Kermit pisze:Poza tym 2 mav może dla Ciebie 1200 zł to jakaś duża suma przyjmij do wiadomości że nie dla każdego jest to kwota duża.
Duza nie duza, lepiej zainwestowac. Kwota jest mala jezeli masz taki kapital ze zarabiasz ja z niego w przeciagu miesiaca. Masz taki kapital?
A w ogole to ja wole za 1200zl kupic hamulce do roweru
Sam zreszta mam drozsze. Przynajmniej z nich jakis pozytek jest.
Kermit pisze:ok zaczynamy, próba 333, waga 2,8g, kamień SWAROVSKI (taki mam w niektórych monetach kolekcjonerskich)
To nie kamien jubilerze tylko wypolerowane szklo.
Kermit pisze:Nigdy bym nie dał ukochanej czegokolwiek próby 333....
(ma uczulenie na metal
)
Jak ma uczulenie na metal to tytanowy. Zloto tez uczula, zwalszcza ze stop 500 to dziadowski stop pol na pol. Ale wyzszych sie nie robi bo zloto za miekkie jest na to. I dlatego ciagle uczula.
a tak przy okazji. Bardziej podoba mi sie ten za 200zl. Tzn w ogole sa do siebie bardzo podobne.
Mijka pisze:I różnicę widać gołym okiem, zaraz po tym jak się dotknie materiału, obejrzy podszewkę, spojrzy na szwy. Tak samo jak przy pierścionkach. Różnicy nie widzą tylko ci, którym jest obojętnie, albo nie znają się na tym, co oglądają. I ta zasada dotyczy wszystkiego.
Jakbym mial dizwczyne jubilera to powiedzialbym zeby sobie sama zrobila pierscionek ;p Inne z pewnoscia sie nie znaja.
Andrew pisze:Zaraz
przypomne , ze zerwanie zareczyn oznacza zwrot pierscionka ....
I myslisz ze Ci go przyjma z powrotem? Przyjma jak odmowi i oddajesz nowke po tygodniu, a nie noszony po pol roku...