laptopik

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: modTeam, ksiezycowka

Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Posty: 2114
Rejestracja: 21 wrz 2005, 10:18
Skąd: z nikąd
Płeć:

Postautor: kot_schrodingera » 07 gru 2008, 14:40

AMX pisze:do grania służą konsole ewentualnie stacjonarki a nie laptopy.
nie wypuścili Europa Universalis Rzym na konsole :(
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Grace

Postautor: Grace » 13 gru 2008, 23:06

Ja w zasadzie mogę polecić lenovo. Kupiłam chyba miesiąc temu. W tej cenie najlepszy był jeśli chodzi o parametry. Jeśli chodzi o wygląd - bardzo średni. Ale za tę cenę mogłam mieć gołego Della (bez bluetootha, czytnika linii papilarnych, wbudowanej kamery i przede wszystkim mniej Cachu), więc wybrałam lenovo. Dla kogoś takiego jak ja, komu wystarczy pakiet Office, jakiś chromium i w zasadzie tyle, taki komputer spełnia swoje funkcje. A, najlżejszy w tej cenie :) dla mnie i tak ciężki.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 00:20 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Posty: 3858
Rejestracja: 17 wrz 2004, 23:03
Skąd: Z kontenera
Płeć:

Postautor: Olivia » 13 gru 2008, 23:07

Grace pisze:Jeśli chodzi o wygląd - bardzo średni.

Pokaż jakieś zdjęcie.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Grace

Postautor: Grace » 13 gru 2008, 23:13

Olivia pisze:Pokaż jakieś zdjęcie.

Ty, kochana wpisz se w google. One wszystkie takie same paskudy są :P ja mam w wersji srebrnej.
mój wygląda tak:
http://www.allegro.pl/item496645631_ibm ... vista.html
Mój ma trochę lepsze parametry.
Generalnie, na żywo wygląda gorzej.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2008, 23:17 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Posty: 3858
Rejestracja: 17 wrz 2004, 23:03
Skąd: Z kontenera
Płeć:

Postautor: Olivia » 13 gru 2008, 23:15

Grace, jak zawsze przesadzasz. Wygląda całkiem spoko. ;) Nie wiem, jak na żywo.
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Grace

Postautor: Grace » 13 gru 2008, 23:18

Olivia pisze:jak zawsze przesadzasz.

ja tylko uczulam kobiety na ten aspekt sprawy :)
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Posty: 2011
Rejestracja: 23 kwie 2006, 05:29
Skąd: Dublin
Płeć:

Postautor: pani_minister » 13 gru 2008, 23:50

Grace pisze:za tę cenę mogłam mieć gołego Della (bez bluetootha, czytnika linii papilarnych, wbudowanej kamery i przede wszystkim mniej Cashu), więc wybrałam lenovo.

A po co do użytkowania office'a czytnik linii i pamięć cache?
Grace

Postautor: Grace » 14 gru 2008, 00:19

pani_minister pisze:race napisał/a:
za tę cenę mogłam mieć gołego Della (bez bluetootha, czytnika linii papilarnych, wbudowanej kamery i przede wszystkim mniej Cashu), więc wybrałam lenovo.

A po co do użytkowania office'a czytnik linii i pamięć cache

Napisałam nawet z jakiej przeglądarki korzystam, która raczej nie wchodzi w skład pakietu MS Ofiice i ta informacja mogłaby zasugerować uważnemu czytelnikowi, że korzystam również z zasobów internetu. Prędkość - to jest dla mnie liczy. Zamiast wpisywać hasło, przejeżdżam palcem. Szybciej? Szybciej.

Poza tym, lepiej mieć więcej jak za tę samą cenę, czy nie tak :)?
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 00:24 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Posty: 2011
Rejestracja: 23 kwie 2006, 05:29
Skąd: Dublin
Płeć:

Postautor: pani_minister » 14 gru 2008, 02:08

Grace pisze:Napisałam nawet z jakiej przeglądarki korzystam, która raczej nie wchodzi w skład pakietu MS Ofiice i ta informacja mogłaby zasugerować uważnemu czytelnikowi, że korzystam również z zasobów internetu. Prędkość - to jest dla mnie liczy. Zamiast wpisywać hasło, przejeżdżam palcem. Szybciej? Szybciej.

Poza tym, lepiej mieć więcej jak za tę samą cenę, czy nie tak :)?

Tak. Tyle, że ja przez więcej nie rozumiałabym gadżetów typu ten nieszczęsny czytnik. A pamięć do przeglądania internetu? Byle laptop z zasobami ramu wg standardów sprzed roku czy dwóch z zawartością stron sobie radzi, wąskim gardłem pozostaje prędkość łącza, nie sprzętu. O pamięci cache już nawet nie mówię, bo do tej pory nie rozumiem zasadności wrzucenia tego parametru tutaj.

Ogólnie - nie podoba Ci się sprzęt, ale kupiłaś go z powodu lepszych podobno specyfikacji. Które są prostym gadżetem - albo są niepotrzebne, sądząc po wymienionych zastosowaniach. Trzeba było po prostu pochwalić się lapkiem, zamiast krygować.

PS. Za tę cenę na przykład Latitude mają dwa razy więcej ramu, tego nieszczęsnego bluetootha i szybszego procka. Skoro prędkość się liczy. Wspólne zaś z Lenovo mają to, że faktycznie design nie jest najlepszy. Więc, nadal w tej samej cenie, można z Inspironem spróbować.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 02:09 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
Grace

Postautor: Grace » 14 gru 2008, 11:43

pani_minister pisze:Ogólnie - nie podoba Ci się sprzęt, ale kupiłaś go z powodu lepszych podobno specyfikacji. Które są prostym gadżetem - albo są niepotrzebne, sądząc po wymienionych zastosowaniach. Trzeba było po prostu pochwalić się lapkiem, zamiast krygować.

PMS ?
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Posty: 2611
Rejestracja: 29 mar 2004, 01:41
Skąd: Warszawa
Płeć:

Postautor: Hyhy » 14 gru 2008, 13:29

pani_minister pisze:O pamięci cache już nawet nie mówię, bo do tej pory nie rozumiem zasadności wrzucenia tego parametru tutaj.
Bo jako uzytkownik nie odczuwasz wielkosci cashu :) Ale mimo wszystko ma ona wplyw na "szybkosc" obliczen, ktorej jakby nie patrzec pracujac w office nie wykorzytasz:)

Czytnik linii dla mnie to bzdura, szczegolnie wtedy jak sie na firmowym komputerze pracujacym w domenie spierdoli, a konto admina nie istnieje badz zostalo wczesniej zablokowane:)

Nie wyobrazam sobie tez zakupu laptopa bez BT, toz to niesamowicie praktyczna rzecz jest:)

IBM Lenovo jakby nie patrzec to najlepszej klasy sprzet wedlug mnie.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 13:30 przez Hyhy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 289
Rejestracja: 18 lis 2006, 15:10
Skąd: Śląsk
Płeć:

Postautor: Martinoo » 26 sty 2009, 22:43

A to mój nowy nabytek:

HP dv5

Zaraz go będę testował. Jutro napisze co i jak :)
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Posty: 57
Rejestracja: 15 gru 2008, 18:40
Skąd: gród kraka
Płeć:

Postautor: RHS » 26 sty 2009, 22:49

ja bym sie od hp'kow z daleka trzymal z vista w srodku. jak bedziesz chcial przeinstalowac na xpka to nie znajdziesz zapewne wszystkich sterownikow. a zapewne po blizszym opcowaniu z visa bedziesz chcial
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 22:52 przez RHS, łącznie zmieniany 1 raz.
Grace

Postautor: Grace » 26 sty 2009, 23:02

Martinoo pisze:Jutro napisze co i jak

Jedno, co mogę powiedzieć już dziś - bardzo ładny <zakochany>
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 23:02 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Posty: 57
Rejestracja: 15 gru 2008, 18:40
Skąd: gród kraka
Płeć:

Postautor: RHS » 26 sty 2009, 23:07

Grace pisze:bardzo ładny

względy esetyczne podejrzewam odgrywaja dla niego podrzedna role :P
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 23:09 przez RHS, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 27 sty 2009, 08:37

RHS pisze:względy esetyczne podejrzewam odgrywaja dla niego podrzedna role :P
Martinoo lubi to co ładne :P
Ładny lapek, ale nie kupiłabym w życiu HP. Drukarki może mają dobre, ale laptopy?
Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Posty: 57
Rejestracja: 15 gru 2008, 18:40
Skąd: gród kraka
Płeć:

Postautor: RHS » 27 sty 2009, 09:30

jezeli chodzi o strone graficzna i muzyczna (karta graficzna, wszystkie te bajery pilociki nie pilocik) to hp prezentuje sie na tle tych "dostepnych" laptopow calkiem przyzwoicie i nie ma mu co zarzucic no moze tylko to co wczesniej napisalem z vista ale to juz wina dostepnosci sterownikow pod inne systemy. No ale poczekamy na 7 moze bedzie lepiej:)
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Posty: 2114
Rejestracja: 21 wrz 2005, 10:18
Skąd: z nikąd
Płeć:

Postautor: kot_schrodingera » 01 mar 2009, 12:37

mój laptopik zachorzał :( złapał kompleks źiobry :( znaczy się pękła mu obudowa przy zawiasie; próbowałem to naprawić sposobem domowym, ale klejenie klejem epoksydowym nie pomogło; nie stać mnie na nowy, a ten zdechł; czy ktoś doznał czegoś podobnego? serwis odpada; raz już nie mam gwarancji, dwa w serwisie pakują go i wysyłają do Czech do naprawy; zna ktoś miejsce lub osobę na śląsku kto mógłby to naprawić?
<help>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Nexus7
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 69
Rejestracja: 03 sie 2008, 19:40
Skąd: Różnie...
Płeć:

Postautor: Nexus7 » 01 mar 2009, 17:16

To, ze nie masz gwarancji oznacza jedynie, ze nie naprawia go za darmo. Nie zrobi tego tez pewnie nikt inny, wiec roznicy zadna, a przynajmniej znasz adres :) Wrzuc w Google "notebooki serwis slask", na pewno wyskoczy troche tego.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Posty: 2114
Rejestracja: 21 wrz 2005, 10:18
Skąd: z nikąd
Płeć:

Postautor: kot_schrodingera » 01 mar 2009, 23:04

Nexus7 pisze:To, ze nie masz gwarancji oznacza jedynie, ze nie naprawia go za darmo.
sęk w tym że serwis wywozi laptop na dwa tygodnie do Czech. znalazłem obudowę na allegro. muszę tylko znaleźć kogoś kto ją zamontuje.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 02 mar 2009, 08:39

Blazej30 pisze:dwa w serwisie pakują go i wysyłają do Czech do naprawy

A czemu tak daleko ??
Mojego do stolicy jedynie wysyłali

Nawet jak by Ci na drugą strone ulicy wywieźli to maja 2 albo 3 tygodnie na naprawę

Ja bym sie nie podejmowała samodzielnie wymiany
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Posty: 2114
Rejestracja: 21 wrz 2005, 10:18
Skąd: z nikąd
Płeć:

Postautor: kot_schrodingera » 02 mar 2009, 23:02

Dzindzer pisze:A czemu tak daleko ??
tak powiedzieli mi w serwisie.
Dzindzer pisze:maja 2 albo 3 tygodnie na naprawę
dla mnie to nie do przyjęcia
Dzindzer pisze:Ja bym sie nie podejmowała samodzielnie wymiany
dlaczego :> znam jeden taki serwis. składają komputery. rozmawiałem z facetem i powiedział że nie ma problemu...

[ Dodano: 2009-03-02, 23:03 ]
a nie robić nic też nie mogę
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 03 mar 2009, 09:50

Juz nie na gwarancji? To on dwa albo 3 lata ma, juz do utylizacji sie nadaje tylko =]
Choc gwarancja i tak by tego nie objela.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 03 mar 2009, 10:04

dla mnie to nie do przyjęcia

Jak mi kot zasikał, to czekałam prawie trzy tygodnie. Potem jak odebrałam okazało się, ze źle mi obudowę zmontowali i przestała się zamykać, kolejne niecałe dwa tygodnie.
Mówię Ci to było straszne

Blazej30 pisze:dlaczego :> znam jeden taki serwis. składają komputery. rozmawiałem z facetem i powiedział że nie ma problemu...

Aaaa miałeś na myśli, ze do serwisu idziesz ??
Bo ja zrozumiałam, ze Ty sobie sam to robić będziesz. Ja bym sama sobie sie bała

Maverick pisze:To on dwa albo 3 lata ma

Ja miałam 2 lata na mojego
Awatar użytkownika
*marzyciel*
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 62
Rejestracja: 10 lis 2006, 14:21
Skąd: ze snu
Płeć:

Postautor: *marzyciel* » 03 mar 2009, 12:30

a ja teraz planuje zakup lapka i zastanawiam sie nad asusem lub imb lenovo. sama nie wiem, kitory wybrać ech <myśli>
Przyjaciel to ten kto przychodzi, gdy inni wychodzą
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 03 mar 2009, 12:34

*marzyciel* pisze:zastanawiam sie nad asusem lub imb lenovo

Moim zdaniem lepiej kupić lenovo
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 03 mar 2009, 15:55

Moim zdaniem lepiej brac najtanszy firmowy. I tak kazdy po 2 latach sie do wywalenia nadaje. Ewentualnie po 3 latach jak byl drogi.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 03 mar 2009, 16:21

Maverick pisze:I tak kazdy po 2 latach sie do wywalenia nadaje.

Mój jest nadal dobry, najwyżej mu kartę graficzną wymienię czy coś dokupię
Awatar użytkownika
Nexus7
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 69
Rejestracja: 03 sie 2008, 19:40
Skąd: Różnie...
Płeć:

Postautor: Nexus7 » 03 mar 2009, 22:47

*marzyciel* pisze:a ja teraz planuje zakup lapka i zastanawiam sie nad asusem lub imb lenovo. sama nie wiem, kitory wybrać ech <myśli>

Zalezy czego oczekujesz. To nie sa porownywalne marki.
Awatar użytkownika
lamaa
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 116
Rejestracja: 20 wrz 2007, 13:14
Skąd: nvm
Płeć:

Postautor: lamaa » 05 mar 2009, 11:02

Maverick pisze:I tak kazdy po 2 latach sie do wywalenia nadaje.


Ja mam asusa już 3 lata i nic się z nim nie dzieje.
.::falling away from me::.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 217 gości