Refleksje na temat...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Refleksje na temat...

Postautor: sami » 24 kwie 2006, 19:43

Ostatnio obserwowałam związki moich znajomych. Lepsze, gorsze, jak to w życiu. Zbulwersowało mnie parę zachowań.

Po pierwsze zazwyczaj jak ludzie są razem i się kochają, to powinno być widać - słowa, gesty, etc. Dwóch moich kumpli natomiast na imprezie totalnie olewało swoje dziewczyny. Jedna siedziała w kącie i z nikim nie rozmawiała, bo nikogo nie znała, a druga kręciła się bez celu. Nie pojmuję, jak można tak potraktować swoją połówkę, że wprowadzając ją w grono swoich znajomych pozostawić ją samą sobie :| Musialo być jej przykro.

Po drugie czemu niektórzy w związkach flirtują z innymi?? Niby niewinne figo - fago, komplemenciki, rozmówki na gg, jakieś propozycje spotkań niby to dla żartu, a jednak... Gdybym z kimś była to nie chciałabym, żeby moja połowica tak sobie z innymi żartowała <hmm>

To wszystko można odnieść i do babek i do facetów. Ale mnie po prostu coś trafia jak widzę takie coś :| I nie rozumiem, naprawdę. Chyba jak się z kimś jest to dlatego, że ta osoba coś dla nas znaczy. A może młoda jestem i się nie znam?
Afro mi nie przeszkadza ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 kwie 2006, 19:45

kup sobie psa ! i go tresuj , jak i wymagaj , ludzim daj wolną wole i swobode zachowan
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: sami » 24 kwie 2006, 19:47

A jeżeli coś w związku nie styka, to po czym druga strona może się zorientować, że ukochany/a kręci niewinne lody na boku? :|
Szkoda mi takich ludzi i tego, co ich spotyka. Bo za co?

Niech sobie ludzie robią co chcą, ale przykro mi jak patrzę jak dziewczyna siedzi sama w kącie a jej facet w najlepsze żartuje sobie z koleżanką, której przy innej okazji strzela masę komplementów :|
Afro mi nie przeszkadza ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 kwie 2006, 19:49

za co ? za zywota , za naiwnosc , za głupotę itd.
za bycie dorosłą wtedy gdy trza byc młodą /ym
za zadanie tego od drugiej strony itd. <aniolek>

[ Dodano: 2006-04-24, 19:50 ]
sami pisze:
Niech sobie ludzie robią co chcą, ale przykro mi jak patrzę jak dziewczyna siedzi sama w kącie a jej facet w najlepsze żartuje sobie z koleżanką, której przy innej okazji strzela masę komplementów :|

a kto jej kaze siedziec , jak jest pinda to nich siedzi , pomijam fakt ze chłopak postepuje nie ładnie , to nie podlega dyskusji , ale z drugiej strony ? dobrze jej tak
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 24 kwie 2006, 20:58

Andrew pisze:sami napisał/a:

Niech sobie ludzie robią co chcą, ale przykro mi jak patrzę jak dziewczyna siedzi sama w kącie a jej facet w najlepsze żartuje sobie z koleżanką, której przy innej okazji strzela masę komplementów

sama na to pozwala. Jet zaptrozna i boi sie tracic...

Andrew pisze:a kto jej kaze siedziec , jak jest pinda to nich siedzi , pomijam fakt ze chłopak postepuje nie ładnie , to nie podlega dyskusji , ale z drugiej strony ? dobrze jej tak

cos w tym jest. Ale raz sie przejedzie i potem koljna nieufna ktora uwaza ze wszytko jest zle

sami pisze: Jedna siedziała w kącie i z nikim nie rozmawiała, bo nikogo nie znała, a druga kręciła się bez celu.

To niech i ona zacznie flirtowac... niech dziewcze ma charakter :D
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 24 kwie 2006, 21:50

Oj, sami... człowiek to skomplikowana istota. Niektórzy po prostu mają taką naturę.

Ja też się chmurzyłam, kiedy na imprezie mój facet mnie zostawiał samą sobie, ale w zasadzie go rozumiem - imprezy to okazja do spotkań ze znajomymi, których za często się nie widuje. Są jednak przypadki, kiedy druga połówka woli towarzystwo znajomych, z którymi spotyka się dość często... wtedy to trochę dziwne.

A z tym flirtowaniem to co poradzić. Niektórzy tak już mają "we krwi". Inni lubią po prostu oczarowywać, być atrakcyjnym dla płci przeciwnej, mimo bycia w związku.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”