logest..
Moderator: modTeam
logest..
mozliwe ze juz to sie gdzies pojawilo na forum...bylam dzis u ginekologa bo chcialam zaczac brac pigulki anty...pani doktor OD RAZU przepisala mi LOGEST(faktycznie taka rewelacja?) i nie chciala nawet slyszec o badaniu poziomu hormonow i doborze innej pigulki...zastanawiam sie czy wykupic recepte czy moze lepiej pojsc do innego lekarza???
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
Tragiczne podejście niektórzy maja i te hasła.
Ostatnio jeden mnie bardzo zdenerwował, raczej już u niego nie zawitam.
Jesli chcesz takie badanie, to je zrób, bardzo dobrze, że chcesz.Nic przyjemnego jak męczysz się z tabletkami, choć tak jak napisał Mav metoda prób i błędów wita w tym zakresie.
Tragiczne podejście niektórzy maja i te hasła.
Ostatnio jeden mnie bardzo zdenerwował, raczej już u niego nie zawitam.
Jesli chcesz takie badanie, to je zrób, bardzo dobrze, że chcesz.Nic przyjemnego jak męczysz się z tabletkami, choć tak jak napisał Mav metoda prób i błędów wita w tym zakresie.
maverick...nie byla to pierwsza wizyta ale pierwsza u pani X...w dzisiejszych czasach trudno znalezc dobrego gienka...o samych pigulkach niczego sie od pani X nie dowiedzialam..a jak brac ujela w 2 zdaniach... i DZIEKUJE...nie przemowila do mnie..jestem coraz bardziej sklonna jednak ich nie kupowac...a wlasnie kiedy mija waznosc recepty na pigulki? tydzien jak przy antybiotykach? bo i tak i tak moge zaczac je brac dopiero po kolejnym okresie...
Qzik tak mi powiedzial ginekolog i to na dodatek endokryrolog czyli facio od hormonow.Qzik pisze:Badania poziomu hormonow moge jedynie stwierdzic czy mozna brac jakiekolwiek czy nie.
To chyba nie tak Mav. Są badania hormonalne i badania krwi takie ogólne. Pierwsze pozwalają lepiej (niby) dobrać tabletki (i za nie się buli), drugie stwierdzić czy kobieta w ogóle może je brać.
- ksiezycowka
- Weteran
Mi także ginekolog przepisała logest (jest podobno najlepszy jako 1 pigułka- ma najmniejszą dawkę hormonów). Podobno badanie należy zrobić dopiero po pewnym czasie (chyba ze 3 miesiace po rozpoczeciu tej metody antykoncepcji).. tak powiedziała mi ginekolog, która jest naprawde świetnym specjalistą - polecam! Jest to gabinet prywatny ( w Warszawie), świetnie wyposazony (ceny jak wszędzie), a przy tym dokładny wywiad, badanie (takze badanie piersi), i odpowiadanie na wszystkie pytania. Ta pani ginekolog traktuje pacjentki po macoszemu <aniolek2> Jak chcecie wiecej info to pytajcie. Pozdrawiam 

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”