stediril 30

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Posty: 658
Rejestracja: 22 maja 2004, 12:19
Skąd: ~~~
Płeć:

Postautor: krzyniu » 03 lis 2005, 23:25

mowie co powiedzial lekarza po co to pytanie skoro pisze:) jakos pisze i to sie liczy:)

[ Dodano: 2005-11-03, 23:29 ]
ja nie twierdzeze znam sie lepiej niz lekarza w ogóle
sophie pisze: Dodano: 2005-11-03, 23:22 ]
Gosia wystarczajaco natrula modom?

to wypadlem z obiegu i nie wiem slyszalem ze ja fish wywalil a patzre w liste uzytkowników i jest wiec nie wiem
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Posty: 3354
Rejestracja: 31 lip 2004, 22:44
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: mrt » 04 lis 2005, 00:14

Zaczynam nabierać podejrzeń, że Gosieńka i Krzyniu to Krystian i Wiola. Ewentualnie Andrew i jego druga jaźń... :>

Ale jakby co, Andrew, to nie bij!!! ;)
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Posty: 5887
Rejestracja: 14 lip 2004, 11:22
Skąd: z wykopalisk
Płeć:

Postautor: Mysiorek » 04 lis 2005, 00:21

mrt pisze:Ale jakby co, Andrew, to nie bij!!!

Chyba, jednak Cię uderzy <hahaha>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Posty: 3354
Rejestracja: 31 lip 2004, 22:44
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: mrt » 04 lis 2005, 00:23

Mysiorek pisze:Chyba, jednak Cię uderzy
Jak uderzy, to znaczy, że jednak na 100% Gosieńka :)
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Posty: 5887
Rejestracja: 14 lip 2004, 11:22
Skąd: z wykopalisk
Płeć:

Postautor: Mysiorek » 04 lis 2005, 00:26

mrt pisze:Jak uderzy

Kumasz.
Ale chyba już 200%-owa :D
... choć, szkoda że odchodzi od nas <aniolek2>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 04 lis 2005, 08:22

mrt pisze:Zaczynam nabierać podejrzeń, że Gosieńka i Krzyniu to Krystian i Wiola. Ewentualnie Andrew i jego druga jaźń... :>

Ale jakby co, Andrew, to nie bij!!! ;)

Nic podobnego ! i nie rozumiem dlaczego tak myslisz , jak by co Mody to potrafią sprawdzić !
Bic nie bede , nie rozwiązuje takich błachych spraw w ten sposób , zreszta Kobiety , w zadnym wypadku , co najwyzej moge przytulić ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
NEDRAG
Bywalec
Bywalec
Posty: 30
Rejestracja: 02 paź 2005, 23:45
Skąd: miasto
Płeć:

Postautor: NEDRAG » 04 lis 2005, 09:34

no to przez co rosna, jak nie przez hormony ?

no to w takim razie dla czego mi nieurosly cycuchy ??
jak wytumaczyc ze na 1 dzialaja i rosna jej cyce a na 2 nie moze to zalerzy od tego jak wczesnie sie zacznie bracc ja mialam 20 lat jak zaczelam
cubasa
Weteran
Weteran
Posty: 1412
Rejestracja: 15 gru 2004, 01:46
Skąd: VV@r52@vv@
Płeć:

Postautor: cubasa » 04 lis 2005, 10:11

NEDRAG pisze:no to w takim razie dla czego mi nieurosly cycuchy ??

Bywa i tak. Przeciez nie kazda odczuwa akurat ten "efekt uboczny" (o ile w ogole mozna ujmowac to w tych kategoriach ;) ) brania tabletek. Jednej wyskakuja pryszcze, innej nie; jednej rosną piersi, a innej nie. Być moze ten efekt uboczny poszedl u Ciebie w zupelnie inna stronę.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 04 lis 2005, 11:35

cubasa pisze:Być moze ten efekt uboczny poszedl u Ciebie w zupelnie inna stronę.

Albo wcale go nie było.
Hormony w organiźmie odpowidają m.in. za biust.
Przyrost tkanki tłuszczowej, plamienia są to przykładowe skutki uboczne brania tabletek.
Tak samo powiększenie się nieco biustu. Tyle,że nie pojmujemy tego jako jakiś niepokojący skutek uboczny tylko najczesciej jako cos dobrego.
Grace

Postautor: Grace » 04 lis 2005, 14:55

Mysiorek pisze: choć, szkoda że odchodzi od nas

a to niby dlaczego ?


[ Dodano: 2005-11-03, 23:22 ]
Gosia wystarczajaco natrula modom?

skad takie domniemania

a rzeczywiscie i to na kazdej ulotce jest napisane, ze 1 opakowanie DANEGO leku trzeba rozpoczac od 1 dnia miesiaczki.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 04 lis 2005, 15:21

Gosia... pisze:
Gosia wystarczajaco natrula modom?

skad takie domniemania

Niby nie? <hahaha>


A co do hormonow - kazda dziewczyna inaczej nie nie reaguje, dlatego tylko co poniektorym np po Cilescie urosl biust. Za to inna np bedzie miec plamienia, a jeszcze inna bole glowy itd. Lista skutkow ubocznych jest dluga, przy kazdych tabletkach...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 04 lis 2005, 15:23

Gosia... pisze:na kazdej ulotce jest napisane, ze 1 opakowanie DANEGO leku trzeba rozpoczac od 1 dnia miesiaczki.

no czyli w czasie 7dniowej przerwy. Okres wystapi przeciez w ktorys dzien <hmm>
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Posty: 658
Rejestracja: 22 maja 2004, 12:19
Skąd: ~~~
Płeć:

Postautor: krzyniu » 04 lis 2005, 16:40

na ulotkach jest napisane ze podczas bramninia tabletek nie ma czegos takiego jak okres, ale jesli chodiz o to krwawienie jesli wzielo by sie w pierwszy dzien to bylo by to po jednym dniu czy dwuch dniach przerwy a tak chyba nie mozna nie ?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 04 lis 2005, 16:45

To napisze to co mnie wydaje sie oczywiste:

Jak jakas dziewczyna nie brala tabletek, to zaczyna od 1ego dnia mieisaczki. Pozniej to juz bierze caly czas i robi 7 dniowe przerwy miedzy opakowaniami. I sadze ze nie ma znaczenia jakie tabletki sie bierze. Trzeba to traktowac tak samo - bierzesz tabletki X, konczy sie opakowanie, 7 dni przerwy na okres i mozna znow brac X lub Y lub co tam sie chce.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 04 lis 2005, 16:46

na mojej ulotce pisze,ze jesli zmienia sie tabletki, nalezy dokonczyc stare opakowanie i zaczac brac tabletki w ciagu 7dniowej przerwy(w czasie pojawienia sie okresu).

Mowie okres, ale wiadomo,ze chodzi o sztuczne krwawienie.
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Posty: 658
Rejestracja: 22 maja 2004, 12:19
Skąd: ~~~
Płeć:

Postautor: krzyniu » 04 lis 2005, 16:48

no nie wiem, gosia pytala sie pani ginekolog i powiedziala ze tabletki maja inny sklad i trzeba w przyszlym miesiacu od pierwszego dnia okresu... bylem z nia co prawda niewszedlem ale kazalem sie spytac wlasnie o taka mozliwosc jak ty zasugerowales mav i takja jak powiedziala Yashmine- zeby brala jeszcze ten miesiac te stare a potem bez pzrerwy wziac nastepne
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 04 lis 2005, 16:55

Ja wiosna znow zmienialam tabletki - zuuuupelnie inny sklad mialy, bo jedne 3fazowe, a drugie to Yasmin i... wzielam po 7 dniowej przerwie nowe. Ani ta ginekolog, ani zaden inny, nie mowili, ze tak sie nie robi. A nawet mowili, zeby tak zrobic. Jak widac, mama nie jestem, nic sie nie stalo...
Tylko zupelnie nowe tabletki zaczyna sie wraz z okresem. Tj. tak jak ja mam np, bo teraz nic nie biore. I jak znow zaczne to od 1 dnia okresu.
Awatar użytkownika
zel
Zaglądający
Zaglądający
Posty: 11
Rejestracja: 07 maja 2005, 23:51
Skąd: Midgar
Płeć:

Postautor: zel » 05 lis 2005, 15:53

Ja może do tematu. Może ktoś zna przyczyne wycofania tych tabletek ??? :>
PSX ROXOR!!
cubasa
Weteran
Weteran
Posty: 1412
Rejestracja: 15 gru 2004, 01:46
Skąd: VV@r52@vv@
Płeć:

Postautor: cubasa » 05 lis 2005, 16:09

zel pisze:Ja może do tematu. Może ktoś zna przyczyne wycofania tych tabletek ???

Przeciez zostalo juz powiedziane -wstrzymano z powodu podejrzenia, ze nie spełnieją wymagań jakościowych okreslonych w dopuszczeniu do obrotu. ( http://www.gif.gov.pl/pdf-y/WS/WS_2005-10-05-036.pdf )
Wycofano jadna serię steridilu, a na jej miejsce wypuszczono nową i już wszystko gra :]
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 29 lis 2005, 13:29

Gosia... pisze:. Tylko szkoda, ze musze teraz czekac do okresu, by rozpoczac 1 opakowanie i caly misiac w gumach Smutny

Niepławda ;P
Specjalnie sie dziś lekarza pytałam.
Zreszta to samo masz na 39 stronie tej 68 strinicowej książeczki co w opakowaniu Yasmin jest. :]

Ja nie robie żadnego miesiąca przerwy bowiem nie jest to konieczne.
Grace

Postautor: Grace » 29 lis 2005, 15:47

no tylko, ze mi lekarz powiedzial ze mam czekac do okresu zanim kupilam tabletki z ulotka. Czesc lekarzy mowi ta, czesc tak -poczekalam i teraz biore dopiero.Trudno, to nic nie szkodzi.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 30 lis 2005, 23:40

No w sumie nic, ale miesiąc w gumkach musiałas znosić :/
Grace

Postautor: Grace » 01 gru 2005, 15:28

co racja to racja -gumy to wróg seksu, ale lepszy rydz niż nic:)
Awatar użytkownika
jelonek
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 113
Rejestracja: 22 gru 2005, 17:23
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: jelonek » 02 sty 2006, 21:31

zel pisze:Ja może do tematu. Może ktoś zna przyczyne wycofania tych tabletek ??? :>


Ja slyszalam, ze one bezplodnosc na dluzsza mete powodowaly :/

A ja mam takie pytania (moze glupie, ale dopiero zaczynam brac i wszystko mnie niepokoi :P): czy mozna popijac nie woda, ale sokiem?
cubasa
Weteran
Weteran
Posty: 1412
Rejestracja: 15 gru 2004, 01:46
Skąd: VV@r52@vv@
Płeć:

Postautor: cubasa » 02 sty 2006, 22:54

jelonek pisze:czy mozna popijac nie woda, ale sokiem?

Nie. W przeciwnym razie na kazdej ulotce pisałoby "popić wodą lub innym płynem"
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 02 sty 2006, 23:27

jelonek pisze:czy mozna popijac nie woda, ale sokiem?

podobno niektore soki sprawiaja, ze tabletka moze wolniej sie wchlaniac.
JA zawsze woda :).
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 02 sty 2006, 23:28

jelonek pisze:czy mozna popijac nie woda, ale sokiem?

Czym zechcesz. Nawet bułka zagryźć!

jelonek pisze:a slyszalam, ze one bezplodnosc na dluzsza mete powodowaly Eeee.. no ten tego...

To trzeba było oficjalne komunikaty poczytać, a nie plot słuchac.
Awatar użytkownika
jelonek
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 113
Rejestracja: 22 gru 2005, 17:23
Skąd: Kraków
Płeć:

Postautor: jelonek » 03 sty 2006, 09:11

cubasa pisze:
jelonek pisze:czy mozna popijac nie woda, ale sokiem?

Nie. W przeciwnym razie na kazdej ulotce pisałoby "popić wodą lub innym płynem"


Tylko ze na ulotce nie pisze tez, ze tylko woda...
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 03 sty 2006, 14:17

Ja przez lata popijalam tabletki czym popadlo, co mialam akurat pod reka, od sokow, przez kawe, nawet kilkukrotnie jakis alkohol :] Nie byl to stediril, ale hormony to hormony. I jakos nie bylo niespodzianki :D
Grace

Postautor: Grace » 03 sty 2006, 14:28

ja tak samo, popijam lub czasem i nie, piwem tez sie zdarzylo - bez przesdady niewazne czym sie popija :/

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości