Uniwersytet Łódzki

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

userman

Uniwersytet Łódzki

Postautor: userman » 23 lip 2007, 16:23

Mam dylemat :)
Dostałem się na UŁ na kierunki Informatyka i ekonometria na wydziale ekonomiczno socjologicznym i na informatykę na wydziale fizyki i chemii...

I teraz jest problem bo jak byłem na wydziale fizyki i chemi to jak wszedłem do budynku to się załamałem budynek nieremontowany prawie przedwojenny więc pewnie pracownie na podobnym poziomie a jak wiadomo kadra to połowa sukcesu zaplecze techniczne i sprzęt też się liczy.... poza tym jak chciałem uzyskać siatkę godzin na moim kierunku to odniosłem wrażenie jak by ten kierunek był kierunkiem widmo nie dość ze na stronach internetowych niema tej siatki to jeszcze niema osoby kompetentnej która potrafiła by mi udzielić informacji na temat ww kierunku.... więc waham się mocno......
Wydział ekonomiczno socjologiczny to zupełnie inna bajka budynek wyremontowany ludzie kompetentni praktycznie w 100%

Interesuje mnie informatyka (żeby jej było jak najwięcej i jak najlepiej wykształcony żebym opuścił tę uczelnie w tym kierunku lub pokrewnym i dobra prace znalazł)
dlatego chciał bym się zapytać czy ktoś mógł by mi opowiedzieć o obu kierunkach, najlepiej student/ka tych kierunków na UŁ :)
Grace

Postautor: Grace » 23 lip 2007, 23:27

Mój luby studiuje informatyka i ekonometrię, ja też na eksocu. Jeśli chcesz iść na typową informatykę polecam politechnikę, jeśli ekonomią i ekonometria - polecam iie. Nie ma wyjątków. W tym roku z iie po 1 sem zlikwidowali 2 grupy z 5. Duży odsiew mają, musisz być już teraz bardzo dobry z matmy. Informatyka na fizyce i chemii to jednak gorszy wybór, studiuje to chłopak mojej przyjaciółki. To najłatwiejsza i nagorsza informatyka na całym UŁ. Sama rok temu do niemal ostatniej chwili byłam zarejestrowana na iie, ale zrezygnowałam na rzecz innego kierunku.
Teraz eksoc straci na wartości przez zmianę trybu wszystkich kierunków na 2wu stopniowe. Siatki się pozmieniały, kierunki zubożały. Informatyka na studiach to jedno, dwa, że musisz dużo w domu robić, w ksiązkach siedzieć, w dobry kurs zainwestować.
Jeśli jesteś zainteresowany wiadomościami o iie, napisz na priwa dam Ci linka do ich strony:)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”