Mysiorek pisze:Imię autora topiku jest ciężko odmienialne
Może to i dobrze
Jedyna znana mi odmiana to Mariuszek. Co i tak średnio mi sie podoba
Moderator: modTeam
amazonka pisze:Ostatnio zaobserwowałam u mnie coś dziwnego. Tak jak kiedyś nie przepadałam za swoim imieniem tak teraz odczuwam jego deficyt. Facet, z którym się spotykam nigdy nie używał mego imienia i zaczęłam nawet myśleć, że może go zapomniał ;-) Jak znamy się 2 lata tak powiedział do mnie po imieniu 2 razy. Słownie:dwa!!! I to właściwie ostatnio dopiero jak mu zwróciłam uwagę.
mariusz pisze:Czym dla was są zdrobnienia imion.
Czemu niektore osoby nazywacie ze zdrobnieniem a niektore nie? Czego jest to oznaką ?
A co sadzicie o "Magdeńkach", "Kasieńkach", "Gosieńkach"...?
ptaszek pisze:Cytat:
A co sadzicie o "Magdeńkach", "Kasieńkach", "Gosieńkach"...?
Za bardzo przesłodzone. Zwłaszcza to środkowe - może dlatego mi się nie podoba, że tak mama mojej koleżanki na nią wołała swoim piskliwym głosem ... ech
mariusz pisze:Czym dla was są zdrobnienia imion. Czemu niektore osoby nazywacie ze zdrobnieniem a niektore nie? Czego jest to oznaką ?
saviour pisze:Oleg - Olek - Oluś
AlicE! pisze:Ale lepiej już chyba mieć na imię Kacha i wysłuchiwać "Kasieniek" niż mieć na imię Karolina...Szlag mnie trafia jak mówią do mnie Karol/Carol itd:P
SŁYSZYSZ ZUBER;////////?
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 157 gości