Kablowanie na forum i zgłaszanie postów do moderacji
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Kablowanie na forum i zgłaszanie postów do moderacji
Od dawna mnie interesuje, kto tu tak naprawdę kabluje na forum i w imię czego? Rozumiem, że osoba, która poczuła się obrażona, zgłasza swoją skargę do moderatora, ale nie rozumiem, jak można mieć pomysł, żeby robić to ze zwykłej "życzliwości".
Czy Wy naprawdę nie macie co robić? Nudzi Wam się?
Aż strach się bać, co z Was za ludzie w realu.
Co w ogóle forumowicze o tym sądzą?
[ Dodano: 2006-07-25, 20:52 ]
P.S. I bardzo proszę nie kablować, żeby temat przeniesiono do spraw technicznych, bo to nie dotyczy spraw technicznych, tylko życia.
Czy Wy naprawdę nie macie co robić? Nudzi Wam się?
Aż strach się bać, co z Was za ludzie w realu.
Co w ogóle forumowicze o tym sądzą?
[ Dodano: 2006-07-25, 20:52 ]
P.S. I bardzo proszę nie kablować, żeby temat przeniesiono do spraw technicznych, bo to nie dotyczy spraw technicznych, tylko życia.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 21:19 przez mrt, łącznie zmieniany 1 raz.
Od razu wyjaśniam, że ten temat jest przeciwko mnie.
Zdawało mi się, że częściej zgłaszam off-topy, niż obrazy. Zgłosiłam posta mrt raz z obrażeniem i się wielki hałas zrobił.
Sama się siebie boję.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Zdawało mi się, że częściej zgłaszam off-topy, niż obrazy. Zgłosiłam posta mrt raz z obrażeniem i się wielki hałas zrobił.
mrt pisze:Aż strach się bać, co z Was za ludzie w realu.
Sama się siebie boję.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
ChciałabyśOlivia pisze:Od razu wyjaśniam, że ten temat jest przeciwko mnie.
Ale po co? Ty pilnuj swoich offtopów, a nie cudzych.Olivia pisze:Zdawało mi się, że częściej zgłaszam off-topy, niż obrazy.
Ciebie obraziłam? Nie. Za adwokata robisz cudzego? A poza tym nie tylko mnie, i nie tylko raz. Lepiej sobie książkę poczytaj, jak nie masz co robić. Skąd Ty masz w ogóle takie pomysły? Gdybym miała na Ciebie pisać, to byś miała ciągle bana - czy Ty naprawdę sobie z tego sprawy nie zdajesz?Olivia pisze:Zgłosiłam posta mrt raz z obrażeniem i się wielki hałas zrobił.
Ale ponieważ topik nie jest o Tobie - dalej z Tobą nie gadam.
Przy okazji - ostrzeżenia miewałam i nie w tym sedno. Sedno w tym, żeby może tak skończyć z tym donoszeniem po kryjomu?
mrt pisze:Ciebie obraziłam? Nie. Za adwokata robisz cudzego?
Za swojego adwokata robię.
mrt pisze:lepiej sobie książkę poczytaj, jak nie masz co robić.
O radę Ciebie nie pytałam w sprawie gospodarowania mojego czasu, więc nie wychodź przed orkiestrę, jak Cię nie wołają.
mrt pisze:Sedno w tym, żeby może tak skończyć z tym donoszeniem po kryjomu?
To mamy zgłaszać i pisać pw: "Właśnie zgłosiłam Twój post do moderacji" a na koniec jeszcze linka podawać?

eng pisze:Moim zdaniem "kablowanie" się ma w naturze lub tego nie ma ... to zależy od osobowości człowieka ...
Ale ja odróżniam real od netu.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 21:08 przez Olivia, łącznie zmieniany 1 raz.
"Miarkuj złość.
eng pisze:Nie no, lepiej za plecami nóż w plecy komuś i jeszcze się uśmiechać ...
Jak ktoś kogoś obraża, to chyba powinien się spodziewać zgłoszenia?
Ale ja to kiedyś podkablowałam sama siebie do władzy. Jak się taka choroba nazywa?
"Miarkuj złość.
tarantula pisze:A propo ostatnio ktos namietnie na mnie donosil za off-topy.Klapa wyszla bo ostrzezenia nie dostalam zadnego
Bo celem zgłaszania off-topów nie jest ostrzeżenie, tylko żeby czyścić śmietnik, chyba....
[ Dodano: 2006-07-25, 21:13 ]
mrt pisze:To po kij piszesz?
No właśnie po ten kij.
"Miarkuj złość.
mrt pisze:Przypuszczam, że się wysyła prajwa z cytatem.jabłoń pisze:A jak się kabluje do moderacji !
Wg mnie naciska się wykrzyknik obok przycisku "cytuj", ale może są też inne zwyczaje na tym forum, o których nie wiem.
Läßt sich fallen weich wie Schnee
Erst wird es heiß dann kalt am Ende tut es weh
Erst wird es heiß dann kalt am Ende tut es weh
eng pisze:Nie no, lepiej za plecami nóż w plecy komuś i jeszcze się uśmiechać ...
mrt pisze:Sedno w tym, żeby może tak skończyć z tym donoszeniem po kryjomu?
Macie jakiś zły dzień?

Przecież po to jest funkcja "zgłoś do moderacji", żeby POMAGAĆ w moderowaniu. Przecież nie wszystko jest przez modów czytane, a niektóre sprawy trzeba od razu ciąć. Nie wspomnę już, że są zgłaszane posty NIE do wycięcia, a pomocne w zamknięciu topa, bo podano w reszcie linki.
I nie każde zgłoszenie skutkuje usunięciem lub warnem

BEZ pomocy userów moderacja byłaby o WIELE gorsza.
Dziękuję za pomoc <browar>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Ja tylko chcialam powiedziec, ze to nie Olivka zglosila tego Twojego posta mrt
Tj. moze i wczesniej ona, ale jak dostalas ostrzezenie, bylo to po zgloszeniu przez kogos innego. Wiec jesli Olivia tez zglosila, to oznacza, ze 2 rozne osoby uznaly to za zlamanie regulaminu. I nie powiem kto to, moze ta osoba sama powie. Ale nie uwazam, ze jest sens.
Poza tym, czesto zgloszone posty naprawde pomagaja w moderacji - powielane tematy (niekotrzy 4-5 razy ten sam np zakladaja
), linki do topicow, ktore byly itd.
Tj. moze i wczesniej ona, ale jak dostalas ostrzezenie, bylo to po zgloszeniu przez kogos innego. Wiec jesli Olivia tez zglosila, to oznacza, ze 2 rozne osoby uznaly to za zlamanie regulaminu. I nie powiem kto to, moze ta osoba sama powie. Ale nie uwazam, ze jest sens.
Poza tym, czesto zgloszone posty naprawde pomagaja w moderacji - powielane tematy (niekotrzy 4-5 razy ten sam np zakladaja
Zgadzam sieOlivia pisze:celem zgłaszania off-topów nie jest ostrzeżenie, tylko żeby czyścić śmietnik, chyba....
tarantula pisze:Zajmij sie kablem
Eee tam, kablem - końcówkiem od kabla

No i Mrt uderzyła w stół

Ostatnio zmieniony 25 lip 2006, 21:21 przez Mona, łącznie zmieniany 1 raz.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
Wróć do „Wszystkie inne tematy”