesięcy "bzyka się" z tobą od 4 miesięcy bez żadnego zabezpieczenia to faktycznie czegoś potrzebuje - dobrego kilofa na łeb.
Jeśli nie, to pomiń tę wypowiedź.
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
rafii
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: rafii » 12 sty 2006, 23:02

mojej znajomej chlopak siedzi w wiezieniu i wydaje mi sie, ze takie osoby potrzebuja wiecej czulosci, a przede wszystkim czestych odwiedzin jezeli jeszcze "siedza".
"polakom gratulujemy .... mnie ;)"
Awatar użytkownika
Shac
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Shac » 12 sty 2006, 23:10

ForsakenXL pisze:Jeśli to ten sam gość, który od 4 miesięcy "bzyka się" z tobą od 4 miesięcy bez żadnego zabezpieczenia to faktycznie czegoś potrzebuje

Hehe, ForsakenXL, chyba Ci się fora pomyliły?! ;) A może była jakaś konwersacja podczas mojej nieobecności? :/
(-(-_(-_-(-_-)-_-)_-)-)
Jest nas wielu...
Awatar użytkownika
smokarz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: smokarz » 12 sty 2006, 23:23

Hehe, ForsakenXL, chyba Ci się fora pomyliły?! ;) A może była jakaś konwersacja podczas mojej nieobecności? :/

czy bez twojej obecnosci to nie wiem ale faktycznie byla <diabel>

i po tej rozmowie autorka tego postu stala sie osoba ktorej nie mam ochoty komentowac..

zreszta jej posty smierdza mi perfidna prowokacja albo bujna wyobraznia " 4 miesiace seksu bez zabezpieczenia" , " faceci z osrodkow zamknietych" ...

no comment
Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 12 sty 2006, 23:31

smokarz pisze:zreszta jej posty smierdza mi perfidna prowokacja albo bujna wyobraznia " 4 miesiace seksu bez zabezpieczenia" , " faceci z osrodkow zamknietych" ...

Albo co gorsza patologia społeczną...
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 12 sty 2006, 23:55

:| nie. Wrecz przeciwnie.
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Niunia_16
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Niunia_16 » 13 sty 2006, 14:32

HA, chciałam sprawdzic co wy o tym myslicie, i jedna osoba miala tylko racje, A reszta... On potrzebuje duzo czulosci, ale nawet sobie nie wyobrazacie ile On moze tej czulosci rowniez dac.... I owszem to z Nim jestem juz ponad osiem miesiecy i wspolzyjemy cztery bez zabezpieczenia

[ Dodano: 2006-01-13, 14:33 ]
I nie jest to zadna patologia!!!!!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 13 sty 2006, 14:35

A dupa. Nie wierze w resocjalizacje!! Zeby być przestępca trzeba sie z tym urodzić. Nikt normalny nie biega z pałą i nie napada na ludzi.

Każdy potrzebuje miłośći i potrafi byc delikatny, tylko nie kazdy potrafi to dostrzec i docenić. A przestępca nawet pozornie moze byc miły , jednak w głebi siebie ma cos złego co moze kiedyś wyjść na jaw i wtedy to juz będzie kolorowo.
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 13 sty 2006, 17:44

Niunia_16 pisze:HA, chciałam sprawdzic co wy o tym myslicie, i jedna osoba miala tylko racje, A reszta... On potrzebuje duzo czulosci, ale nawet sobie nie wyobrazacie ile On moze tej czulosci rowniez dac....

To conajwyzej tylko wyjatek potwierdzajacy regule...
Niunia_16 pisze:I owszem to z Nim jestem juz ponad osiem miesiecy i wspolzyjemy cztery bez zabezpieczenia

Jezeli bez zadnego zabezpieczenia (zero tabsow, gumek, itd) to to czysta glupota.
Awatar użytkownika
rafii
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: rafii » 13 sty 2006, 19:56

mariusz pisze:A dupa. Nie wierze w resocjalizacje!! Zeby być przestępca trzeba sie z tym urodzić. Nikt normalny nie biega z pałą i nie napada na ludzi.

nie mozna z regoly skreslac takich ludzi.
wezmy pod uwage ze niektorzy mogli znalezc sie w nieodpowiednim czasie i miejscu.
Albo trafic w nieodpowiednie towarzystwo.
"polakom gratulujemy .... mnie ;)"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 13 sty 2006, 20:12

rafii pisze:wezmy pod uwage ze niektorzy mogli znalezc sie w nieodpowiednim czasie i miejscu.
Albo trafic w nieodpowiednie towarzystwo.

"..Znaleźli sie w nieodpowiednim czasie i miejscu..." to akurat żadne tłumaczenie, bo oprocz nielicznych nieslusznie skazanych jakoś trudno mi sobie wyobrazić inną adekwatną sytuację...
A człowiek od tego ma wolną wolę, żeby wybierać sobie towarzystwo. A z wyborów jest prędzej czy poźniej rozliczany
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 13 sty 2006, 20:28

To nie jest tak...nie zawsze w pierdlu siedzi winny:/ Sytuacja tragiczna, albo głupi był, dał się namówić na przemyt i spieprzył sobie życie.......:/ Byłbym czasem ostrożny z ferowaniem wyroków......

przykładem, że niewinni siedzą czasem w pierdlu był z pewnością Sławek Sikora, który powinien otrzymać medal, za to co zrobił, a nie 25 lat ( na szczęście go wypuścili, ktoś pomyślał)......
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 14 sty 2006, 09:07

TedBundy pisze:To nie jest tak...nie zawsze w pierdlu siedzi winny:/ Sytuacja tragiczna, albo głupi był, dał się namówić na przemyt i spieprzył sobie życie.......:/ Byłbym czasem ostrożny z ferowaniem wyroków......

przykładem, że niewinni siedzą czasem w pierdlu był z pewnością Sławek Sikora, który powinien otrzymać medal, za to co zrobił, a nie 25 lat ( na szczęście go wypuścili, ktoś pomyślał)......

Z tym, że ludzie niewinni siedzą w więzieniach czasami to się nie zgodzę. Z wyjątkiem pomyłek sądowych nie idzie się do więzienia bez winy. W ostateczności, głupota jest jedną z najbardziej obciążających okoliczności.

A z Sikorą to tak powiem: i nie doczekałby się ułaskawienia, gdyby Kwaśniewski nie potrzebował odwrócić uwagi od Sobotki. Dobrze się stało, że wypuścili Sikorę, ale same okoliczności są ohydne.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 14 sty 2006, 09:24

ja uwazam iz traka osoba która kiedys siedziała w wiezieniu potrzebuje spotkac druga osobe dla której bedzie probował sie zmienić ( wiem o czym mowie) , jesli taka spotka to moze naprawde dużo w sobie zmienić, ale jest troche prawdy w tym ze jednak zawsz cos w nim juz siedzi....
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 14 sty 2006, 12:20

Jaki odsetek niewinnych ludzi siedzi w więzieniu, policzyć można na palcach...

Przypomniała mi się fajna historia, gdzieś o niej słyszałem:

Francja XIX wiek:
Książe francuski odwiedza więzienie i rozmawia z osadzonymi. Wszyscy podają mu do nóg i prosza o łaskę, bo jak twierdzą "siedzą niewinnie". W jednej celi na łóżku siedzi człowiek, rękami zakrywa głowę. Podchodzi do niego dostojnik, i pyta się "dlaczego nie prosisz mnie o przebaczenie?" on mu odparł, że zabił człowieka i teraz płaci karę za swoje grzchy. Ksiąze kazał go wypuscić, dając mu jeszcze w prezencie swój pierscień...

Interpretacja historii dowonla =)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 14 sty 2006, 13:50

TedBundy pisze:To nie jest tak...nie zawsze w pierdlu siedzi winny:/ Sytuacja tragiczna, albo głupi był, dał się namówić na przemyt i spieprzył sobie życie.......:/ Byłbym czasem ostrożny z ferowaniem wyroków......

Też zajmuję to stanowisko. Można pójść siedzieć za nic, albo za totalna głupotę typu popchnięcie ręką w stanie nietrzeźwym innego człowieka (popchnięcie bez żadnych skutków oczywiście).Oby się teraz to zmieniło.

Z tym, że ludzie niewinni siedzą w więzieniach czasami to się nie zgodzę. Z wyjątkiem pomyłek sądowych nie idzie się do więzienia bez winy. W ostateczności, głupota jest jedną z najbardziej obciążających okoliczności.

Hm... Pamiętam, jak w "Uwadze" poruszali problem niewinnie skazanych ludzi. Pierwszego przypadku już nie pamiętam, ale drugi był na tyle absurdalny że go nigdy nie zapomnę. Faceta posadzili za kratki rzekomo za zabójstwo 2 czy 3 osób. Jakie były dowody? A no takie, że człowiek ten pochodził z tej samej wsi, z której jest zabójca i nosi do tego to samo imię (we wsi było tylko dwóch o tym imieniu). Nie pomogło to, że oskarżony facet miał alibi (w tym czasie był w pracy czy też dopiero ją skończyl, a pracował w innej miejscowości czy mieście, więc nie zdążyłby dojechać na czas w miejsce zbrodni). Wszyscy we wsi wiedzieli, że był niewinny. Wszystko było winą prokuratora. Brzmi to totalnie absurdalnie, a jednak takie rzeczy się zdarzają (lub zdarzały - oby więcej takich nie było). Brrrrrrh

A co od problemu postawionego w temacie, mówię: to zależy. Zależy jaką zbrodnię popełnił człowiek, czy żałuje, jak długo odsiadywał. Bo ogólnie po więzieniu prawdopodobnie obrośnie skorupą, ale czułości od ukochanej osoby potrzebuje i sam może dawać ją w silnym stopniu. Samotność robi swoje.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Orbital
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Orbital » 14 sty 2006, 14:13

Niunia_16 pisze:I owszem to z Nim jestem juz ponad osiem miesiecy i wspolzyjemy cztery bez zabezpieczenia

To się dopiero nazywa przeżyć "dreszczyk" emocji <pijak>
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza."
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 14 sty 2006, 14:37

To sie nazywa byc niegotowym na seks dzieckiem ktore nieliczy sie z konsekwencjami.
Tak wlasnie u mnie na "dzielni" powstaje patologia ! :P Urodzi taka 17 stka dzieciaka i o ile dziadkowie niepomoga to spadnie razem z konkubentem na dno zaczna chlac a dzieciak pojdzie w cholere na ulice
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 14 sty 2006, 22:10

Bash pisze:Książe francuski odwiedza więzienie i rozmawia z osadzonymi.

Ne, ne... Cesarz austriacki, Franciszek I. I osadzony nie dostał pierścenia :) Ale rzeczywiście został wypuszczony, ze słowami:
"wypuścić łotra, by nie psuł zacnych ludzi, którzy tu siedzą. " :D

A Tobie Niunia... współczuję :) Tylko nie pytaj czego.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 14 sty 2006, 23:30

Koko pisze:Ne, ne... Cesarz austriacki, Franciszek I. I osadzony nie dostał pierścenia Ale rzeczywiście został wypuszczony, ze słowami:
"wypuścić łotra, by nie psuł zacnych ludzi, którzy tu siedzą. "
.

Właśnie własnie :)
Ale ogólny sens został zachowany, ale o pierscienu słyszałem, na pewno =) Może ktoś sobie go dodał? :>
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 16 sty 2006, 10:21

ptaszek pisze:

Hm... Pamiętam, jak w "Uwadze" poruszali problem niewinnie skazanych ludzi. Pierwszego przypadku już nie pamiętam, ale drugi był na tyle absurdalny że go nigdy nie zapomnę. Faceta posadzili za kratki rzekomo za zabójstwo 2 czy 3 osób. Jakie były dowody? A no takie, że człowiek ten pochodził z tej samej wsi, z której jest zabójca i nosi do tego to samo imię (we wsi było tylko dwóch o tym imieniu). Nie pomogło to, że oskarżony facet miał alibi (w tym czasie był w pracy czy też dopiero ją skończyl, a pracował w innej miejscowości czy mieście, więc nie zdążyłby dojechać na czas w miejsce zbrodni). Wszyscy we wsi wiedzieli, że był niewinny. Wszystko było winą prokuratora. Brzmi to totalnie absurdalnie, a jednak takie rzeczy się zdarzają (lub zdarzały - oby więcej takich nie było). Brrrrrrh

Ptaszku, takie sytuacje się zdarzają. Wymiar sprawiedliwości, jak każda instytucja, którą tworzą istoty ludzkie, jest ułomna i niedoskonała. łaśnie dlatego mamy m. in. dwuinstancyjny system sądownictwa. W takiej sytuacji, prokurator, który popiera taki absurd powinien wylecieć z pracy, państwo zaś winne jest niesłusznie skazanemu uniewinnienie i odszkodowanie za bezprawne pozbawienie wolności.

Ale o aberracjach systemu sądowo-penitencjarnego można pisać latami.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”