Wszechobecna miłość...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Wszechobecna miłość...

Postautor: Michał » 27 kwie 2004, 08:35

Tak sobie myślę, że wspaniale się czułem podczas tych dwóch tygodni, kiedy w nikim nie byłem zakochany i z nikim nie byłem zwiazany. Poza tymi dwoma tygodniami moje serce zawsze do kogoś mocniej biło i najczęsciej wiązało się to z cierpieniem. Można coś zrobić, żeby zapanować nad sercem? Wiecie coś o tym?
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 27 kwie 2004, 08:51

Musiałbyś chyba do klasztoru zamkniętego wyjechać, żeby totalnie zapanować nad porywami uczuć. ;)
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 27 kwie 2004, 10:17

a to ja raczej miałam odwrotny problem, że nie umialam się zakochać ;)
Awatar użytkownika
amazonka
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: amazonka » 27 kwie 2004, 12:04

A po co panować nad sercem?? Czy życie nie jest ciekawsze gdy wypełniają je wszelakie emocje?! Lepiej jest czasami pocierpieć niż nie czuć nic... Znasz bajkę o Dorotce z krainy Ozz? Blaszany drwal ponad wszystko chciał mieć serce a Ty chcesz się go wyrzec?!

"Miej serce i patrzaj w serce"
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 14:34

ehh jak teraz nie bedziesz kochac i cvieproec to cóż cchcesz wspominac na stare lata?? ;) nad serduchem nie da sie tak po prostu zapanowac to ono rządzi nami!!! :) nawet wtedy gdy niekoniecznie sie nam to podoba no ale to jest cały urok :)
Awatar użytkownika
Poggie
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Poggie » 27 kwie 2004, 14:44

zakochać się to coś pięknego :) skrzydła dorastają ;) i można zrobić niemal wszystko a, że boli kiedy uczucie mija ... cóż samo życie ;)
Let me be the one that shines with You in the morning when You don't know what to do
Awatar użytkownika
Meliana
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Meliana » 27 kwie 2004, 14:45

Można coś zrobić, żeby zapanować nad sercem?

Cóż za pytanie?? Ty nad sercem nigdy nie zapanujesz, jak juz cos to ono zapanuje nad Toba:-) Moim skromnym zdaniem nie ma niczego piekniejszego od Zakochania sie w kims, w tym jest jakaś magia, która Ciebie owija wokół paluszka i nie pozwala Ci odejść. Nie uciekaj od niej, bo ona i tak Cie wkrótce znjadzie!!!
Pozdrawiam!!
What can you see
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 27 kwie 2004, 16:05

Serce nie sługa.

Zakochać się to coś pięknego, pod warunkiem, że jest to miłośc odwzajemniona...

Tak sobie myślę, że wspaniale się czułem podczas tych dwóch tygodni, kiedy w nikim nie byłem zakochany i z nikim nie byłem zwiazany

szczerze mówiąc to nie bardzo chce mi się w to wierzyć ;) Jednak nie poznałeś wszystkich uroków samotnościo ;)
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 27 kwie 2004, 17:05

Może masz rację, ale moje serce miało wolne tylko dwa tygodnie. Może gdyby to trwało dłużej to inaczej bym myślał...
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 27 kwie 2004, 17:21

Może masz rację, ale moje serce miało wolne tylko dwa tygodnie. Może gdyby to trwało dłużej to inaczej bym myślał...

A ile miałeś lat jak miałes pierwsza dziewczyne?? 1???? Bez przesady, kiedyś na pewno dłużej niż 2 tyg byłeś sam...;)
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 27 kwie 2004, 19:39

Aż 2 tygodnie nie byłeś zakochany? Dobry jesteś!!! Niektórzy to są tak wybredni co do ludzi i swoich uczuć, że się wieczność nie potrafią zakochać! Nie walcz z miłością! Ciesz się nią!!!
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 27 kwie 2004, 20:12

tylko mnie nie chodzi o to że były tylko dwa tygodnie kiedy nie miałem dziewczyny, ja mam takie szczęście, że zauroczam się(nie wiem czy dobrze odmieniłem) w paniach, które są już zajęte i całe uczucie jest tylko dla mnie... a wiadomo, co wielokrotnie tu było pisane, że aby zapomnieć najlepiej znaleźć sobie inny obiekt do "wzdychania"... i to jest takie nieszczęśliwe koło... te dwa "wolne" tygodnie były po tym jak rozstałem się z moją pierwszą dziewczyną, a wtedy miałem 17 lat... ale jako że jestem dosyc uczuciowy to szybko pojawiła się inna...
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 21:16

ja mam takie szczęście, że zauroczam się(nie wiem czy dobrze odmieniłem) w paniach, które są już zajęte i całe uczucie jest tylko dla mnie... a wiadomo, co wielokrotnie tu było pisane, że aby zapomnieć najlepiej znaleźć sobie inny obiekt do "wzdychania"...

hihihi to normalne tu sie nie da wiec sie szuka dalej no ale do odwaznych świat nalezy wiec jak bedziesz wciąz szukac to trafi sie taka niezajęta i bedzie OK :)
Awatar użytkownika
broken
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: broken » 27 kwie 2004, 21:43

Nie rozumiem Twojego problemu Michał. I poraz pierwszy widze zeby chłopak 'wzdychał' :))))))))))
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 kwie 2004, 22:00

I poraz pierwszy widze zeby chłopak 'wzdychał'

moze to taki romantyczny typ :) wiesz werter kordian i takie tam ;)
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 27 kwie 2004, 23:00

Ja już wiele razy myślałem że dana dziewczyna na bank jest zajęta po ocenie jej charakteru, sposobu bycia, wyglądu... Wiele razy sie miło zaskoczyłem i dziwiłem że taka fajna dziewczyna a wolna ;-) Więc szukaj gdzie tylko możesz i jak tylko możesz!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 27 kwie 2004, 23:16

ale jako że jestem dosyc uczuciowy to szybko pojawiła się inna...

Rownież jestem uczuciowy i wcale nie pojawia mi się co chweile jakaś kobieta :570:
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 28 kwie 2004, 00:46

amazonka pisze:znasz bajkę o Dorotce z krainy Ozz? Blaszany drwal ponad wszystko chciał mieć serce a Ty chcesz się go wyrzec?!

poprosze o całość bajeczki ;)
wkoncu o mojej imienniczce
Awatar użytkownika
amazonka
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: amazonka » 28 kwie 2004, 11:08

natasza pisze:
amazonka pisze:znasz bajkę o Dorotce z krainy Ozz? Blaszany drwal ponad wszystko chciał mieć serce a Ty chcesz się go wyrzec?!

poprosze o całość bajeczki ;)
wkoncu o mojej imienniczce

To taka bajka z dobranocki ;-) O Dorotce i jej piesku, ktorzy dostali sie nie wiem jak do krainy Oz. Ona chciala wrocis do domu a mial jej pomoc czarnoksieznik. po drodze spotkali tchorzliwego lwa, blaszanego drwala i chyba kogos jeszcze ale nie pamietam... Obejrzyj sobie kiedys, calkiem nie glupia bajeczka.
ziomal
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: ziomal » 30 kwie 2004, 12:16

Emperor pisze:Musiałbyś chyba do klasztoru zamkniętego wyjechać, żeby totalnie zapanować nad porywami uczuć. ;)

ta, ale tam ci wszyscy braciszkowie... :D
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 05 maja 2004, 08:22

ktos mi kiedys powedzial ze mozna jednak zapanowac nad sercem ....uzywajac rozumku:):)
ciekawe ile w tym prawdy..
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 maja 2004, 09:11

bardzo wiele !!!!!!!!!!! :)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 05 maja 2004, 18:01

ktos mi kiedys powedzial ze mozna jednak zapanowac nad sercem ....uzywajac rozumku:)

tylko czasem rozumek za późno sie włacza ;)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”