Golenie miejsc intymnych... Jakich preparatów używać?
Moderator: modTeam
- konwalijka
- Początkujący
Golenie miejsc intymnych... Jakich preparatów używać?
Moje pytanie kieruje głównie do kobiet...Jakich preparatów używać do golenia miejsc intymnych? Po pierwszym goleniu dostałam zapalenia mieszków włosowych i lekarz ginekolog przepisał mi antybiotyk w sprayu, ale po kolejnych równierz występowały podrażnienia, choć już na mniejszą skalę. Chciałabym się dowiedzieć jakie środki powinnam używać, aby zapobiec podrażnieniom. A po 2... jak myślicie co jest lepsze golenie, które trzeba powtarzać, czy depilacja, która bywa bolesna!?
Ja sie osobiscie ciutke dziwie, bo ja tam sam sie gole w tym miejscu na sucho bez niczego i ani zaczerwienienia i to mimo tego ze poprawiam w jednym miejscu kilkanascie razy... Zupelnie odwrotnie jak na twarzy
Wydaje mi sie ze mozna by chyba do tych miejsc uzywac takich srodkow jak na twarz, bo przeciez nie zaszkodza chyba.
Owszem, depilacja jest bolesna, ale da sie wytrzymac (choc to pewnie jeszcze zalezy ile chce sie wydepilowac).
Juz gdzie o tym bylo, i pisalam, ze ja np najbardziej lubie krem (Veet Duo Bikini), bo nie mam po nim zadnych podraznien. A do tego jest krem po depilacji ("Duo").
Golarka nie cierpie soe tam golic, bo jakos zawsze cos jest albo nie dogolone albo mam podraznienia... Stosuje tylko jak krem mi sie skonczy i nie zdaze kupic nowego.
Juz gdzie o tym bylo, i pisalam, ze ja np najbardziej lubie krem (Veet Duo Bikini), bo nie mam po nim zadnych podraznien. A do tego jest krem po depilacji ("Duo").
Golarka nie cierpie soe tam golic, bo jakos zawsze cos jest albo nie dogolone albo mam podraznienia... Stosuje tylko jak krem mi sie skonczy i nie zdaze kupic nowego.
- konwalijka
- Początkujący
konwalijka pisze:Sophie a jak często używałaś Veet Duo Bikini i ile mniej więcej kosztuje? A plastry do depilacji bikini? Wiesz coś na ten temat?
Plastrow do depilacji nigdy nie uzywalam. Jesli chodzi o depilacje, to robi mi to tylko kosmetyczka (jak juz sie zmobilizuje i do niej pojde
A krem kosztuje chyba ok.25zl i starcza na kilka razy. Wlosy odrastaja tak jak po goleniu, ale jak juz pisalam nie podraznia, a poza tym zostawia skore mila w dotyku.
Maverick pisze:Te depilujesz miejsca intymne u kosmetyczki? A sama nie umiesz? (ze tez Ci kasy nie szkoda).
Oczywiscie ze umiem, ale ja sama robie to tylko kremem. A woskiem profesjonalnie robi kosmetyczka (rzecz jasna nie depiluje wszystkiego, tylko przy pachwilnach). Poza tym, chodze srednio 2 razy na rok (z reguly nie mam czasu i w ogole o tym nie pamietam). Koszt ok.25 wiec rzeczywiscie tragedia...

- taka_jedna
- Maniak
A krem kosztuje chyba ok.25zl i starcza na kilka razy
to i tak jest cholernie drogie

zapalenie mieszkow włosowych? jak to się objawia, może też powinnam się wybrać?
używałam juz wszystkiego do golenia maszynką (najpierw żel zwykły do kąpieli tak jak do golenia nóg, jak nie pomogło to meska pianka do golenia, odkażanie maszynki po paru pociągnięciach, woda po goleniu, balsamy) krostek nie jest ani trochę mniej

"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
taka_jedna pisze:A krem kosztuje chyba ok.25zl i starcza na kilka razy
to i tak jest cholernie drogiea co ile trzeba używać? na miesiąc starczy?
zapalenie mieszkow włosowych? jak to się objawia, może też powinnam się wybrać?
używałam juz wszystkiego do golenia maszynką (najpierw żel zwykły do kąpieli tak jak do golenia nóg, jak nie pomogło to meska pianka do golenia, odkażanie maszynki po paru pociągnięciach, woda po goleniu, balsamy) krostek nie jest ani trochę mniej
Mam dokladnie ten sam problem. Wszytkie warianty z maszynka i 100 kremow pianek balsamow do golenia. Zostal mi tylko veet ale patzrac na pelna szafke w lazience zaczynam watpic czy moge byc kiedys nie cetkowana

- konwalijka
- Początkujący
Student pisze:To u kosmetyczki mozna depilowac miejsca intymne??:) Ja tez moge isc wywalic jaja i powiedziec DEPILUJ PANIhahahahaha
![]()
?????????
Tak ale wtedy pewnie przyjdzie pan "kosmetyczka" i już nie będzie tak fajnie.
Ja jakieś 3 miesiące temu zaczełam używać kremu reklamowanego przez Sophie ("Veet Duo Bikini") i rzeczywiście pomogło. Bo wcześniej też miałam z tym problemy.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Triniti19 pisze:Ja jakieś 3 miesiące temu zaczełam używać kremu reklamowanego przez Sophie ("Veet Duo Bikini") i rzeczywiście pomogło. Bo wcześniej też miałam z tym problemy.
Heh, ja niczego nie reklamowalam.. :549:
Ale fakt faktem Veet moglby mi cos zaplacic, bo polecilam to kilku osobom i wszystkie sa zadowolone.
Student pisze:To u kosmetyczki mozna depilowac miejsca intymne??:) Ja tez moge isc wywalic jaja i powiedziec DEPILUJ PANIhahahahaha
![]()
?????????
Nie wywala sie wszystkiego na wierzch :p Tylko (ja przynajmnie tak mam u niej) zaklada sie specjalne majtki, a po depilacji zostaje pasek (raczej szeroki). Choc ja i tak potem jeszcze czesci sie sama pozbywam (lub calosci
- Sir Charles
- Weteran