Dwie piosenki o milosci
Moderator: modTeam
Dwie piosenki o milosci
Witam,
ciekaw jestem co myslicie o tych 2 piosenkach autorstwa STOKa:
Ewelinka oraz Wyznanie
Mnie sie szczegolnie podoba "Wyznanie". Jezeli chodzi o nia, to ladniejszej piosenki o milosci nie slyszalem, bo w niej sie nia po prostu czuje...
Ps: Jak ktos zna francuski, to co on w niej spiewa po francusku?
ciekaw jestem co myslicie o tych 2 piosenkach autorstwa STOKa:
Ewelinka oraz Wyznanie
Mnie sie szczegolnie podoba "Wyznanie". Jezeli chodzi o nia, to ladniejszej piosenki o milosci nie slyszalem, bo w niej sie nia po prostu czuje...
Ps: Jak ktos zna francuski, to co on w niej spiewa po francusku?
tzn myslisz o tych ktore podales?
raczej dla niezbyt wybrednych gustow muzycznych, texty uniwersalne i kazdy sie identyfikuje, szczegolnie jak znajdzie sie w jakims trudnym, milosnym zakrecie
piosenka nr 2 drazni mnie slowami, typu "kocham Cie, zrozum to..", odrobinę za sentymentalne.
W penych okreslonych momentach, chwatają za serce i roztkliwiają.
Piosenki obydwie są bardzo fajne i choć teksty są uniwersalne to mimo wszystko są takie roztlkiwiające. Ale są jedne z lepszych polskich piosenek o miłosci. Kojarzą mi się właśnie z takim nie artystycznym bardzo wypowiedzeniem tego co się czuje. Choć w 1 piosence mam wrażenie jakby coś się już wypaliło i rozstali się a on dopiero wyznaje jej co tak naprawde czuje. Bardziej podoba mi się jednak ta druga piosenka. Lepiej do mnie przemawia.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
-
pracocholik
- Uzależniony

pracocholik
- Uzależniony

hmm jesli chodzi o Wyznanie to moge tylko napisac tyle ze podklad to utwor "The Moment" Kenny'ego G Wiem bo uwielbiam jego muze towarzyszyla mi w wielu wyjatkowych momentach
oj tak muzyka tego pana jest swietna!!pasuje zarówno do miłych chwil we dwoje jak i jest bardzo odpowiednia jak ktok ma mala chandre i chce sobie pomyslec czy nawet posmutac
-
sallvadore
- Uzależniony

Dziwne, jaka wiec muzyke preferujesz? Jaka jest wg Ciebie najlepsza piosenka o milosci? Bo one o milosci byly, a jaki tekst bys chcial? Piesn nad piesniami czy cos takiego? Dobra, mniejsza z tym. Dla mnie Power of Love to szajs, nierealne, wyolbrzymione, ukoloryzowane. A tu... sama prawdajak dla mnie te piosenki to straszna szmira, muzyka do bani a i tkest banalny co by przedszkolak napisał podobny
Zreszta:
Wlasnieale to moje zdanie i moje gusta muzyczne, moze czasami zbyt wysublimowane
Wg mnie najlepszym utworem o miłości jest instrumentalny kawałek Jeffa Becka - Case We Ended As Lovers.
I w ogóle kawałki bez słów.
I w ogóle kawałki bez słów.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”