Sex między dwojgiem młodych ludzi.
Moderator: modTeam
Sex między dwojgiem młodych ludzi.
Chciałem się dowiedzieć jakie macie podejście na temat sexu między dwojgiem młodych ludzi, którrzy się uczą nie pracują, nie sa wstanie zapewnic sobie na dzień dzisiejszy wspólmgeo dachu nad głową pracy itd. Czytając forum zauważyłem, że robia to ludzie bardzo młodzi, czy przed, podczas robienia tego mysleliście o tym co by sie stało, jak by posżło nie tak? Co będzie z Wami, przecież nie zapewnicia dziecku dobtrych warunków. Sa pary, w której facet pracuje moga pozwolić sobie na takie rzeczy. Ale znam tez pary, któe zwklekają z tym poniewaz boją się wpadki, boją sie tego, mimo iz sa doijrzali fizycznie, nie będa potrafiły zapewnić dziecku przyszłości. Ja przynam sie, że skłąniam sie do tej 2 grupy a jak U was jest?
Na Zawsze Razem:)
Adaś pisze:Czytając forum zauważyłem, że robia to ludzie bardzo młodzi, czy przed, podczas robienia tego mysleliście o tym co by sie stało, jak by posżło nie tak? Co będzie z Wami, przecież nie zapewnicia dziecku dobtrych warunków.
Dlatego biore tabletki. To najpewniejsze zabezpieczenie antykoncepcyjne na dzien dzisiejszy. Ufam im, biore regularnie, nie wchodze w interakcje w innymi lekami. Kiedys mialam paniczny lek przed ciaza, teraz juz tego nie ma.
Yasmine pisze:Adaś pisze:Czytając forum zauważyłem, że robia to ludzie bardzo młodzi, czy przed, podczas robienia tego mysleliście o tym co by sie stało, jak by posżło nie tak? Co będzie z Wami, przecież nie zapewnicia dziecku dobtrych warunków.
Dlatego biore tabletki. To najpewniejsze zabezpieczenie antykoncepcyjne na dzien dzisiejszy. Ufam im, biore regularnie, nie wchodze w interakcje w innymi lekami. Kiedys mialam paniczny lek przed ciaza, teraz juz tego nie ma.
A przyszłe zdrowie? Przecież to są hormony, ingerencja w ogranim skutki uboczne itd. Ja rónież jestem za tabletkami, ale Moja Kochana nichce o nich słyszeć. Nie jest tak, że wiekszość młodych ludzi po prostu do tego nie dojrzała, a robi to bo inni to robią? nie chce w tym momencie nikogo urażać...
Re: seks między dwojgiem młodych ludzi.
Adaś pisze: Czytając forum zauważyłem, że robia to ludzie bardzo młodzi, czy przed, podczas robienia tego mysleliście o tym co by sie stało, jak by posżło nie tak? Co będzie z Wami, przecież nie zapewnicia dziecku dobtrych warunków. Sa pary, w której facet pracuje moga pozwolić sobie na takie rzeczy. Ale znam tez pary, któe zwklekają z tym poniewaz boją się wpadki, boją sie tego, mimo iz sa doijrzali fizycznie, nie będa potrafiły zapewnić dziecku przyszłości. Ja przynam sie, że skłąniam sie do tej 2 grupy a jak U was jest?
Między innymi dlatego też się powstrzymuję Wiem, że w razie wpadki nie byłabym gotowa jeszcze na macierzyństwo... Na razie mam zupełnie inne plany, tak samo jak mój facet. Tabletek brać nie chcę... Słyszałam o różnych przypadkach ich zażywania w młodym wieku, i to mnie skutecznie odstraszyło. Inne metody... wydają mi się już o wiele mniej pewne.
Jednym słowem, na razie po prostu nie jestem gotowa i to chyba jeszcze nie ten czas.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
ptaszek pisze:Adaś pisze: Czytając forum zauważyłem, że robia to ludzie bardzo młodzi, czy przed, podczas robienia tego mysleliście o tym co by sie stało, jak by posżło nie tak? Co będzie z Wami, przecież nie zapewnicia dziecku dobtrych warunków. Sa pary, w której facet pracuje moga pozwolić sobie na takie rzeczy. Ale znam tez pary, któe zwklekają z tym poniewaz boją się wpadki, boją sie tego, mimo iz sa doijrzali fizycznie, nie będa potrafiły zapewnić dziecku przyszłości. Ja przynam sie, że skłąniam sie do tej 2 grupy a jak U was jest?
Między innymi dlatego też się powstrzymuję Wiem, że w razie wpadki nie byłabym gotowa jeszcze na macierzyństwo... Na razie mam zupełnie inne plany, tak samo jak mój facet. Tabletek brać nie chcę... Słyszałam o różnych przypadkach ich zażywania w młodym wieku, i to mnie skutecznie odstraszyło. Inne metody... wydają mi się już o wiele mniej pewne.
Jednym słowem, na razie po prostu nie jestem gotowa i to chyba jeszcze nie ten czas.
Przepraszam, że pytam, a jak się rozwijają inne Wasze sfwery zycia sexualnego? np sex oralny?
Yasmine pisze:Adaś pisze:A przyszłe zdrowie? Przecież to są hormony, ingerencja w ogranim skutki uboczne itd.
to ryzyko(przy tabletkach nowej generacji to ja i tak nie wierze w te bardzo powazne skutki uboczne i nieplodnosc). Nie chce miec teraz dziecka. A z seksu nie zrezygnuje(to jest zbyt piekne ).
dokładnie
<browar>
you touch me
in special places...
in special places...
Adaś pisze:Przepraszam, że pytam, a jak się rozwijają inne Wasze sfwery zycia sexualnego? np seks oralny?
To forum nie przepraszaj
Trzeba rozwarzyć wszystkie za i przeciw i juz wiesz czy możesz rozpocząć współżycie czy nie..nie warto chwilą przyjemności sobie życia rujnować..ale też odpowiednie zabezpieczenie pozwoli tego uniknąć.. <aniolek2>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
- Wstreciucha
- Weteran
Adaś pisze:Moja Kochana nichce o nich słyszeć.
Twoja ukochana to osoba ktora na wszystko chyba odpowiada Ci "NIE" namow ja do sexu a potem mysl o zabepieczeniu. Jest na rynku juz tyle mozliwosci zeby zabezpieczyc sie przed ciaza, ze nie wyobrazam sobie osoby , ktora moglaby byc tak wybredna i "kichac" na wszystko. Nie chce sie zabezpieczyc, znaczy nie chce sie bzykac <eee...>
Adaś pisze:Przepraszam, że pytam, a jak się rozwijają inne Wasze sfwery zycia sexualnego? np seks oralny?
W prawidlowym kierunku
Mam pytanie do Ciebie : Czy Twoja kobieta (szumnie powiedziane) , a wiec czy ona potrafi w sposob racjonalny wytlumaczyc jej negatywny stosunek do sexu, tabletek etc.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Wstreciucha pisze:Adaś pisze:Moja Kochana nichce o nich słyszeć.
Twoja ukochana to osoba ktora na wszystko chyba odpowiada Ci "NIE" namow ja do sexu a potem mysl o zabepieczeniu. Jest na rynku juz tyle mozliwosci zeby zabezpieczyc sie przed ciaza, ze nie wyobrazam sobie osoby , ktora moglaby byc tak wybredna i "kichac" na wszystko. Nie chce sie zabezpieczyc, znaczy nie chce sie bzykac <eee...>Adaś pisze:Przepraszam, że pytam, a jak się rozwijają inne Wasze sfwery zycia sexualnego? np seks oralny?
W prawidlowym kierunku
Mam pytanie do Ciebie : Czy Twoja kobieta (szumnie powiedziane) , a wiec czy ona potrafi w sposob racjonalny wytlumaczyc jej negatywny stosunek do sexu, tabletek etc.
Stosunek do sexu jest pozytywny, cały czas mi powtarza, że jak będziemy go uprawiali będzie inaczej. Cała sprawa to lęk przed ciążą, tłumaczy się tym, że tabletki są szkodliwe, że po roku dopiero widac efekty uboczne, że Jej koleżanka akurat po roku dostała jakiś zmian skórnych i trochę schudła to ona tez pewnie dostanie itd. Może faktycznie wmawiam sobie, że jeszcze do tego niedojrzeliśmy.
Adaś pisze:Stosunek do sexu jest pozytywny, cały czas mi powtarza, że jak będziemy go uprawiali będzie inaczej
a kiedy go bedziecie uprawiali? Po slubie? Co ona wtedy mowi ?
Adaś pisze:że Jej koleżanka akurat po roku dostała jakiś zmian skórnych i trochę schudła
schudniecie to bardzo pozadany efekt (przynajmniej u mnie )
25 miesięcy. Jeżeli chodzi o sex, to twierdzi, że na pewno przed ślubem, ale teraz nie poniewaz kwestia zabezpieczenia. Inne argumenty, że nie będzie Nas stac na tabletki, itd, ale głownie chodzi o zdrowie. Ja cały czas żyje w twierdzeniu, że tabletki anty są dla ludzi, i skoro większośc ludzi na śiwecie je używa tzn, że nie jest to żaden bubel. Ale z drugiej strony nie chce żeby się męczyła . Była już z wizyta u ginekologa, dostała recepte na tabletki, ale jak do tej pory recepta nie została zrealizowana.
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Adaś Twoja kobieta szuka dziury w całym tylko dlatego, ze nie chce sie z Tobą pitolić!
A o takich ludziach o jakich piszesz sądzę, ze sa stanowczo przewrażliwieni. Po to została wymyslona antykoncepcja!
A czy są takie osoby, które bardzo chca się pitolić, ale sie boją? to, że Ty masz 18 lat i sie nie obawiasz konsekwencji zajścia to może nie oznaczać, że od razu każda osoba nie chce sie pitolić. Może akurat jest odwrotnie, ta osoba dojrzewa do tego, i kiedy już wszytsko będzie poukłądane wtedy się za to zabierze, jak dorosła osoba. Bo chyba oczywsite jest, że osoby, które uprawiają sex musze do tego dojrzec emoscjonalnie, sexulanie, psychicznie itd.
Adaś pisze:to, że Ty masz 18 lat i sie nie obawiasz konsekwencji zajścia to może nie oznaczać, że od razu każda osoba nie chce sie pitolić.
nie obawia sie konsekwencji, bo jest zaglebiona w temat antykoncepcji, wie, co i jak, i widzi,ze jesli sie odpowiednio z roznymi srodkami postepuje to nie ma ciazy.
- ksiezycowka
- Weteran
Yasmine pisze:moon pisze:Mówię,z e Twoja nie chce bo takimój wniosek z obu tematów Twoich.
i tu sie zgadzam. Panicznie balam sie ciazy, dopoki nie poznalam antykoncepcji a co najwazniejsze, dopoki nie pojawil sie ktos, kto dzialal na mnie tak,ze moglabym zgwalcic na miejscu .
Pewnie ja tak na Nią nie działam i to jest ten problem. Ide na rower bo nie wytrzymam.
- ksiezycowka
- Weteran
Adaś pisze:Ide na rower bo nie wytrzymam.
Milego rowerowania sie, moze ten sposob pomoze Ci troszke odreagowac to czego nie masz bo widze ze sprawia Ci to jakis problem skoro o tym piszesz...
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu "
- ksiezycowka
- Weteran
A jak wytłumaczyc jej zachowania podczas robienia jej minetki. Albo kiedy zasypiamy na łyżeczke, a ona mi mówi, że tak go wczoraj czułe na dupce, że chciałaby go mieć w środku, czy może inne takie "zjawiska" które występują żadko, ale występują.
Kobieta sama nie wie moze czego chce. Może chce sexu,ale czy z Toba?Samego sexu przypuszczam,że na pewno chce bo ma już swój wiek, hormony jej buzuja i to naturalne.
Ja i do tego chyba jeszcze nie dorosłam... ale on <mysli> ... przynajmniej jest cierpliwy i wyrozumiały. Póki co, niczego nie wymaga i do niczego mnie nie zmusza. Chociaż na pewno by chciał...
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”