księżycówka pisze:Że już jutro te święta się całe zaczynają. Ja bym chyba wolała do pracy...
A ja bym wolała w góry, a siedzę w wariatkowie
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
taaa. A świstak siedzi i ...... każda mama się złamie.Alamakota pisze:Jakby mi "bachor" z takim tekstem wyjechał, to by dostał odpowiedź "to spadaj na drzewo i badź głodny, mama nie służba".
Raz mu kiszki skręci z głodu, to następnym razem będzie uważał
nie o autorytet chodzi. Generalnie świat jest tak urządzony że te poczwarki wykorzystują rodziców.Alamakota pisze:A jak rodzice nie potrafia mieć autorytetu u swoich dzieci, to to problem rodziców.
można zapytać za co?lollirot pisze: siedzę w wariatkowie
Jak na zlosc gdy napisalem ze nie ma to sie pojawil. I mialem okazje na letnich oponach po sniegu pojezdzic. Ciekawieksiężycówka pisze:Dla mnie zima zaczyna się właśnie od tego dnia w roku kiedy budzę, wyglądam przez okno, a wszystko jest białe. I tak miałam dziś rano. Więc to, że w Pyrlandii nie ma jeszcze śniegu, nie znaczy, że gdzie indziej się nie pojawił.Maverick pisze:Sniegu jeszcze nie maJa też. Narzekałam, że w żadnym radiu nic nie puszczają, a jak zaczęli to wszędzie i tylko to teraz mi gra w pracy.Maverick pisze:od piosenek swiatecznych w radiu dostaje mdlosci i ataku bialej goraczki
A poza piosenkami - masa wydatków na styczeń.
Od tego jest ojciec.kot_schrodingera pisze:taaa. A świstak siedzi i ...... każda mama się złamie.
Maverick pisze:Jak na zlosc gdy napisalem ze nie ma to sie pojawil. I mialem okazje na letnich oponach po sniegu pojezdzic. Ciekawieksiężycówka pisze:Dla mnie zima zaczyna się właśnie od tego dnia w roku kiedy budzę, wyglądam przez okno, a wszystko jest białe. I tak miałam dziś rano. Więc to, że w Pyrlandii nie ma jeszcze śniegu, nie znaczy, że gdzie indziej się nie pojawił.Maverick pisze:Sniegu jeszcze nie maJa też. Narzekałam, że w żadnym radiu nic nie puszczają, a jak zaczęli to wszędzie i tylko to teraz mi gra w pracy.Maverick pisze:od piosenek swiatecznych w radiu dostaje mdlosci i ataku bialej goraczki
A poza piosenkami - masa wydatków na styczeń.
Maverick pisze:[ Dodano: 2011-12-23, 18:19 ]Od tego jest ojciec.kot_schrodingera pisze:taaa. A świstak siedzi i ...... każda mama się złamie.
wyraziłem podobne zdanie w rozmowie ze znajomą o dzieciach. Odpowiedziała tak: są dwie kategorie dzieci. Pierwsza to dzieci. Druga to swoje dzieci. W przypadku tych drugich los czy też opaczność lub co tam wolisz wymienia ci mózg na nowy.Alamakota pisze: dziecku też nie pozwolę
jest trzecia droga. Mam czarne poczucie humoru.Alamakota pisze:Kot, ty albo jesteś jakimś pesymistycznem typem, maniakalno depresyjnym z negatywnym podejściem do całego świata, albo jesteś trollem. Nie widzę innych opcji
kot_schrodingera pisze: Mam czarne poczucie humoru.
kot_schrodingera pisze:można zapytać za co?
To mocno nieciekawie. To jedno z najgorszych (w moim odczuciu) zaburzeń. Który typ jeśli można spytać?lollirot pisze:generalnie choruję na ChAD
Ciebie? Znałem osobę tego typu. Nawet w najmniejszym stopniu jej nie przypominasz. Oczywiście chodzi mi o zachowanie.księżycówka pisze:Mnie chcieli kiedyś leczyć na borderline
zupełnie jak dr Hause....lollirot pisze:A trochę przegięłam z lekami i alkoholem.
lollirot pisze:ChAD
księżycówka pisze:borderline
Trochę? Ja się boję nawet lodówkę otwierać. Nic tam do jedzenia dla mnie nie ma, a pęka w szwachNemezis pisze:przedświąteczna atmosfera w domu przypomina trochę wariatkowo
Widziałeś mnie raz w życiukot_schrodingera pisze:Nawet w najmniejszym stopniu jej nie przypominasz
Mylisz pojecia. Zdrowie i choroba psychiczna to rzecz bardzo subiektywna. A lekarstwa i leczenie ma na celu dorazna zmiane zachowan i odczuc pod wplywem farmakologii. Dopoki bedziesz to bral dopoty Twoje zachowanie bedzie zmienione i bedzie miescic sie w ramach uznawanych za "normalne".kot_schrodingera pisze:lollirot, mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia.
Rozczula mnie to ze oni nie maja zielonego pojecia o tym jak dziala ludzki mozg, a chca leczyc czyt. zmieniac ludzkie zachowania farmakologicznie. Oczywiscie wielu ludzi to slabe jednostki nieswiadome swojej sily, nie znaczy to jednak ze nie maja fizycznych mozliwosci danych przez nature do poradzenia sobie z tym problemem.Nemezis pisze:Ja jestem niedoszłą schizofreniczką. Leczyłam się na paranoidalną, ale skutki uboczne leków mnie wkurzały, więc odstawiłam. I żyję normalnie, już nad nikim z nożem nie stoję
kot_schrodingera pisze:ale ty jesteś jak jedzenie owsianki.
Maverick pisze:Rozczula mnie to ze oni nie maja zielonego pojecia o tym jak dziala ludzki mozg, a chca leczyc czyt. zmieniac ludzkie zachowania farmakologicznie.
kot_schrodingera pisze:lollirot, mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia.
Nemezis pisze:To któreś z tych zaburzeń miała bohaterka Przerwanej lekcji muzyki?
Nemezis pisze:Brzmi romantycznie.
Mam dokładnie to samo odczucie. Fakt, że problemy jakieś miałam, terapię zaliczałam w okolicach matury, ale zwalam to raczej na wiek dojrzewania i zakręcenie się w problemach przy wejściu w dorosłośćlollirot pisze: Ktoś kto go u Ciebie podejrzewał sam chyba miał niezły problem ze sobą
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 61 gości