Wielki problem :(
Moderator: modTeam
Spox
(Jak dla mnie to dysklecja jest dyslenistwem)
Co pół roku przewija się temat dysleksji czy dysortografii.
Na początku tez mnie to mierziło, ale przywykłem!
Tak jak przywykłem do "dysleksjii, tak przywykłem do braku polskich fontów.
Z powodzeniem udaje mi sie wyczytać TREŚĆ przekazu jaką autor niesie w swoim poście, czego i WAM życzę!
Skupcie się na meritum przekazu - nie na błędach ort-, interpunkcyjnych.
Przez aklamację zostało kiedyś przyjęte, że nie liczy się FORMA, ale TREŚĆ posta <browar>
Sei am
Z powodzeniem udaje mi sie wyczytać TREŚĆ przekazu jaką autor niesie w swoim poście, czego i WAM życzę!
Przez aklamację zostało kiedyś przyjęte, że nie liczy się FORMA, ale TREŚĆ posta <browar>
Sei am
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Mysiorek pisze:Spox
Sei am
Problem w tym, że im więcej czyta się takich pokaleczonych postów, tym większe prawdopodobieństwo, że błędna pisownia zacznie się utrwalać. Jest jednak na to lekarstwo - rażących postów po prostu nie czytam
kwjk pisze:błędna pisownia zacznie się utrwalać.
Spoko - jakoś nie rzuciło mnie się na uszy, może i Tobie też się nie rzuci?
kwjk pisze:rażących postów po prostu nie czytam
Wiesz co? Odnoszę wrażenie, że chciałbyś wyciąć posty z WARTOŚCIOWYM przekazem, ale nie w Twoim "klimacie". Nie rób sobie krzywdy!!! Czytaj je!!! <browar>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=2738
przeczytalam sobie caly .
przeczytalam sobie caly .
kwjk pisze:Problem w tym, że im więcej czyta się takich pokaleczonych postów, tym większe prawdopodobieństwo, że błędna pisownia zacznie się utrwalać.
Zgadzam się z tym i zauważam to u siebie. Przynajmniej wtedy kiedy czytałam częściej teksty z forum niż książki i gazety.
<jednak nie segreguję wypowiedzi wg błedów ortograficznych>
A podobną prawidłowość ktoś u mnie zauważył kiedy poszłam na studia <gdzie nikt, nawet wykładowcy, nie pilnuje stylu swoich wypowiedzi> - po kilku latach mój sposób wypowiadania się... stał się czasami trudny do zrozumienia D bo oczywiście ja też stwierdzilam, że powinno się patrzyć na meritum wypowiedzi a nie styl w jakim jest wypowiedziana. A to, że sedno trudniej dostrzec... to już innych sprawa, prawda?
ciesz się sobą
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran