Sieci komorkowe, telefony i wszystko co z tym zwiazane

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: modTeam, ksiezycowka

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 25 lut 2009, 16:31

Karta Z Saturna, kupiona z przejściówką do USB.
Kingstona zdaje się, zwykła 2 GB micro.
Każdy plik teraz zapisuje się (np. fotki) na karcie od razu. Przerzuciłam co miałam z muzyki w pamięci telefonu na kartę i nawet dzwonek nie chciał mi chodzić póki nie zrzuciłam znów na pamięć telefonu. Zrobiłam formalny folder i wszystko siedzi tam. Przełączam tylko między kartą, a pamięcią. Z jednej czyta, z drugiej nie.
toor
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 84
Rejestracja: 26 maja 2007, 19:44
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: toor » 25 lut 2009, 16:53

księżycówka, w tym fonie masz Symbiana. Wymaga on minimalnej opieki ze strony użytkownika :). Już ci tłumaczę:

Odtwarzacz muzyki najlepiej doinstalować jakiś zewnętrzny. Znany i dobry jest LCG Jukebox. Symbianowy odtwarzacz nie widzi mp3, bo nie ma aktualnej tzw. fonoteki. Aby fon zobaczył twoje mp3, wejdź w odtwarzaczu w opcjach w Fonotekę, a dalej "Odnów fonotekę".

Sprawa z kartą pamięci: Symbian czasem nie lubi innego układu folderów, niż swój. Zrób sobie backup na dysku zawartości Twojej karty, a następnie sformatuj ją w fonie (Narzędzia -> Pamięć -> Opcje -> Format. kartę pam.). Wtedy Symbian założy tam swoje foldery (Dokumenty, Muzyka itp) i będzie gites malines.

Teraz MMSy. Tu ciężko mi powiedzieć, co może być przyczyną, musiałbym obejrzeć reakcję fona, bo ja to wzrokowcem jestem ;]. Może się okazać, że trzeba zrobić hard reset - przywrócić system do stanu fabrycznego (gdyby coś to wyjmij kartę pamięci!!!). Może się jednak okazać, że to problem z ustawieniami netu - MMSy i net mają trochę wspólnego...
Ostatnio zmieniony 25 lut 2009, 16:56 przez toor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 25 lut 2009, 17:09

krpablo pisze:Symbianowy odtwarzacz nie widzi mp3, bo nie ma aktualnej tzw. fonoteki. Aby fon zobaczył twoje mp3, wejdź w odtwarzaczu w opcjach w Fonotekę, a dalej "Odnów fonotekę".
Już to robiłam. Niestety nie działa. :/
krpablo pisze:Wtedy Symbian założy tam swoje foldery (Dokumenty, Muzyka itp) i będzie gites malines.
Mam je i właśnie z nich nie czyta :/ Mam normalne foldery takie jak na pamięci telefonu.
krpablo pisze:Teraz MMSy. Tu ciężko mi powiedzieć, co może być przyczyną, musiałbym obejrzeć reakcję fona, bo ja to wzrokowcem jestem ;]. Może się okazać, że trzeba zrobić hard reset - przywrócić system do stanu fabrycznego (gdyby coś to wyjmij kartę pamięci!!!). Może się jednak okazać, że to problem z ustawieniami netu - MMSy i net mają trochę wspólnego...
Nic w ustawieniach netu też nie było zmieniane, po prostu z dnia na dzień siadły MMSy.

Dziękuję za pomoc i priva. :)
Dziś albo jutro podjadę żeby ktoś to naocznie kto się zna nieco obejrzał, bo przez net trudno poradzić coś. Będę kombinować :D
toor
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 84
Rejestracja: 26 maja 2007, 19:44
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: toor » 25 lut 2009, 17:14

Jest kilka możliwości jeszcze, ale wieszczę jedną z 2 rzeczy: aktualizacja oprogramowania (samemu się to robi i nie można zepsuć :P) albo właśnie reset systemu... Ale może jednak to jakaś mała głupotka w sofcie...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 25 lut 2009, 17:16

A może to być spowodowane urazami np. z powodu upadku telefonu na schody? :?
toor
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 84
Rejestracja: 26 maja 2007, 19:44
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: toor » 25 lut 2009, 20:00

Wtedy prędzej miałabyś usterkę sprzętową - zacinałyby się przyciski, podświetlenie, dziwne rzeczy na ekranie albo np. problemy z zasięgiem.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 25 lut 2009, 20:55

krpablo pisze:albo np. problemy z zasięgiem.
Małe mam...

Z MMSami wyjaśnione. Jestem po prostu blondynką. <pijak>
Okazało się, że jak robię fotkę to teraz zapisuje się od razu na karcie i nie mogę wtedy jej wysłać. A to co jest na pamięci telefonu normalnie się wysyła. Gość powiedział mi to samo - oprogramowanie lub robić format. Ale już w szczegóły na miejscu nie wnikałam, bo zanim cokolwiek będę formatować to wpierw muszę mieć kopię zapasową :)

[ Dodano: 2009-02-26, 15:22 ]
Dobra, to nie to. MMSy sprawdzałam w Arkadii, może blisko był przekaźnik czy coś. W domu skopiowałam jedną fotkę do pamięci telefonu i chciałam wysłać i tez nie szło :/

Krok po kroku jak zrobić te formaty itd.? :(
toor
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 84
Rejestracja: 26 maja 2007, 19:44
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: toor » 26 lut 2009, 17:54

MMSy mogą "sie nie chcieć" wysyłać, jak jest za słaby zasięg :).

Zaproponuję ci najpierw aktualizację oprogramowania (reset wróciłby do tej samej wersji, a może akurat jakaś wada jest w tej wersji softu akurat). A więc krok po kroku:

1. Ściągnij stąd -> http://www.nokia.pl/A4835060 <- program Nokia Software Updater.
2. Zrób kopię zapasową kontaktów, fotek i wszystkiego, co jest dla Ciebie ważne w telefonie.
3. Wyjmij kartę pamięci z telefonu.
4. Podłącz kabelkiem telefon do kompa i postępuj wg wskazówek (bardzo jasnych nawet dla blondynek :P).
5. Soft wszystko zrobi za Ciebie, w międzyczasie nie obciążaj kompa na wszelki wypadek, wyłącz pobierania z neta (GG czy co tam masz może zostać)
6. Odłączasz fona i testujesz, czy coś się poprawiło.
7. Ciesz się nowym softem lub zbluzgaj producenta, że kiepski soft zapodaje :].

EDIT: Po ewentualne wskazówki w czasie rzeczywistym podczas instalacji możesz się zgłaszać na priv/gg.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, 17:57 przez toor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 26 lut 2009, 18:31

krpablo pisze:MMSy mogą "sie nie chcieć" wysyłać, jak jest za słaby zasięg :) .
Mam maksymalny zazwyczaj... :/

Robię właśnie kopię zapasową. Jak podłączyłam kabel i włączyłam w Nokii PC Suite opcje kopii zapasowej to pojawił mi się komunikat, że coś tam nie jest włączone z MMSami. Postąpiłam wg instrukcji z pomocy i też nie chodzi :/

[ Dodano: 2009-02-26, 18:39 ]
Matko, jakie te programy Nokii są kapryśne :/
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Posty: 739
Rejestracja: 06 maja 2005, 15:42
Skąd: ...
Płeć:

Postautor: unlucky_sink » 26 lut 2009, 18:50

Ma ktoś moze Iphona? Mozna nabyc jakikolwiek program do niego za Darmo?
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 26 lut 2009, 19:23

censored censored censored
Ściągnęłam, zainstalowałam, ponownie uruchomiłam system.
2 kreski baterii to było za mało więc doładowałam komórkę.
I co?
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, 19:23 przez ksiezycowka, łącznie zmieniany 1 raz.
toor
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 84
Rejestracja: 26 maja 2007, 19:44
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: toor » 26 lut 2009, 19:34

Nie bój nic - nic nie schrzaniłaś. Spróbuj przepiąć kabel USB do innego portu (jak trzeba to wejdź pod biurko i za przeproszeniem zapnij go od tyłu :P). Jeżeli to nie pomoże, problemem może być coś na łączach Nokii (przeciążenie albo coś).

Jak możesz, to daj screenshota z tym, co ci wypisało z tymi MMSami.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 26 lut 2009, 19:45

No właśnie tamtego nie zrobiłam screena :/

Zajmę się od nowa tym jak wrócę. Musiałam wyjść, wejść, zaraz znów wychodzę. Inaczej byś już mnie miał jęcząca na gadu ;)
toor
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 84
Rejestracja: 26 maja 2007, 19:44
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: toor » 26 lut 2009, 19:57

Ależ bardzo chętnie, tak mnie można wykorzystywać :P Lubię pomagać ;]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 27 lut 2009, 00:06

Ogłaszam krpablo super hiper specem telefonicznym tutaj!

Wszystko śmiga cuuuudnie. MMSy chodzą, muzyka jest, wszystko suuuper!
<fala>
Awatar użytkownika
slash
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 206
Rejestracja: 16 paź 2008, 22:33
Skąd: z lubelskiego
Płeć:

telefon muzyczny

Postautor: slash » 02 cze 2009, 13:08

Otóż chciałem poradzić się was jaki telefon wybrać. Szukam czegoś do odtwarzania muzyki w dobrej jakości. Oczywiście mógłbym kupić odtwarzacz mp3 jednak zależy mi na dobrym odtwarzaczu w telefonie. Zastanawiam się nad Nokia 5130 i sony ericsson W660i
Ktoś z was posiada może taki telefon? Co o nich myślicie? A może jakieś inne niedrogie propozycje?
Długo myślałem, co to takiego 90x60x90. Okazało się, że 486000
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 277
Rejestracja: 30 maja 2006, 21:57
Skąd: ...
Płeć:

Postautor: Rish » 02 cze 2009, 13:42

Ja mam SE plus takie mikro głośniczki do niego.W sam raz na wyprawy do lasu albo gdzieś w plener gdzie nie ma muzyki.Polecam takie rozwiązanie
Obrazek
Awatar użytkownika
slash
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 206
Rejestracja: 16 paź 2008, 22:33
Skąd: z lubelskiego
Płeć:

Postautor: slash » 02 cze 2009, 16:07

Podobno SE W810i jest jednym z najlepszych do odtwarzania muzyki :> Myślę także o MOTO E8 ale obawiam się jej funkcjonalności.
Długo myślałem, co to takiego 90x60x90. Okazało się, że 486000
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Posty: 2611
Rejestracja: 29 mar 2004, 01:41
Skąd: Warszawa
Płeć:

Re: telefon muzyczny

Postautor: Hyhy » 15 cze 2009, 21:08

slash pisze:Otóż chciałem poradzić się was jaki telefon wybrać. Szukam czegoś do odtwarzania muzyki w dobrej jakości. Oczywiście mógłbym kupić odtwarzacz mp3 jednak zależy mi na dobrym odtwarzaczu w telefonie. Zastanawiam się nad Nokia 5130 i sony ericsson W660i
Ktoś z was posiada może taki telefon? Co o nich myślicie? A może jakieś inne niedrogie propozycje?


Nie chodzilo czasami o Nokie 5310?
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 16 cze 2009, 16:51

Ja mam nokie 5130 od jakiegoś tygodnia i jak dla mnie to dźwięk jest wysokiej jakości, bardzo chwale sobie ten telefon (chociaż może nie powinnam, bo mam go tak krótko ;) ).
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 16 cze 2009, 16:54

przeszedlem z ery (dziadostwa jednego ) do pley - rachunki miesieczne w era na abonament to około 140 zł Pley zaplacil za mnie pzrejscie i zostawienie sobie nr. teraz minoł miesiac , ja ciagle tak samo czesto dzwonie zaladowalem za 30 zł na dzis jeszcze mam 19 zł cos tam do wygadania - na karte mam - o abonamencie nie chce słyszec - polecam <przytul>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 16 cze 2009, 17:04

Andrew pisze:o abonamencie nie chce słyszec
Czemu? Ja mam abonament w Play. Jest ok.
Arczi
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 121
Rejestracja: 11 maja 2006, 21:48
Skąd: ze Śląska
Płeć:

Postautor: Arczi » 16 cze 2009, 21:55

Już wkrótce pojawi się nowa sieć komórkowa http://itbiznes.pl/art37217.html
no comment <zalamka>


Jeśli o mnie chodzi to siedzę w Orange Go, od paru lat... sam już nie wiem ile... 5?? w każdym bądź razie starter kupiłem jak jeszcze była Idea POP.

Co do telefonu to mam HTC Touch HD i sobie chwalę ten sprzęcik :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 17 cze 2009, 08:31

ale jestes uwiazana skoro masz abonament i ile go płacisz ? abonament tez wymaga kodu pin do karty sim - a to mnie też wkurzało .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 17 cze 2009, 11:51

Andrew pisze:ale jestes uwiazana skoro masz abonament i ile go płacisz ?
Chyba 45 zł czy 50 zł.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 17 cze 2009, 13:56

no wlasnie ! a ja dalem 30 zł i nadal mam ile - czekaj zerknę 24,67 i dodatkowo w ramch srodków promocyjnych pozostalo 17.69.... 20 zł zł juz zjadło , czyli jest lepiej , nie wiem ile dzwonisz , ale mnie jak ktoś do mnie dzwoni to za kazde 2 minuty ja dostaje 1 minute gratis [:D]
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 17 cze 2009, 14:07

Andrew pisze:do mnie dzwoni to za kazde 2 minuty ja dostaje 1 minute gratis
Mam to samo. Pakiet bezpłatnych minut plus to co się uzbiera z odebranych.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 17 cze 2009, 14:15

ale co miesiac jednak owe 45 zł musisz placic i wiaze cie umowa , mnie owo 30 zł styknac moze na 2 a moze 3 miechy
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 17 cze 2009, 14:19

Fakt, umowa na 2 lata. Ale bardziej mi się to opłaca niż karta i tak.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Posty: 694
Rejestracja: 09 kwie 2007, 15:22
Skąd: Zachód
Płeć:

Postautor: Mati » 18 wrz 2010, 05:27

ja się ostatnio zastanawiam nad samsungiem i600, albo i780 :P wie ktoś coś na ich temat? mam ochotę na telefon klasy biznes, z windowsem i wi-fi. no i klawka qwerty mnie kusi :D

i kilka słów na temat telefonów dotykowych...z dotykowym wyświetlaczem dokładnie rzecz biorąc :)
fajne zabaweczki, wygodne do przeglądanie internetu, zdjęć, można się fajnie bawić...ale są strasznie mało praktyczne!. napisanie smsa w samochodzie jest niemożliwe, bo na zwykłej klawiaturze wymacasz sobie przyciski, a tu? kicha...tak samo z odbieraniem telefonu...nim ja wszystko rozblokuje i włączę na głośnomówiący, to pół miasta przejadę...

aha. i nie polecam osobom z grubszymi paluszkami <diabel>
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 225 gości