konrada t. lewandowskiego dezyderat

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
konrada t. lewandowskiego dezyderat

Postautor: tank girl » 17 cze 2007, 20:37

Coś na odtrutkę po exkrementalnych hardocorach ;d

* To jest Twoje życie, nie oczekuj, że ktoś ci je da! W szczególności, nie oczekuj, że ktoś zapewni Ci środki utrzymania i za Ciebie wskaże Twego życia sens.
* Żaden dar nie jest Twoim prawem, żadna klęska nie jest Twoją krzywdą. Nie narzekaj na powodzie, wulkany i huragany, ani na oszustów i manipulację, ani żadne zło naturalne i moralne tego świata - masz przetrwać mimo nich!
* Bij się o swoje kobiety i wybaczaj przyjaciołom.
* Lituj się nad wrogami dopiero wtedy, gdy o to poproszą. Szukaj oparcia wśród podobnych sobie - poznasz ich w pół słowa.
* Pamiętaj, że są Osoby i Sprawy większe od Ciebie, ale to Ty decydujesz które. Zawsze kończ co zacząłeś, ustąp tylko miłości.
* Zniewaga znaczy krew. Ani tu, ani teraz, ani nigdzie nie zgadzaj się na to, na co się nie zgadzasz.
* Jeżeli zostałeś pokonany i sponiewierany znajdź wielkość w swoim cierpieniu, ale nie wcześniej. Bo jesteś dumnym i wolnym człowiekiem.

lipiec 2004

zaczerpnięte ze strony autora.
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 17 cze 2007, 20:50

A...a....ale osohozi... yyp...?
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 17 cze 2007, 21:04

No chyba w pierwszej linijce jest to napisane. Ot, dezyderat. Do przeczytania i ewentualnie do przemyśleń.
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 17 cze 2007, 22:29

tank girl pisze:Bij się o swoje kobiety

To przykazanie mnie nie dotyczy <banan>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 17 cze 2007, 22:35

Nie? Nie podoba Ci się, jak facetowi tak zależy, że biłby każdego, kto próbowałby. lub potencjalnie mógłby próbować mu Ciebie odebrać? ;)
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 17 cze 2007, 23:43

tank girl pisze:Nie podoba Ci się, jak facetowi tak zależy, że biłby każdego, kto próbowałby. lub potencjalnie mógłby próbować mu Ciebie odebrać?

Po kiego diabla mi taki matolek.Z potencjalnymi sama sobie bym poradzila, on(moj wlasny) natomiast niech zajmie sie mna <aniolek>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.

Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,

czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko

inne."
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Re: konrada t. lewandowskiego dezyderat

Postautor: Pan Zet » 17 cze 2007, 23:45

tank girl pisze:Coś na odtrutkę po exkrementalnych hardocorach ;d

* To jest Twoje życie, nie oczekuj, że ktoś ci je da! W szczególności, nie oczekuj, że ktoś zapewni Ci środki utrzymania i za Ciebie wskaże Twego życia sens.
* Żaden dar nie jest Twoim prawem, żadna klęska nie jest Twoją krzywdą. Nie narzekaj na powodzie, wulkany i huragany, ani na oszustów i manipulację, ani żadne zło naturalne i moralne tego świata - masz przetrwać mimo nich!
* Bij się o swoje kobiety i wybaczaj przyjaciołom.
* Lituj się nad wrogami dopiero wtedy, gdy o to poproszą. Szukaj oparcia wśród podobnych sobie - poznasz ich w pół słowa.
* Pamiętaj, że są Osoby i Sprawy większe od Ciebie, ale to Ty decydujesz które. Zawsze kończ co zacząłeś, ustąp tylko miłości.
* Zniewaga znaczy krew. Ani tu, ani teraz, ani nigdzie nie zgadzaj się na to, na co się nie zgadzasz.
* Jeżeli zostałeś pokonany i sponiewierany znajdź wielkość w swoim cierpieniu, ale nie wcześniej. Bo jesteś dumnym i wolnym człowiekiem.

lipiec 2004

zaczerpnięte ze strony autora.

wojownik światła? czy jak
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 18 cze 2007, 07:26

lubiłem opowiadania tego faceta, łebski gość :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 cze 2007, 09:07

tank girl pisze:Nie? Nie podoba Ci się, jak facetowi tak zależy, że biłby każdego, kto próbowałby. lub potencjalnie mógłby próbować mu Ciebie odebrać?

żartujesz, rozumiem?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 18 cze 2007, 11:07

tarantula pisze:Po kiego diabla mi taki matolek.

Matołek? Ja zdecydowanie inaczej to odbieram ;d

tarantula pisze:Z potencjalnymi sama sobie bym poradzila, on(moj wlasny) natomiast niech zajmie sie mna <aniolek>

lollirot pisze:żartujesz, rozumiem?

Nie do końca. Oczywiście chorobliwa zazdrość nie jest niczym pozytywnym, ale i jej całkowity brak świadczy o czymś. I powiem Wam, że jak jakieś panienki, w pełni świadome faktu, że nie mają do czynienia z singlem, przystawiają się do faceta z którym jestem, to budzą się we mnie jak najbardziej krwiożercze instynkty <lol>

TedBundy pisze:lubiłem opowiadania tego faceta, łebski gość :)

Tak obstawiałam, że jeśli go znasz, to będziesz lubił. Kojarzysz Notekę? :)
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 18 cze 2007, 11:21

Ciekawy ten dezyderat.. :) Przemocy generalnie nie uznaję.. chyba że w samoobronie.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 18 cze 2007, 11:23

Pegaz pisze:Przemocy generalnie nie uznaję.. chyba że w samoobronie.

Ja też nie. No chyba, że ktoś przystawia się do kogoś z kim jestem. Albo mnie obraża. Albo przepycha się w kolejce. Albo ma czelność mieć inne zdanie! <wsciekly>

Żartuję ;d

(częściowo <diabel> )
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 18 cze 2007, 11:28

tank girl pisze:Notekę

A kto nie kojarzy <aniolek> Ale i tak wolę Pacykarza.

tank girl pisze:I powiem Wam, że jak jakieś panienki, w pełni świadome faktu, że nie mają do czynienia z singlem, przystawiają się do faceta z którym jestem, to budzą się we mnie jak najbardziej krwiożercze instynkty

A we mnie ciekawość i patrzę, jak Suońce sobie radzi :)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 cze 2007, 11:55

pani_minister pisze:A we mnie ciekawość i patrzę, jak Suońce sobie radzi :)

dokładnie <browar> nie przeszkadza mi, jeśli jakieś laski próbują mojego sobą zainteresować. niech się pocą i wysilają, bo to ze mną on wróci do domu. a do przystawiania się sam nie dopuści, po co tam moja interwencja? każda przemoc, poza obroną przez jakimś faktycznym zagrożeniem, to dla mnie buractwo i tyle.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 18 cze 2007, 12:05

Cały czas nie wiem jakbym zareagował, jakby któryś się do mojej przystawiał, za widocznym jej przyzwoleniem...
Nie chodzi o to czy wtłuc gościowi czy nie ale jak ja bym się zachował wobec mojej, która take zachowania toleruje.

Kiedyś w Warszawie jakaś się chciała ze mną no nie wiem, chyba tylko POLIZAĆ czy ke. A ja tylko odrzekłem "chodźmy się lepiej wódki napijmy bo się ociepli". Także mam podobnie jak facet Lolli. ;)

A zazdrosnym facetom można tylko poradzić, aby zamiast pilnować partnerki i trzymać ją jak psa na łańcuchu postarali się takie stworzyć warunki, aby jej się nie chciało odchodzić i szukać nowych wrażeń...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 18 cze 2007, 12:13

lollirot pisze:dokładnie <browar> nie przeszkadza mi, jeśli jakieś laski próbują mojego sobą zainteresować. niech się pocą i wysilają, bo to ze mną on wróci do domu

Mnie czasami cholera po prostu brała jak jakieś dziewczę próbowało się dostawiać. Ale twarda byłam i nie pokazywałam tego po sobie. Nie mam zamiaru nikomu dawać tej satysfakcji. Do rękoczynów się nie posunęłam z tego powodu nigdy i mam nadzieję, że się nie posunę, bo to by dla mnie oznaczało, że zgubiłam coś co nazywa się godność.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !

Wróć do „Wszystkie inne tematy”