Zakochany w 4 lata starszej

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 29 paź 2006, 09:01

Ale co Wy piszecie? Przecież przez miesiąc ślepy by się zorientował, czy dziewczyna jest zainteresowana, czy nie, a ja tu nie widzę, żeby była.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 paź 2006, 09:05

Wiesz, Martka, jak Oni przez ten m-c widzieli się np. 4 razy, to może być dla niej za mało. Dla mnie na pewno byłoby za mało :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 paź 2006, 09:07

Różnica wieku to nie problem. I zgadzam się z mrt-Ona nie jest ani skryta, ani nieśmiała. Po prostu nie jest zainteresowana.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 paź 2006, 09:11

Nie cierpię domniemań i wkręcania sobie filmów. Po co? Proponuję, aby Alwdo zapytał się jej o to wprost i sprawa się rozwiąże :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 29 paź 2006, 10:38

paddy pisze:no może faktycznie źle to ujęłam, chodziło mi o to, że raz osoba wydaje nam się piękna, a za chwile ta sama osoba może być dla nas potwornie brzydka. Zależy chyba od stanu emocjonelnego wobec tej osoby.

a ja sie spotkalam z czyms takim i sie w pelni z ta wypowiedzia zgadzam. to zalezy od sytuacji, naszego nastawienia do tej osoby
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Alwdo

Postautor: Alwdo » 29 paź 2006, 12:24

Jak czytam te wszystkie posty, to mi sie nasuwa tylko jeden wniosek (mam nadzieje, ze da sie to jeszcze naprawic). Wyglada na to, ze chyba troche za bardzo naciskalem na ta osobe - zbyt wiele razy probowalem ja gdzies zaprosic, zbyt wiele smsow, strzalek, Spowodowane jest to pewna presja czasu (zarowno ja jak i ona studiujemy daleko od domu, z ta roznica, ze ona niestety powoli Swoje studia konczy, dlatego staralem sie dzialac w miare szybko). Nie wiem jeszcze jak, ale sprobuje sie opanowac, zadzialac powoli. Moze faktycznie, gdy podejde z pewnym dystansem, bede pokazywal duzo mniej zainteresowania ta osoba , to jeszcze cos z tego bedzie ;s.Jak sie teraz nad tym wszystkim zastanowie, to chyba na jej miejscu tez bym wykazywal pewna niechec, gdy ktos stara sie na sile zajac moj czas.

Co do zapytania wprost, to nie jest chyba najlepszy pomysl. Wiem, ze kiedys jakis dobry jej przyjaciel (szczerze mu wspolczuje) po kilku latach znajomosci postanowil, ze tak wlasnie zrobi : efekt ? Dziewczyna ta miala glebokiego dola przez bardzo dlugi czas ... Bez widocznego zainteresowania nie ma co nawet myslec o takim zabiegu.

//Edit. Chociaz moze sie spytac ;s
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 29 paź 2006, 13:09

Alwdo pisze:zbyt wiele razy probowalem ja gdzies zaprosic, zbyt wiele smsow, strzalek
Strzałek? Oszalałeś? Dorosłej dziewczynie strzałki wysyłasz? Przecież to nie licealistka!

Zabiłabym chyba.
Alwdo

Postautor: Alwdo » 29 paź 2006, 13:37

Zwykle puszczenie strzalki moze kogos tak zirytowac ? Nigdy nie przywiazywalem do tego zbyt duzej wagi
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 29 paź 2006, 13:43

mrt pisze:Alwdo napisał/a:
zbyt wiele razy probowalem ja gdzies zaprosic, zbyt wiele smsow, strzalek
Strzałek? Oszalałeś? Dorosłej dziewczynie strzałki wysyłasz? Przecież to nie licealistka!

w liceum juz sie chyba strzałek czy jakos tak nie wysyła, przynajmniej moi znajomi nie wysyłali.
Zasypywanie smsami jest nachalnosci, ale te strzalki to wyraz takiej dziecinnosci, chociaz nie bardziej gówniarstwa
mrt pisze:Zabiłabym chyba.

mnie by było szkoda czasu i na takiego wysyłacza i na zabijanie :]
Alwdo pisze:Zwykle puszczenie strzalki moze kogos tak zirytowac ?

zirytowac to mało powiedziane. Siedze sobie na kibelku i a tam strzałka. Jestem na imieninach przy stole toast wznosze a tam strzałka.
a tak poza tym to po co sie to wysyła ??
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 29 paź 2006, 13:43

Alwdo pisze:Zwykle puszczenie strzalki moze kogos tak zirytowac ?
a nie? Człowiek dopada torebki, żeby wyjąć telefon, a ten przestaje dzwonić. I od razu przychodzi na myśl, że facet oszczędza na telefonie i puszcza jakieś kretyńskie sygnały, zamiast zadzwonić i odezwać się jak człowiek, i powiedzieć, o co mu chodzi.

Strzałki to puszcza mój brat. Jest w pierwszej klasie gimnazjum. Jak widać, niektórym poziom zostaje. Może powinieneś sobie znaleźć 4 lata młodszą, a nie starszą? <hahaha>
Alwdo

Postautor: Alwdo » 29 paź 2006, 13:44

Eee tam, tez dostawalem od niej strzalki ; p
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 29 paź 2006, 13:46

ale powiedz mi po co sie to wysyła, co to ma na celu ??
Alwdo pisze:Eee tam, tez dostawalem od niej strzalki ; p

mozesz napisac ile ona ma lat <boje_sie>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 29 paź 2006, 13:46

A nie, sorry! Ostatnio mój brat chyba wyrósł ze strzałek, bo zadzwonił do jakiejś dziewczyny, co mu je puszczała, i powiedział, że sobie nie życzy, bo to wkurzające :D
Alwdo

Postautor: Alwdo » 29 paź 2006, 13:51

Ja osobiscie nie jestem zbytnim "komorkowcem", dopiero w sumie od miesiaca czy dwoch uzywam tego urzadzenia, i poki co jeszcze nikt mnie nie oswiecil, ze takie cos jest negatywnie odbierane ;s. W kazdym razie czytajac wasze opinie chyba zrezygnuje z tych tzw "strzalek". (kto by pomyslal, ze takim czyms mozna sobie nagrabic)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 29 paź 2006, 13:53

no i kolejny raz sie nie dowiedziałam po co sie je wysyła. Po co zaklucac spokój komus na kim ponoć zalezy. Co to ma na celu, bo jachyba nie wpadne na to
Alwdo

Postautor: Alwdo » 29 paź 2006, 14:08

Konczac ten offtopik ;s Z tego co mi wiadomo strzalki sie puszcza jako oznaka, ze kogos sie lubi, teskni sie za kims ?

Poza tym puscilem lacznie z 2 strzalki nikt mi tego nie mial za zle i ogolnie milo by bylo, gdybyscie nie rzucali juz takimi ironiami ; ) Jak juz wspomnialem komorki uzywam od dosc krotkiego czasu, i nie wiedzialem, ze puszczanie takiego sygnalu jest karygodne. Prosze nie wracajcie juz do tego dziekuje ;
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 29 paź 2006, 14:45

Może nie jest karygodne ale w każdym razie ja puszczam strzałki jak chcę żeby ktoś do mnie oddzwonił bo nie mam kasy na karcie :P
Może ona myślała że dzwoniłeś więc puściła sygnał żebyś oddzwonił? <aniolek>
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 paź 2006, 20:11

co wy od strzałek chcecie? :> Od zawsze tak robię :] ale w sytuacjach wymaganych : ktoś ma do mnie zadzwonić (przypominam) albo oznajmiam, że idę do kogoś i zaraz będę, itp

a do autora: dobrze, że starsza. Może ma lepiej poukładane w głowie. Ale nie przeciągaj jałowych spotkań bez przesady. Bo to się mści. "Spotykać" się możesz z kumplem ,a nie z kobietą, która Ci się podoba. Tu trzeba działać.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”