Eh Hardcore zawiodłem się na tobie mówiąc wprost. Taka ładna dyskusja była, a ty zbywasz ją stwierdzeniem ni przypiął ni wypiął na końcu posta. Odpowiem chociaż na ten, bo dalszej dyskusji nie będę nawet próbował prowadzić, po prostu nie przywykłem rozmawiać ze ścianą, którą tak bardzo chcesz być.
metal mogę porównać z psycedelic, którego też jest wiele odmian
Przeczysz sam sobie. Przeczysz temu co napisałeś wcześniej. Zastanów się, czy mówimy o tym samym. Pisałem o "psytrance", ty odpowiedasz mi na pytanie o "psytrance" uogólniając, do muzyki psychodelicznej.
Gdybym miał porównywać do techno to musiałbym użyć sformułowania 'muzyka gitarowa' czy coś takiego, a przecież nie tylko metal jest grany na gitarach jednych, drugich, perkusji i coś tam może jeszcze...
Patrz wyżej.
Co 4 młody człowiek chodzi z długimi włosami, ubrany na czarno i w dodatku w glanach
A co to ma do rzeczy? Rozmawiamy o muzyce, czy o subkulturach? Jeśli o tym drugim, to zapraszam do innego tematu. Swoim nawykiem odpowiem tylko tyle: Nie każdy słuchający metalu jest metalowcem, a nie każdy metalowiec słucha metalu. Proste?
psytrance'u słucha może co 300.... więc metal w porównaniu do niego jest super popularny i modny
Znowu mówisz o czym innym... I jeszcze raz tłumaczę (jak dziecku) nie ma w odniesieniu do tych gatunków muzycznych pojęcia moda. Popularne owszem...
W kwestii muzyki możesz sobie gadać i tak mnie nie przekonasz i i tak ci nigdy racji nie przyznam
Jedno powiedzenie na myśl mi się nasuwa: "Gadaj z **** to cię..." . Znałeś wcześniej?
I jeszcze dwa słowa do ktosia.
1. Moda na hiphop nigdy nie wygasnie.
Wygaśnie szybciej niż myślisz.
po prostu na hh sie wychowalem
Jeśli jeszcze powiesz, że na polskim hh, to jestem w stanie uwieżyć, że to forum jest odwiedzane przez kilkuletnie dzieci.
a pop czy inne gatunki mi sie nie podobaja, to tak jak by sluchal żympolenia na skrzypach przez 24/24. Musicie Mnie zrozumiec
Wytłumacz proszę, bo nie zrozumiałem twojego toku myślowego.