Nepalczyk pisze:Ale bez przesady, Twoja postawa przyjmuje nieludzko skrajne wartości, obyś innych statystyk Polakom przez to nie zaniżała.
a nieludzko skrajne wartości to ile książek tygodniowo, hm?

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Nepalczyk pisze:Ale bez przesady, Twoja postawa przyjmuje nieludzko skrajne wartości, obyś innych statystyk Polakom przez to nie zaniżała.

Zapowiada się bardo dobry kryminał.
Mia pisze:Lolli, fajne?
Prawdę mówiąc, nie przebrnęłam przez całe. Z jednej strony wiedziałam, że to typowe lekkie czytadło o kobietach, karierze, modzie i seksie, ale nie spodziewałam się aż takiej chick lit. Możesz sobie dla przyjemności obcowania z lubianym językiem przeczytać, nie wiem, czy znajdziesz coś więcej.
Przyznam, że nic jeszcze jego nie czytałam. Na razie mam dość książek, jak jakieś pół metra przeczytam to dopiero coś nowego kupię
Ale zapmiętam Pokutę. Z filmowych mam w kolejce: Motyl i Skafander, Ostrożnie, pożądanie, To nie jest kraj dla starych ludzi i Joy Division i Ian Curtis - przejmujący z oddali. Wszystkie będę czytać po obejrzanych już filmach. W ostatniej już mi się nie podoba tłumaczenie, byłam przekonana, że choć teksty piosenek będą w przekładzie Beksińskiego, a nie są. Może gdzieś znajdę w oryginale.Stormy pisze:szykujesz sie na "Control"? jako zem fanka antona corbijna i dawniej depeszówa (a on z nimi wspollpracuje) moze sie wybiore choc joy division nie sluchalam.
lollirot pisze:Ja żałuję, że zapłaciłam 16zł
Hyhy pisze:nteresuja mnie jakies ciekawe ksiazki nt. Henrego Forda (zalozyciela Forda), 2 wojny swiatowej zarowno dokumentalne jak i fabularne (ostatnio przeczytalem Snajper na froncie wschodnim - ogolnie byla spoko ale za krotka i malo bylo momentow "excytujacych")
) i jedną świetną perełkę, z której kupnem problemu być nie powinno, tj. "Żelazny krzyż" W. Heinricha... Z takich bardziej "sensacyjnych", polecam prace J. Higginsa: bardzo solidny, obiektywny i inteligentnie piszący autor. Parę lat temu widziałem w księgarniach sporo tytułów jego, ale nie wiem jak teraz. 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 751 gości